Örvendetes lenne ha Erdő Péter pápa lenne?
A magyaroknak semennyire, beleértve a magyar keresztényeket is. Erdő Péter szerintem egy rossz pásztor, aki inkább zsinagóga avatásra jár, és a parlamenti antiszemitizmus ellen szónokol, miközben a nyáj szétszéled, és farkasok járnak közöttük. Halandó ember szerintem nem is találkozott még vele személyesen, lásd a felsorolást ennél a több hetes kérdésnél:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Bárki lesz az új pápa, örvendetes lesz, mivel a Szentlélek fogja segíteni a megválasztását és a pápaságát is. Még akkor is, ha amúgy sokan nem tartják jó embernek.
én speciell nem érzem felkészültnek a magyarságot (beleértve magamat is) egy magyar pápára, de lehet, hogy ez mindig így marad... Isten útjai azonban kifürkészhetetlenek, lehet, hogy sokat segítene a dolog rajtunk, csak kicsik vagyunk ahhoz, hogy előre megláthassuk. Mindenesetre komoly egyházi becslések szerint eléggé esélyes a bíborosunk...
Különben pedig ismerek személyesen olyan földi halandókat, akik ismerik őt, egyszerű szerzeteseket, tehát szóbaáll a nyájjal... Mert igen, a szerzetes teljesen egyszerű katolikus, csak ezt az egyház rengeteg megkeresztelt tagja egyáltalán nem látja be. Jó lenne, ha sokan ismerkednének szerzetesekkel, jó lenne, ha sokkal több barátság alakulna laikus hívek és szerzetesek között, na de már egész más témánál vagyok, bocs...
Azt azért nem mondanám, hogy nem sok vizet zavart...
Nemzetközi szinten elismert egyházjogász, saját szakterületén nagyon nagy tudásúnak számít. Attól, hogy nem egy II. János Pál pápa kaliberű ember, aki megpuszilgatja a meztelen kis néger gyerekeket, attól még tevékeny, csak mivel ő inkább egy elméleti alkat, így munkássága kevésbé feltűnő, csak a szakmai körökben.
De épp ezért szerintem ő nem épp egy pápának való alkat. Mert nem túl gyakorlatias, hanem inkább bent ül egész nap az irodájában és könyveket ír. De nem ismerem személyesen, így nem tudhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!