Szerinted létezik úgynevezett felsőbb hatalom?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas
hát kitudja, de a választ megadtam...
Létezni létezhet, azt nem vetem el. De az már egy más kérdés, hogy mi az. Isten vagy a más vallások istenei szerintem nem lehetnek azok. Ha van felsőbb hatalom, akkor miért várja el, hogy imádjuk? Kitől várja el, hogy imádja, az emberektől, vagy.... Szóval érted, nem voltunk mindig emberek. Evolúció és a többi. Lehetne még sorolni.
Ha elémállna Isten, és azt mondaná, hogy én vagyok Isten, akkor sem hinném el, hogy ő Isten. Bármi más lehet. Mondjuk egy másik isten.
A felsőbb hatalom igazából a szeretet, és a megbocsátás. Szerintem.
"Mit gondolsz, Ki tette ezt sok millió kis részt egésszé?" Már csak azt kellene kitalálni, hogy Istent mi tette egésszé. Nem csak felsőbb hatalom van ám, hanem alsóbb is. Ez pedig a hiszékenység.
"milyen csodálatos törvényszerűségben működik a természet" Tehát az, hogy Afrikában a csodálatosan működő természet hatására szomjanhalnak az gyerekek......
Ha eleve eldöntöd, hogy mi az igazság, akkor saját magad rabja leszel. Nagyon sok emberi tulajdonság van, ami csodálatossá teszi az életünket. Ezeket kell felismerni és megbecsülni és utánna segíteni kell, hogy mások is átéljék azokat az örömöket, amit Te magad is átélsz. Nem vagyunk önzőek, ez egy kisebb fajta csoda. És ez a csoda csak és kizárólag egyvalakitől származhat, az embertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!