Jézus mit csinált abban a 33 évben?
Hmmm
Miért töröltek ki innen 8 választ????
Pipáld be a hasznosnak nem bizonyult válaszok négyzetet.
Jézus élte a maga életét, és nem csinált semmi különöset, mert "még nem jött el az ő órája".
A saját falujában kezdte meg a működését, a zsinagógában, felolvasva Ézsaiás próféta könyvéből: "Az Úr lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek: azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét." És azt mondta az ott lévőknek: "Ma teljesedett be ez az Írás a fületek hallatára." Innentől kezdve kezdett el tanítani 3 éven keresztül.
Jézus Isten fia volt, pont azért feszítették keresztre, mert ezt tanította magáról. Ha egy pillanatra igaznak feltételezed azt, hogy ő Isten fia volt, akkor nem merül fel kérdésként, honnan szedte azt a hallatlan bölcsességet, ami kijött belőle. Ő maga volt a forrás. "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Senki nem mehet az Atyához, csakis énáltalam" .
Egyszerűen nem létezett a környezetében senki, aki taníthatta volna, mert ő maga önmagától mindenki felett állt.
Ha azt hiszed róla, hogy ő csak egy egyszerű ember volt, akkor érthetetlen, honnan szedte azokat az erkölcsi magasságokat, amiket a Bibliában látunk (vagy honnan szedték azok, akik belehamisították a Bibliába, az ő szájába adva őket, ha rosszindulattal közelítünk a témához.) Továbbá a kijelentési felháborítóak, amire példa a fenti (Én vagyok az út...). A farizeusok annyira felháborítónak találták azt a kijelentését, hogy ő Isten fiának meri magát mondani, hogy kieszközölték a kivégzését.
Ha azonban ő tényleg Isten fia, érthetőek az erkölcsi magaslatok, és a nagyképű kijelentések is. A kép összeáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!