Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti vallásosok mit tennétek,...

Ti vallásosok mit tennétek, ha kiderülne, hogy nem Isten, hanem egy másik bolygóról származó idegen lények teremtették az emberiséget?

Figyelt kérdés
Pl. úgy bizonyosodna be, hogy a Földre szállnának és megosztanák az emberiséggel a történteket! Ezek után miben hinnétek? Az idegen lények lennének ezután az isteneitek?

2013. febr. 18. 15:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"ezt az angyalos történetet most talátad ki? :)"

Nem most találtam ki hanem néhány hónapja olvastam egy számomra hitelesnek tűnő üzenetet a Szűzanyától amelyben figyelmeztet hogy hamarosan megjelennek majd a földön olyan bukott angyalok amelyek békés idegeneknek fogják álcázni magukat.

Angolul itt a link:

[link]

Ez a bejegyzés szól az idegenekről:

MY MARIAN ARMY FORWARD, THE POWER OF CHAIN PRAYER IS YOUR STRENGTH AND YOUR VICTORY!

Tudom ez elég nagy marhaságnak tűnik de a mai világban nagyon sok a gonoszság és ezért lehet hogy a démonok meg tudnak majd testesülni. Az idegen alak pedig nagyon jó álca nekik mert így könnyen félrevezethetik az embereket anélkül hogy felhívnák a valódi énjük és a valódi létezésükre a figyelmet.

Szóval ha megjelenne egy idegen akkor azt hiszem elmondanám neki hogy itt a Földön az a szokás hogy üdvözlésképpen meglocsoljuk a másikat szentelt vízzel. Ha valóban egy bukott angyalról van szó akkor ez nem fog neki tetszeni. :)

2013. febr. 19. 09:23
 22/26 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, én szenteltvíz helyett Jézus nevét javasolnám inkább használni, sokan vannak, akik állítólag találkoztak ilyen lényekkel és nekik bejött ;)

[link]

2013. febr. 19. 22:17
 23/26 anonim ***** válasza:

Nahát azt hittem mostanáig hogy ezzel az ufók = bukott angyalok elmélettel egyedül vagyok a bolygón :)

Kösz a tippet, Jézus segítségét (és Máriáét) álmomban szoktam kérni és a rémálmok illetve az álmomban megjelenő gonosz lelkek ellen eddig bejött. :)

2013. febr. 20. 09:37
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül, a Biblia azt tanítja a bukott angyalokról, hogy a lakhelyük a világűr. :)

Az 1Mózes 6 pedig arról ír, hogy az özönvíz előtt közülük egyeseknek nagyon tetszettek az ember nők és szexuális kapcsolatot létesítettek velük, amiből óriások születtek. (Ezt az értelmezést talán nem mindenki fogadja el, de sokan igen.)

Sok ókori kultúrában megtalálhatóak a titkos tudást átadó égi "istenek", és az óriások, félistenek mítoszai, amelyek nagyon különböző földrajzi területeken élő emberek kultúrájában is sok hasonlóságot mutatnak. Ez persze nem bizonyíték, de azzal együtt, ahogy a Biblia leírja az özönvíz előtti állapotokat, szerintem elég meggyőző.

Ma szeretjük azt hinni, hogy akkor az emberek hülyébbek voltak nálunk, vagy hogy nekünk filmjeink vannak, nekik meséik. Szerintem nem ennyire egyszerű a helyzet.

Továbbá Jézus azt mondta, hogy az utolsó napok hasonlóak lesznek Noé napjaihoz. Érdekes kérdés, hogy vajon a bukott angyalok földi aktivitását is beleértette-e, vagy sem? Ha megnézzük az ufójelenségek állását a mai világban, az észlelések kb. 70%-a kamu, de a többi tényleg "UFO" a szó eredeti értelmében: nem tudjuk, micsoda. Ez szerintem választ is ad a kérdésre.

Továbbá a Jelenések könyve 12. rész azt mondja, hogy a forgatókönyv vége felé a sárkány (Sátán jelképe) és "az ég csillagainak harmadrésze" (a csillagok angyalokat jelképeznek) kiszorulnak a világűrből, ahol most vannak, és a földre lesznek levetve.

Egyszóval ha idejönnének valamilyen idegen lények, és azt mondanák, hogy ők teremtették az emberiséget és ők az "isteneink", akkor az a hitemet nemhogy gyengítené, de egyenesen erősítené: mert akkor azt gondolnám, hogy épp a Biblia teljesedik be a szemem előtt, és ők bukott angyalok, akik azt csinálják, mint mindig: megpróbálják az embereket félrevezetni. Semmi esetre nem tisztelném őket istenekként.

2013. febr. 20. 11:43
 25/26 anonim ***** válasza:

Utolsó: nagyon hasonlóan gondolkodunk. :) Szerintem is valószínű hogy mászkáltak a földön valamikor óriások. Ez a legjobb értelmezése az általad idézett Bibliarésznek. Énók könyve is megerősíti ezt. (igaz hogy ez apokrif)

Ha már itt tartunk akkor mi a véleményed a behemót = dinoszaurusz elképzelésről illetve a Dániel próféta által legyőzött sárkányról?

2013. febr. 20. 12:22
 26/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Na kicsit hagyjuk már a sci-fi-t oké? Ilyen pajzsuk lenne, leigáznának...

Nem ismerem a teremtés menetét, de az szinte biztos, hogy nem úgy történt, ahogy le van írva a Szentírásban. Az egy vallásos magyarázat és nem a konkrét eseményt írja le. Nem tudom, hogy Isten teremtett-e nem földi létformát, de nem tartom valószínűnek, hogy ha teremtett is, akkor egy szabad napjukon csináltak néhány embert. Ez valahogy fura nekem.

A hitemre nincs kihatással az, hogy léteznek-e idegenek vagy nem. Ha idejönnének és elkezdenének irtani minket, az ateisták egy része a templom lépcsőjén picsogna, a másik részük meg a picsogókat dobálná és azt kiabálná: ha létezik Isten miért hagyta, hogy idejöjjön ET és kinyírjon minket? Pontosan ez történne. Jómagam meg fognám a jó kis AMD-65-D-t és megnézném magamnak azt a szupi pajzsot!:P

2013. jún. 17. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!