Hívők! Nektek mit jelent a jelenések könyvében található 144 000-es szám?
Ez egy jelképes szám, illetve ebben a számban sokkal több minden benne van, ha jól a sorok mögé látunk.
144 ezer megjelöltről ír a Jelenések könyve, ez a szám úgy jön ki, hogy 12x 12 ezer: a szöveg fel is sorolja, hogy Izrael 12 törzséből mind 12 ezer. A 12-es szám itt "még több", tehát a 12 törzs folyamatosan sokasodik, és még generációk múltán is lesznek leszármazottjaik, akik Isten követik majd és akiket Isten kiválasztott.
Ha továbbolvassuk, akkor ezt találjuk: "Ezután nagy sereget láttam, amelyet senki sem volt képes megszámlálni, minden nemzetből, néptörzsből, népből és nyelvből a trón előtt és a Bárány előtt állni hosszú fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaággal." Tehát bárki üdvözülhet, néptől függetlenül, számukat meg nem írják le konkrétan, mert annyi, hogy meg sem lehet számolni.
Kedves Kérdező.
Én aki azt írtam hogy a világ egyetem végtelen Jehova Tanúja vagyok.
Nem olvastad el az írásomat rendesen.
Azt írtam, hogy mehetne több is mint 144000.
De és itt jön amit már leírtam, csak ennyi embernek adja meg a kiváltságot, hogy királyokként és papokként uralkodjanak a föld felett Jézussal.
(Jelenések 5:10) 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Ők az elpecsételtek akiket Jézus áron vett meg.
ezek megtanulják az Új éneket amit mások nem tanulhatnak meg, mert nem az égi akolból valók, hanem a földi akolból.
(Jelenések 14:3) 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.
Ez összhangban van a Jézus által kijelentett kicsiny nyájjal, mert a más juhoknak akik a földön maradnak azokról azt mondja, hogy nagy sokaság, és nem számolhatja meg senki.Több millióan is lehetnek.
a kicsiny nyáj ehhez képest kevesebb.
S a földi reménységűek nem tanulhatják meg azt az éneket mert soha nem mennek az égbe.
Sajnálom, de tudom hogy sokaknak miért fáj.
Mert sokakat arra tanítottak, hogy a szeretett szüleik vagy hozzá tartozójuk az égben van Istennél. Nem nincsenek ott. Ők meghaltak és jelenleg a feltámadásra várnak
Nos nem kötelező elhinni, s tudom, hogy nem könnyű mert évezredeken keresztül ebbe a hitbe éltek, ezt tanították nekik.
És köszönöm a magyarázatot, az üdvözüléssel kapcsolatban.
Már később rájöttem. Viszont a megmentés lehet földi is nem csak égi, ezért sokan fognak megmenekülni, de nem az égben hanem ide a földre is.
a többit fent leírtam.
Köszönöm még egyszer.
De ugye azzal tisztában vagy kedves tanu, hogy ez csak szerintetek van így és a legtöbb ember pedig abban hisz hogy igenis mindenki a menyországba nem, ha tetszik ha nem. Volt itt egy érdekes videó amiben egy riprt alany mesél a halála utáni pillanatokról és arról mi történt mikor visszajött... Ez szerintem újabb bizonyíték(számomra legalábbis) arra, hogy halál után nem a feltámadásra várunk, hanem elmegyünk valahova. Itt a videó akit érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=ZzMVyzoObpg
Bocs kicsit összekuszálódott az első mondatom, helyesen így hangzik:
De ugye azzal tisztában vagy kedves tanu, hogy ez csak szerintetek van így és a legtöbb ember pedig abban hisz hogy igenis mindenki a menyországba megy, ha tetszik ha nem.
Igen tudom. De a biblia a lényeg hogy mit ír, nem az, hogy Én mit gondolok.
S amiket idéztem verseket, magukért beszélnek.
A föld feletti uralkodásra választotta ki ezeket az embereket tehát ha mindenki a mennybe menne akkor ki maradna a földön, akin uralkodni fognak?
Más részt Jézus nem azt mondta, hogy világ megtérés lesz, hanem azt mondta, hogy igen kevesen találják meg a Krisztusi utat és élnek örökké.(keskeny kapu és út)
A Teremtőt sosem a számok érdekelték, hanem az engedelmesség.(Noé idejében 8-an maradtak életben)
Jézus azt is bátorkodott ki hangsúlyozni, hogy sokan hagyományokra és hazugságokra alapozzák a hitüket amit kikiáltottak keresztény tanításnak, holott ma már szinte mindenki tudja, hogy ezek a pogányoktól át vett szokások sosem képezték Jézus tanításának részét./ "hiába tisztelnek, mert emberi hagyományokat tanítanak"/-mondta Jézus.
S ott van még a Jelenések könyvében leírt büntetés amit a Teremtő az egyházakra fog mérni hamarosan azért a sok gyalázatért amit az emberek ellen elkövettek mind a múltban mind a jelenben.
Talán hallasz egyre kibontakozó egyházi botrányokról.
Egy keresztény nép nem tűrhetne meg tisztátalanságot a gyülekezetben hogy tisztán tartsa Istennek. De ők nem hogy megtűrik hanem a Jóváhagyásukat is adják, ezzel bemocskolva Isten szentségét, és Nevét.
Ebből jól látható, hogy nem a tömeg után kell menni, mert sokan vannak hiszen az vezet a pusztulásba Jézus szerint.
Valamit félre értettetek.
Nem vettétek figyelembe Jézus szavait a keskeny útról és kapuról, és a tömeg a világ része, a keresztények pedig nem lehetnek a világ része,
Sátán az világ nagyobbik részét az uralma alatt tartja a vallásokat is beleértve.
Csak meg kell nézni a gyümölcsöket,
Háborúk, kegyetlenkedések,
Ők lennének Jézus követői?
Egyébként egy másik kérdésben volt szó róla hogy valaki fényt látott a halála után.
Gondolj Lázárra amikor Jézus feltámasztotta. Miért nem beszélt fényekről, meg arról hogy Ő a mennyországban járt, hiszen Ő jó ember volt.
és 4 napig halott volt. egyébként meg ha ott járt volna, milyen csúnya dolog lenne Jézus részéről a jó embert vissza feltámasztani erre a gonosz világra a földre.
Már pedig Lázárt vissza hozta az életbe.
az embernek a halál a büntetése, és a feltámadás a reménysége.
Sem pokolba nem kínoznak senkit, sem mennyországba nem mehet mindenki.
Persze majd mindenki mindent meg fog tudni, de nem ártana a bibliába után nézni az igazságnak...Nem mindegy hol állunk és kit támogatunk.
Köszönöm.
Értem, de mivel magyarázod a belinket videókat? Egyébként egy egy eset alapján nem lehet elítélni egy egész vallást, nincs igazam? Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Biztos halottad már. Attól, hogy valaki szerinted rosszat tesz más szerint lehet jó dolog. Mondjuk megölni valakit bűn, de ha ezzel megakadályoznám hogy egy gyermeket tovább bántalmazzon alázzon egy apuka, meg sorolhatnám még akkor ÉN minden további nélkül megtenném. Legyen akár milyen büntetés is kiszabva rám ezután. Még mindig jobb mint azzal a tudattal tovább élni hogy vajon most mi lehet azzal a szegény gyerekkel. MIvel kínozza, most?
Szóval nézőpont kérdése.
De ha elkerülte a figyelmed mégegyszer megkérnélek: magyarázd meg a belinket videókat kérlek...
Nos ezek már egy másik kérdésben be lettek linkelve és akkor is és most is ugyan azt mondom
Ha valaki meghal, de még is sikerül az életbe idejébe vissza hozni az nem járt sehol legfeljebb az mivel még nem állt le olyan képeket közvetít az agyhullám amit álomlátásnak neveznek de a valóságban nem történik meg, csak az agyban.
ezért ezek az emberek amit az elméjükben láttak, mint mikor más álmodik azt mesélik el, mint valami valós eseményt.
S ezzel nem csak magukat de másokat is becsapnak
Jézus és a tanítványok és egyetlen Istentől szóló próféta sem állította, hogy a halál után van élet. Csak a feltámadás alkalmával amire még várni kell.
Maga Isten kijelenti, hogy a halál alkalmával az ember vissza tér oda ahonnan vétetett, vagy is a földbe.
(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.
(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.
amíg élünk addig megtehetünk dolgokat, amikor meghalunk akkor semmit nem tehetünk, ahogy Isten kijelenti a szavában.
Az első vers nagyon jól írja, ami a nap alatt történik, az élők világában abba nem tudnak beleszólni mert nem léteznek. Csak reménység marad, hogy a teremtő vissza hozza őket ide az életbe.S ebben reménykedjen amíg él.
Sem okoskodás sem semmilyen tett nem létezik a halott számára.
hiszen a halál az élet ellentéte.
Jn 14,2 - Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek.
Szóval hely lesz bőven :)
Jelenések 14.1
S láttam a Bárányt, ott állt Sion hegyén, és vele száznegyvennégyezer, aki viselte az ő és Atyjának homlokára írt nevét. 2Aztán szózatot hallottam az égből, mint nagy vizek zúgását vagy szörnyű mennydörgés robaját. A szózat, amelyet hallottam, emlékeztetett arra, ahogyan a hárfások pengetik hárfájukat. 3Új éneket énekeltek a trón előtt, a négy élőlény és a vének előtt. Az éneket senki sem tudta megtanulni, csak a földről megváltott száznegyvennégyezer. 4Ezek azok, akik asszonnyal nem szennyezték be magukat, szüzek maradtak és mindenüvé követték a Bárányt, bárhová ment. Ők a megváltottak az emberek közül, az Isten és a Bárány első termése. 5Ajkukon nincs hazugság: szeplőtelenek.
Szerintem ez a 144000 a mennyben egy csoport lesz akik szüzek és akik talán egyéb érdemeik miatt is valamilyen speciális jutalomban részesültek (pl. valami nagyon jó éneket tanulhattak meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!