Miért tiltja a J. T szervezete a híveinek, hogy más könyveket is olvassanak, vagy más oldalakat látogassanak, és ehhez hasonló tiltásokat miért szabnak ki a hívekre?
Megkérem a tanúkat,hogy ők ne írjanak mert az ők véleményüket erről a témáról ismerem.
Kíváncsi vagyok,hogy hogy ítélik meg ezt a kérdést a keresztények.Ugyan is én azt gondolom,hogy a JT vezetősége nem véletlenül akarja távol tartani a híveit az igazságtól.Már olyant is hallottam,hogy kitaláltak valami kütyüt ami a számító gépet korlátozza,vagyis ha egy tanú 3x tiltott oldalra lép be akkor leáll a számítógép és csak egy bizonyos büntetés kiszabása után kapcsolják vissza.
A tanúknak előre köszönöm,de ne írjanak.
Na látod épp ezért kértem,hogy ne írjanak tanuk.
És ez nem bíróság kedves utolsó. És nem valótlan amit állítok hanem tudom,hogy ez a valóság.
Szép napot!
Én sem vitatkozom, és az állításod rágalmazó, ugyan is Magam is olvasok más könyveket nem csak a bibliát, sőt Tévét is nézek, és krimi filmeket is szoktam Nézni, igy az állításod hazugság és ellenséges.
Azért írtam, mert ezt nem lehetett szó nélkül meg állni, hogy hazugságokat terjesztesz a Tanúkról, nem véletlen akartad hogy ne válaszoljunk, És ezzel Én is lezártam a vitát amit el sem kezdtem.
Egy Tanú
"A tanuk azt mondják,hogy ők azért nem olvasnak más olvasmányokat meg stb mert az mind a Sátán munkája és nekik tartoztatni kell magukat ezektől a spekuláiíoktól."
Kedves kérdező! Amikor ilyent írsz le egy világszervezetről, akkor vajon mivel bizonyítod? Nekem ne mond, hogy a Tanúktól hallottad, mert ez nem igaz! Jehova Tanúi soha ezt nem mondják.
Nem, teljesen másról van itt szó szerintem. Te is bedőltél azon ellenünk szóló áskálódásnak, mely azt terjeszti rólunk, hogy mi szigorú, betű szerinti(!) törvények és paragrafusok szerint élünk, és ezzel a szervezet diktatórikusan korlátozza a személyes szabadságát minden Tanúnak. Anélkül, hogy meggyőződtél volna, terjeszted a téves információdat rólunk.
Kizárod a Tanúkat a védelem lehetőségéből is, nehogy meg tudják védeni magukat, alaptalan előítéleteidre hivatkozva, hogy "csak vita lesz belőle". Ha valakiket ilyen módon megrágalmazol, abból valóban lehet "vita". De azért tájékoztatnálak, hogy a konstruktív vitával önmagában SEMMI baj nincs! A baj abból van, ha az egyik, vagy másik (esetleg mindegyik) vitapartner nem kész az őszinte eszmecserére, hanem olyan szellemet enged meg magának, melyek nem korrekt állításokon, tényeket alapulnak.
Te itt inkorrekt módon "képviseltél" bennünket, olyant állítva, ami nem igaz! Csak, hogy megmutassam, hogy mennyire van távol a jellemzésed a valóságtól, egy cikk az álláspontunkról:
Ez az olvasásról szól, de vonatkoztatható minden másra az elve. A "Jól használd ki a lehetőséget!" alcím alatt pl. fontos válaszokat találsz.
T.Kérdező!
Előre is elnézésedet kérem, de én is tanu vagyok. Nem tudtam megállni, hogy ne irjak. Amiket te itt irsz, azok nem igazak. Lehet hogy te is csak hallomásból veszed ezeket.
Én is olvastam rengeteg könyvet, és olvasok ma is.
Nézek TV-t, használom az internetet. Fennt vagyok a Facebookon, még az iwiw-en is. Csak tudni kell használni ezeket az oldalakat. De egyáltalán nem tilos, és semmilyen formában nem gátolnak minket ebben. Az igaz, hogy felhivják a figyelmünket arra, hogy "ártalmas" lehet, de mindenki maga dönti el, hogy használja, vagy sem. Tehát amit irtál, az bizony "rágalom".
Üdvözlettel: Judit!
hát akkor kedves tanúk ha mégis írtatok akkor megkérdezném,hogy ehhez mit szóltok;
Az Őrtorony tanulmányozásra szánt kiadása, 2012. 05. 15.; Visszatükrözöd Jehova dicsőségét? c. cikk, 13. bekezdés.
13. Jehova gyűlöli a bűnt, és nekünk is így kell éreznünk. Igen, a lehető leginkább távol kell tartanunk magunkat a helytelenségtől, és nem szabad azt próbálgatnunk, hogy meddig mehetünk el anélkül, hogy felülkerekedne rajtunk a bűn. Például ügyelnünk kell, nehogy hatással legyen ránk a hitehagyás, ugyanis ez a bűn alkalmatlanná tenne minket arra, hogy dicsőítsük Istent (5Móz 13:6–9). Ezért kerüljük a hitehagyottakat és azokat, akik testvérnek mondják magukat, de szégyent hoznak Istenre. Még akkor is így kell tennünk, ha a családtagjainkról van szó (1Kor 5:11). Semmi hasznunk sem származik abból, ha megpróbáljuk megcáfolni a hitehagyottak érveit, vagy azokét, akik bírálják Jehova szervezetét. Sőt, szellemileg veszélyes és helytelen elolvasni a nézeteiket, akár nyomtatott formában, akár az interneten.
Tanulmányozási kérdés a 13. bekezdéshez: "Miért kell gyűlölnünk a bűnt, és mire fog ez indítani minket?"
"Mit jelent az, hogy kerüljük a hamis tanítókat? Nem fogadjuk őket az otthonunkban és nem is üdvözöljük őket. NEM FOGJUK elolvasni a kiadványaikat, megnézni azokat a tévéműsorokat, amelyekben szerepelnek, MEGLÁTOGATNI A WEBLAPJAIKAT, VAGY KOMMENTÁLNI AZ INTERNETES BLOGJAIKAT. Miért ragaszkodunk annyira ehhez? A szeretet késztet erre minket." - Őrtorony, 2011. június 15.
VALAKI HAZUDIK ÉS AZ NEM ÉN VAGYOK! Kedves Jehova tanúk..
Saját magatokat hazudtoljátok meg,egyik a másikra kenve a hazudozást.
Ez a JT szervezetének a titka.
A hazugságok netovábbja.
Szégyeljétek magatokat!!
"Mit jelent az, hogy kerüljük a hamis tanítókat? Nem fogadjuk őket az otthonunkban és nem is üdvözöljük őket. NEM FOGJUK elolvasni a kiadványaikat, megnézni azokat a tévéműsorokat, amelyekben szerepelnek, MEGLÁTOGATNI A WEBLAPJAIKAT, VAGY KOMMENTÁLNI AZ INTERNETES BLOGJAIKAT. Miért ragaszkodunk annyira ehhez? A szeretet késztet erre minket." - Őrtorony, 2011. június 15."
Érdekes,amikor más meri őket hamis tanítóknak nevezni,vagy kritizálni a térítési módszereiket,akkor milyen érzékenyen reagálnak rá....Jehova korrektsége ez bizonyosan.
Egyébként az már nekem is eszembe jutott,hogy vagy szándékosan hazudnak,vagy tényleg ennyire módszeresen ki van mosva az agyuk,hogy a saját dolgaikból is csak azokat vegyék észre,amik adják alájuk a lovat?
Kedves kérdező! Látom nem óhajtottál válaszolni a 14-es írásomra, pedig az alaptalan vádjaid meg lettek cáfolva.
Megkérlek írd le, hogy konkrétan mi az a rész az idézett szövegedből, amit érzésed szerint nem tartunk be?
Kedves Molnár Sándorné kérlek ne próbálj manipulálni,a választ tisztán és érthetően leírtam.
Olvasd el légy szíves mégegyszer a kérdést, és tartsd magad ahhoz!
Hazugok vagytok ez az igazság,csak ha valaki ki meri az igazat mondani akkor támadtok mint a sáskák.
Az,hogy te mit csinálsz a magán életedben az engem nem érdekel, a kérdés az volt,hogy "miért tiltja a szervezet"
ha már írtál akkor maradj a kérdésnél és ne a magán életeddel dicsekedjél mert az nem tartózik senkire.
Remélem elég érthető voltam!!!!
Kedves 16-os!
Igen egyetértek veled, és figyeld meg,hogy mit ír a végén "SZERETETBŐL"teszik.
Hát igazán nagy"szeretet" van abban ha bele rúgnak egy "kiközösített" szerencsétlenbe. Csak azt nem értem,hogy hol van ebben Jézus tanítása. :)
Ez a szeretet-duma is csak egy ügyes praktika,az a célja,hogy gondolkodás nélkül magukévá tegyék azt az elképzelést,hogy ők a jók és szeretetteljesek,nem bennük van a hiba,hanem másokban.Szín tiszta agymosáson alapszik az egész.
A Jézusi felfogás,na igen....valószínűleg erre mondaná ő,hogy farizeusi életvitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!