Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van benne a Bibliában,...

Hol van benne a Bibliában, hogy Sátán korábban Lucifer arkangyal volt, aki fellázadt őellene?

Figyelt kérdés
2013. febr. 5. 14:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne:)
2013. febr. 5. 14:38
 2/14 anonim ***** válasza:
25%

Ezekiel 28

13. Édenben, Isten kertjében voltál;

rakva valál mindenféle

drágakövekkel: karniollal,

topázzal és jáspissal, társiskővel

és onixxal, berillussal, zafirral,

gránáttal és smaragddal; és

karikáid mesterkézzel és

mélyedéseid aranyból készültek

ama napon, melyen teremtetél.

14. Valál felkent oltalmazó Kérub; és

úgy állattalak téged, hogy Isten

szent hegyén valál, tüzes kövek közt

jártál.

15. Feddhetetlen valál útaidban attól a

naptól fogva, melyen teremtetél,

míg gonoszság nem találtaték

benned.

16. Kereskedésed bősége miatt belsőd

erőszakossággal telt meg és

vétkezél; azért levetélek téged az

Isten hegyéről, és elvesztélek, te

oltalmazó Kérub, a tüzes kövek

közül.

17. Szíved felfuvalkodott szépséged

miatt; megrontottad bölcseségedet

fényességedben; a földre vetettelek

királyok előtt, adtalak szemök

gyönyörűségére.

18. Vétkeid sokaságával kereskedésed

hamisságában megfertéztetted

szenthelyeidet; azért tüzet hoztam

ki belsődből, ez emésztett meg

téged; és tevélek hamuvá a földön

mindenek láttára, a kik reád

néznek.

19. Mindnyájan, a kik ismertek a népek

közt, elborzadnak miattad;

rémségessé lettél, s többé örökké

nem leszel!

De nem arkangyal volt, hanem védelmező Kérub az írás szerint.

Ugyanis az arkangyal angyalfejedelmet jelent. Az meg Jézus, azaz Michael arkangyal, ki olyan mint Isten.

2013. febr. 5. 14:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Én nem olvasok itt semmilyen Lucifert, sem arkangyalt.

Ez viszobt kiszúrta a szemem.

Ezékiel próféta könyve » 28. fejezet

1

És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:

2

Embernek fia! mondjad Tírus fejedelmének: Ezt mondja az Úr Isten: Mivelhogy felfuvalkodott szíved és ezt mondtad: Isten vagyok én, Isten székében ülök a tengerek szívében, holott csak ember vagy és nem Isten, mégis olylyá tevéd szíved, minő az Isten szíve,

3

Lám, hát bölcsebb volnál te Dánielnél! Semmi elrejtett dolog nem homályos néked!

4

Bölcseségeddel és értelmeddel gyűjtöttél magadnak gazdagságot, s gyűjtöttél aranyat s ezüstöt kincses házaidba.

5

Bölcseségednek nagy voltával kereskedésed közben megsokasítád gazdagságodat, és felfuvalkodott szíved gazdagságod miatt.

6

Ezokáért így szól az Úr Isten: Mivel olylyá tevéd szíved, minő az Isten szíve:

7

Azért ímé, hozok reád idegeneket, a nemzetek legkegyetlenebbjeit, és kivonszák fegyvereiket bölcseséged szépsége ellen, és megfertéztetik fényességedet.

8

A sírgödörbe szállítnak alá, s meghalsz a megölettek halálával a tengerek szívében.

9

Vajjon mondván mondod-é megölőd előtt: Isten vagyok én? holott ember vagy és nem Isten a téged átütőnek kezében!

10

Körülmetéletlenek halálával halsz meg, idegeneknek keze által. Mert én szóltam, ezt mondja az Úr Isten.

11

És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:

12

Embernek fia! kezdj gyászéneket Tírus királyáról, és mondd néki: Így szól az Úr Isten: Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben.

2013. febr. 5. 15:00
 4/14 anonim ***** válasza:

A Jelenések könyve 22 -ben ez olvasható:

"Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag."

Ezt is érdemes megnézni. Ki a világosság és ki a fény.

[link]

2013. febr. 5. 15:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem értem, az első idézet egyértelműen illik rá, de a kiegészítéssel Titus királyról beszél.
2013. febr. 5. 15:09
 6/14 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ahogy előttem is írták, Ezékiel próféta beszél a Sátánról és felfuvalkodásáról. Erről Ésaiás próféta is említést tesz:

"Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!

Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.

Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe!

A kik látnak, rád tekintenek, és elgondolják: Ez-é a föld ama háborgatója, a ki királyságokat rendített meg?" - És 14,12-16

Emellett Jézus is beszél a Sátánról, illetve levetetéséről is az alábbi Igeversekben:

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." - Jn 8,44

"Ő pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből." - Lk 10.18

2013. febr. 5. 15:14
 7/14 A kérdező kommentje:
Most a link alapján Jézus lenne a világosság, jól értem, De még mindig Lucifernél tartunk, hogy hol szerepel az, hogy Lucifer a neve, és hogy isten angyala volt.
2013. febr. 5. 15:15
 8/14 A kérdező kommentje:
Látom érkezett új válasz is, köszönöm mindenkinek hogy hozzászólt.
2013. febr. 5. 15:16
 9/14 anonim ***** válasza:
És 14, ez nem babilon királyára vonatkozik?
2013. febr. 5. 15:31
 10/14 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

A "lucifer" név egy latin nyelvű kifejezésből jön (tehát semmi köze az Írások eredeti nyelveihez), szó szerint "fény hozót" jelent. Ez már önmagában téves, ilyet a szöveg sehol nem mond, annyit olvasunk, hogy "fényes csillag" és "hajnal fia" (ez egyezik az eredeti héber kifejezésekkel, a Károli elég pontos ilyen szempontból).

Az, hogy a Vádló korábban Isten angyalai között volt, megtaláljuk ott, ahol a lakhelyét Édenbe, Isten szent hegyére teszi, tüzes kövek közé - ami nem lehet földi helyszín; azt mondja róla, hogy kérub volt - ez kizárólag mennyei lényekre használatos szó; valamint Jóbnál olvassuk, hogy a többi szellemi teremtménnyel együtt ő is megjelent Isten előtt (igaz, nem hódolni, hanem vádolni ment oda).

2013. febr. 5. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!