Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy nevezik egymást a muzulmá...

Hogy nevezik egymást a muzulmánok feleségei?

Figyelt kérdés
Ugyebár az iszlám engedélyezi a poligámiát. Tehát egy férfinak akár négy felesége is lehet. De a feleségek kijei egymásnak? Van erre valami rokonsági fok?
2009. szept. 13. 10:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
1. asszony, 2. asszony...
2009. szept. 13. 12:08
 2/14 A kérdező kommentje:
És pl. az 1. asszony a 2. asszonynak kije?
2009. szept. 13. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
a férjének a felesége. Nincs közöttük ilyen kapcsolat, az iszlám szerint külön távol kell őket tartani egymástól (teljesen érthetően), mind külön helyen lakjon, mindenből külön legyen, és a pasi is egyenlően ossza el az deját köztük.
2009. szept. 13. 12:53
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Ez a mindenből külön legyen, ez az, ha az egyik kap egy biciklit, akkor a többi is kapjon ugyanolyat.
2009. szept. 13. 12:54
 5/14 A kérdező kommentje:
De ha a nőknek (egymástól is) elkülönítve kell élniük, akkor mi a hárem?
2009. szept. 13. 13:06
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
nem vagyok szakértője a témának, de a háremben több, mint 4 feleség szokott lenni, így ez alapból nem klappol az iszlám törvényekkel, ahol 4 a felső határ. Aztán lehet, hogy az uralkodóknak volt egy kiskapu, de eredetileg csak 4feleséged lehet, és csak akkor, ha anyagilag biztosítani tudod, hogy mindegyik külön éljen, és mindegyiknek mindenből egyformán jusson - azaz hogy annyira el tud különíteni őket, amennyire csak tudod, mert a fenének se hiányzik, hogy egyszerre 4 házsártos nőszemély marakodjon egymással, és neked ezt kelljen hallgatni.
2009. szept. 13. 13:22
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
kicsit utánaolvasva a neten, azt találtam, hogy csak 4feleséged lehet, törvény azonban elismeri az ágyas intézményét. Gondolom ebből áltt a hárem.
2009. szept. 13. 13:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok szakértő ebben, csak az olvasmányaimban találkoztam ilyennek. Tolsztoj egyik művében a csecsen vezetőnél közös udvarban, de külön lakrészben laknak a feleségek és rendszeresen összejárnak. Uris egyik regényében egy házban élnek a feleségek. Ezek regények, nem dokumentumok, tehát nagyon érdekelne, ha valaki jobban tudja.
2009. szept. 17. 13:32
 9/14 anonim ***** válasza:

A török hárem szó az arab haram szóból ered, ami tiltottat vagy szentet jelent. A török szultán palotájában háremnek hívták azt a magánlakosztályt, ami tiltott volt azok számára, akik nem tartoztak a családhoz. Ott éltek a szultán feleségei (maximum négy!) és az ágyasai.

Isztambul ázsiai részének fő buszpályaudvarát is Haremnek nevezik.

2009. dec. 26. 15:30
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés.
2009. dec. 26. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!