Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted létezik úgynevezett...

Szerinted létezik úgynevezett felsőbb hatalom?

Figyelt kérdés
2009. szept. 7. 19:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
gondolok itt pl:"isten"-re..
2009. szept. 7. 20:11
 2/14 anonim ***** válasza:
32%

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas

hát kitudja, de a választ megadtam...

2009. szept. 7. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:
28%
Istennel úgy vagyok, hiszen, ha látom.
2009. szept. 7. 20:21
 4/14 anonim ***** válasza:
23%
szerintem igen, de nem az a cuki kis szakállas, mosolygós bácsika:) valami nagy és hatalmas erő, amit egyesek Istennek hívnak. én nem hívom sehogy, csak úgy érzem, hogy kell lennie. Bár nem hiszem, hogy azt az erőt nagyon érdekelné, hogy én itt a Földön mit csinálok...
2009. szept. 7. 20:32
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

Létezni létezhet, azt nem vetem el. De az már egy más kérdés, hogy mi az. Isten vagy a más vallások istenei szerintem nem lehetnek azok. Ha van felsőbb hatalom, akkor miért várja el, hogy imádjuk? Kitől várja el, hogy imádja, az emberektől, vagy.... Szóval érted, nem voltunk mindig emberek. Evolúció és a többi. Lehetne még sorolni.

Ha elémállna Isten, és azt mondaná, hogy én vagyok Isten, akkor sem hinném el, hogy ő Isten. Bármi más lehet. Mondjuk egy másik isten.

A felsőbb hatalom igazából a szeretet, és a megbocsátás. Szerintem.

2009. szept. 7. 20:35
 6/14 anonim ***** válasza:
35%
végzetúr új játék a beholdertól
2009. szept. 7. 21:52
 7/14 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem igen, nekem már sokszor bebizonyította, hogy létezik.
2009. szept. 7. 22:00
 8/14 anonim ***** válasza:
Igen, létezik. Legalábbis szerintem. Sőt, bizonyítja is a létezését.
2009. szept. 9. 10:39
 9/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem akarlak megtéríteni, vagy ilyesmi. Ha Istennek éppen rád lesz szüksége az egyik tervében, akkor tudni fogod, hogy létezik, él és cselekszik. Ha kíváncsi vagy Rá, megszólíthatod és felelni fog Neked. Ha belegondolsz, hogy milyen csodálatos törvényszerűségben működik a természet, benne az emberi test, akkor rádöbbensz, hogy nagyon is tudatos szerkesztés eredménye. ( Az evolúcióból pár láncszem bizony hiányzik. ) Mit gondolsz, Ki tette ezt sok millió kis részt egésszé ?
2009. szept. 9. 21:46
 10/14 anonim ***** válasza:

"Mit gondolsz, Ki tette ezt sok millió kis részt egésszé?" Már csak azt kellene kitalálni, hogy Istent mi tette egésszé. Nem csak felsőbb hatalom van ám, hanem alsóbb is. Ez pedig a hiszékenység.

"milyen csodálatos törvényszerűségben működik a természet" Tehát az, hogy Afrikában a csodálatosan működő természet hatására szomjanhalnak az gyerekek......

Ha eleve eldöntöd, hogy mi az igazság, akkor saját magad rabja leszel. Nagyon sok emberi tulajdonság van, ami csodálatossá teszi az életünket. Ezeket kell felismerni és megbecsülni és utánna segíteni kell, hogy mások is átéljék azokat az örömöket, amit Te magad is átélsz. Nem vagyunk önzőek, ez egy kisebb fajta csoda. És ez a csoda csak és kizárólag egyvalakitől származhat, az embertől.

2009. szept. 9. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!