Ti vallásosok mit tennétek, ha kiderülne, hogy nem Isten, hanem egy másik bolygóról származó idegen lények teremtették az emberiséget?
igen, nekem is az ősi iegenek sorozatból (ez Danicken sorozata) jött az ötlet, hogy feltegyem a kérdést a hívőknek!!
ugyan még nem nyert teljes bioznyítást az ősi idegenek elmélet, de lehet jól gondolkodnak a sorozatban szereplő tudósok!!! még hogyha egy-egy része annak a sorozatnak hülyeség is, de az alapja igaz lehet, nagy az esély rá!
De hogyha ez végleg bebizonyosodna a hívőknek biztos nagy csapás lenne! Nem akarok rosszat nekik, de az van ami van. S az nincs, ami nincs...
A másik dolog, hogy háborúzás pedig minden egyes fajon belül van/volt, lehetetlen elkerülni az etnikai/gazdasági konfliktusokat. Az idegenek bolygóján is ugyanúgy lehetnek különböző rasszok, területviták, s ilyen dolgok.
És persze az idegenek más bolygók lényeivel is ahrcolhattak akár, az űrmonopólium megszerzéséért, mitn ahogy ma az USA teszi a Földön.
Igen, látom. :) Nem ő egyébként az első aki előállt az elmélettel, én régebben is hallottam, ő csak egy neves képviselő. De szerintem abszolút nem lehetetlen a dolog.
És amikor ezzel a szellemmel átolvastam a Biblia egy-egy részét, akkor megdöbbentő dolgokat fedeztem fel benne. Mintha az akkori nyelven fogalmaztak volna meg harmadik típusú találkozást.
Égből alászálló angyalok? Ma egész biztosan űrlénynek gondolnánk...
Igen, az akkori emberek a mai mobiltelefont, repülőt, autót, tűzijátékot is csodának nevezték volna. ők csodaként, varázslatként fogták fel, amit láttak. De valószínű földönkívüliek voltak ezek a csodatevő istenek, angyalok. Jézus pl mesterséges megtermékenyítéssel születhetett, ezért lett szűz a Mária, mert nem szexel nemzette Jézust, hanem az idegen lények termékenyítették meg őt, mikor elrabolták!!!
Szóval igazak a bibliai történeteknek az egy része, csak félreértlmezhetik az emberek.
De ha megjelennének a termtő idegnjeink és bemutatnák a bioznyítékokat, akkor érdekes lenne az egyházakra nézve!
Tudod, a mi Istenünk úgy képzett ki minket, hogy ha a világ minden személye, ténye és eseménye is úgy áll és azt mondja, hogy nem Ő teremtett minket, mi akkor is higgyünk és bízzunk Őbenne. ;) Úgyhogy, a kérdésedre válaszolva, előbb halnánk meg, mint hogy az idegen lényeket az isteneinkként tiszteljük!
A mi példaképünk Sidrák, Misák és Abednégó (ha a teljes sztori érdekel, olvasd el Dániel könyvének 3. részét):
"Dán 3:14 Szóla Nabukodonozor, és monda nekik: Sidrák, Misák és Abednégó! Szántszándékból nem tisztelitek-e az én istenemet és nem imádjátok-e az arany állóképet, amelyet felállíttattam?
Dán 3:15 Ha tehát készek vagytok: mihelyt halljátok a kürtnek, sípnak, citerának, hárfának, lantnak, dudának és mindenféle hangszernek szavát, leboruljatok és imádjátok az állóképet, amelyet én csináltattam. De ha nem imádjátok, tüstént bevettettek az égő, tüzes kemencébe; és kicsoda az az Isten, aki kiszabadítson titeket az én kezeimből?
Dán 3:16 Felelének Sidrák, Misák és Abednégó, és mondának a királynak: Oh Nabukodonozor! Nem szükség erre felelnünk neked.
Dán 3:17 Íme, a mi Istenünk, akit mi szolgálunk, ki tud minket szabadítani az égő, tüzes kemencéből, és a te kezedből is, oh király, kiszabadít minket.
Dán 3:18 DE HA NEM TENNÉ IS, LEGYEN TUDTODRA, OH KIRÁLY, HOGY MI A TE ISTENEIDNEK NEM SZOLGÁLUNK, ÉS AZ ARANY ÁLLÓKÉPET, AMAELYET FELÁLLÍTTATÁL, NEM IMÁDJUK!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!