Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mit csinált abban a 33...

Jézus mit csinált abban a 33 évben?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom, hogy nem szeretem a Bibliát, mivel emberek alkották, és úgy cenzúrázták, meg manipulálták, ahogy akarták. De ebbe most ne menjünk bele, ez a kérdés nem erről szól, csak azért írtam, mert ennek ellenére Jézus (ha létezett) nagyon jelentős figura volt. De mivel töltötte azt a 33 évet, amikortól kezdődnek az evangéliumok? Ha ilyen hatásos tanító és gyógyító volt, és olyan dolgokat tanított, amiket csak most kezdünk el igazán felfogni (pl. vonzás törvénye-kérd és megadatik!), akkor erre ki/kik készítették fel?
2009. szept. 10. 19:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hmmm

Miért töröltek ki innen 8 választ????

2009. szept. 11. 20:05
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

Pipáld be a hasznosnak nem bizonyult válaszok négyzetet.

Jézus élte a maga életét, és nem csinált semmi különöset, mert "még nem jött el az ő órája".

A saját falujában kezdte meg a működését, a zsinagógában, felolvasva Ézsaiás próféta könyvéből: "Az Úr lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek: azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét." És azt mondta az ott lévőknek: "Ma teljesedett be ez az Írás a fületek hallatára." Innentől kezdve kezdett el tanítani 3 éven keresztül.

2009. szept. 12. 01:31
 13/18 anonim ***** válasza:
36%
Először is nem a kérdésedre válaszolok,de úgy éreztem,hogy muszály egy pár szót írom erről is.azt írod,hogy nem szereted a Bibliát.Sajnos ez szerintem azért van mert nem ismered.Az is igaz,hogy emberek írták,De Isteni ihletés alatt,és 1600 éven át 40 személy írta.A Bibliában megtalálod 2Tim:3:16,17 versében:a teljes írás Istentől ihletett,és hazsnos a tanításra,a feddésre,a kiigazításra,az igazságosságban való fegyelmezésre,17-hogy az Isten embere teljesen alkalmas,minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.Szóval ebból tisztán kiderül,hogy honnan származik a BIBLIA.A kérdésedre válaszolva,pedig Jézus már gyerekkorától kezdve úgy élte az életét,hogy mindíg az Isten királyságáról beszélt az embereknek.De igaza van az egyik válaszolónak,mert azt írta ,hogy olvasd el!Ez a legjobb megoldás arra,hogy meg ismerd Jézust.Egyébként csak is ő általa nyerhet megmentést az egész emberiség a bűnei alól.Csak rajta keresztűl juthat el az ember Istenhez.
2009. szept. 12. 13:55
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Én médiumi közléseket is olvastam már ha rád jön az uncsi,nézd meg Lorber Jakab Jézus gyermekkora.Vagy a Nagyevangélium ugyanettől.Azok aztán érdekes dumát nyomnak ,de tőled függ h elhiszed e a dolgot.Fennt van az interneten.
2009. szept. 14. 21:15
 15/18 anonim ***** válasza:
2009. szept. 14. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Most találtam, de én is így gondoltam A gyengeséget: [link]
2009. szept. 14. 21:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Tanított, térített.
2010. márc. 28. 19:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Jézus Isten fia volt, pont azért feszítették keresztre, mert ezt tanította magáról. Ha egy pillanatra igaznak feltételezed azt, hogy ő Isten fia volt, akkor nem merül fel kérdésként, honnan szedte azt a hallatlan bölcsességet, ami kijött belőle. Ő maga volt a forrás. "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Senki nem mehet az Atyához, csakis énáltalam" .

Egyszerűen nem létezett a környezetében senki, aki taníthatta volna, mert ő maga önmagától mindenki felett állt.

Ha azt hiszed róla, hogy ő csak egy egyszerű ember volt, akkor érthetetlen, honnan szedte azokat az erkölcsi magasságokat, amiket a Bibliában látunk (vagy honnan szedték azok, akik belehamisították a Bibliába, az ő szájába adva őket, ha rosszindulattal közelítünk a témához.) Továbbá a kijelentési felháborítóak, amire példa a fenti (Én vagyok az út...). A farizeusok annyira felháborítónak találták azt a kijelentését, hogy ő Isten fiának meri magát mondani, hogy kieszközölték a kivégzését.

Ha azonban ő tényleg Isten fia, érthetőek az erkölcsi magaslatok, és a nagyképű kijelentések is. A kép összeáll.

2010. márc. 28. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!