Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nos miért hiszel/hisztek...

Nos miért hiszel/hisztek Istenben vagy egyéb más vallásban található feljebb hatalmakban?

Figyelt kérdés
Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdést csak kuszák a gonolataim. A lényeg a lényeg hogy miért hisztek a spirituális feljebb valóban? érdekesség képpen kérdem.

2013. márc. 1. 00:34
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
kíváncsi vagyok igazából minden elfogult és elfogulatlan ember gondolat menetére igazából hogy miként is látják ezt
2013. márc. 1. 03:01
 12/25 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert a hit nagyon egyszerű és könnyű dolog - ugyanakkor segíthet az életben.

Ha az ősembernek semmiféle hite nem lett volna, akkor ott reszketett volna a barlangban egész rövidke kis maradék életében.

Miért?

Azért, mert látta, ahogy a legjobb barátját a szeme előtt csapja agyon a villám!

És mégis ki mert lépni másnap a barlangból... vajon miért?

Az egyik azért, mert azt hitte: ha eltakarja az arcát, akkor nem csap bele a villám.

A másik azért, mert azt hitte: ha magasra tartja a dárdáját, attól megijed a villám.

A harmadik azért, mert azt hitte: ha csak akkor mászkál, amikor nincs felhő, elkerülheti a villámot.

Ezek között volt olyan hit is, amelyik tényleg segít elkerülni a villámot.

A hit _mindig_ sokféle és _mindig_ így működik. Vak tyúk is talál szemet alapon - valakinek majd csak segít a hite!

És még egyszer mondom: nagyon egyszerű dolog. A hithez nem kell ész vagy tudás. Az csak zavarja a hitet.

Azért is üldözik általában a tudást, gondolkodást - amíg tudják.

2013. márc. 1. 06:29
 13/25 KZitus ***** válasza:

Szia Kérdező!

Személyhez szóló kérdés, tehát azt írom le én miért hiszek.

Amikor olvastam a kérdésedet és a komenteidet, mintha csak a saját magam kérdéseit olvastam volna vissza, amit pár évtizede tettem fel magamnak, de nem kaptam rájuk választ. Lám, lám az idő nem változtatott azon, hogy ugyan azok a kérdések foglalkoztatják újból és újból az embert.

Az első problémád kedvesem az, hogy előítélettel vagy a Bibliáról úgy, hogy azt egyáltalán nem ismered (pedig akár már többször elolvashattad). Ebből fakad (ez miatt van) minden eszmefuttatásod, amellyel úgy tűnik te sem tudod mihez kezdj.

Jehova úgy teremtett meg minket embereket, hogy nélküle nem tudjuk jól irányítani az életünket. Amikor Ádám és Éva kivonta magát Isten irányítása alól, attól kezdve elkezdett haldokolni és végül meghaltak. Ez napjainkban is így van. (Erről már írtak a válaszolók)

Az egyik komentedben te magad is a Bibliából idéztél, lehet nem is tudod, hogy az onnan van. Ez azért van, mert minden igazság az élettel kapcsolatban ott van leírva, a többi emberi filozófia és nem sok haszna van. Nézd mivé lett a világ Isten vezetése nélkül?

Szerinted ez kielégítő? Hányféle államformát próbált ki az emberiség a történelme során? Mindegyikben "ember uralkodott az emberen", amely csak rosszat szült. Tudod miért? Mert Isten az embernek azt engedte meg, hogy az állatokon uralkodjon és ne egymáson - a Biblia szerint. Az ember inkább a Sátánnak való engedelmességet választotta és ma Sátán úgy irányítja a néptömegeket, hogy azoknak fogalmuk nincsen erről. Ezt is a Bibliából tudom.A Jelenések 12:9,12 azt írja, "Sátán.. az egész lakott földet félrevezeti" ezért "Jaj a földnek ... mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van". Az, ami ma a földön zajlik mind ezeket a szavakat igazolja.

A Zsidók 3:4-ben van egy fontos dolog írva:"Természetesen minden háznak van készítője, de aki mindent elkészített, Isten az." Az életedet, a levegőt amelyet belélegzel, az ennivalót amelyet elfogyasztasz csak azért teheted, mert Jehova, aki alkotott és teremtett megadja neked.

Nem érzel ezért hálát?

Nos a sok-sok egyéb mellett ezért is hiszek Istenben.

Szép napot kívánok Neked!

2013. márc. 1. 09:29
 14/25 Andizsuzsi ***** válasza:
Kedves kérdező! A hit nem egy racionális dolog, amit észérvekkel meg lehet magyarázni. Azonkívül ahány ember, annyi ok arra, hogy ki miért és miben hisz. Én személy szerint úgy gondolom, hogy kell, hogy legyen valaki vagy valami, ami ezt az egész mindenséget mozgatja. Egyszerűen nem gondolom, hogy a semmiből valami, az élettelenből élő lesz véletlenek folyamán.
2013. márc. 1. 10:02
 15/25 A kérdező kommentje:
Ez igaz mondjuk hogy elég egyszerű az hogy hidj valamiben ehhez valóban nem kell ész sem tudás hisz mindenki azt a hitet követi ami szerinte elfogadott a saját világában. Az állatok feletti uralmat azért meg cáfolnám ... hisz egy vad állatot sem tudsz édes ded kis cicává alakítani ugy ahogy egy tudatára ébredt embert sem tudod a saját elveidet rákényszeríteni. De igazából még is tudod egy bizonyos szintig befolyásolni mind az állatokat mind az embereket hisz mindkettőnek ott van a szabad akarata. Isten szerintem soha nem tagadta meg az tőllünk (bár nem isten ben hiszek és nem is vagyok vallásos mint említettem már) hogy más embereket irányítsunk mert igazából ha valóban jó célt szolgálna az egyén vezetése sokak állnának mellé és mindenki elfogadná kételkedés nélkül... Az emberekben valóban szüksége van útmutatásra és sztem ugyan ugy vallásnak számít a tudomány is csak az a megmagyarázható dolgok vallása átvitt értelemben. És ugygondolom amíg képes vagyok mások arcára boldogságot " teremteni" addig én is rendelkezem isten képességével.
2013. márc. 1. 14:24
 16/25 A kérdező kommentje:
ne értsetek félre nem azt akarom mondani hogy én egy isten vagyok... bár eléggé ugysikeredett megfogalmaznom a dolgokat. Ha nem az hogy megvan benünnk az isteni képesség a teremtés minden emberben akármien vallást képvisel csak felkell ismerni és nem olyan dolgokban hinni amit másemberek teremtettek meg hanem saját magadban.
2013. márc. 1. 14:27
 17/25 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, nem megbántásként, de te Isten képességei helyett a helyesírás képességével próbálj meg rendelkezni, mert az a kreativitás, ahogy a magyar nyelvvel bánsz, néhol ngayon nehézzé teszi a mondanivalód értelmezését. Bár lehet, hog bennem van a hiba.
2013. márc. 1. 14:31
 18/25 A kérdező kommentje:
Szerintem te sem vagy mentes a helyes írási hibáktól és ha bántja a szemedet ne olvasd amit írok ^^, mindenki vét hibákat ... Az amit írok pedig nem azért nehéz felfogni mert nem tudok írni hanem azért mert nehezen tudom megfogalmazni ... De ha feltalálsz nekem egy olyan gépet amivel átudom adni a gondolataimat megoldottuk a nyelvhelyeségi kérdést és sztem földhöz vágnának a kételyek amik bennem vannak ^^,
2013. márc. 1. 16:20
 19/25 anonim ***** válasza:
Andizsuzsi a gyakroikérdések professzora. ^^
2013. márc. 1. 16:24
 20/25 anonim ***** válasza:
37%
Azért hiszek Istenben, mert tudom, hogy létezik :)
2013. márc. 1. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!