Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért istenítik Sai Babát?

Miért istenítik Sai Babát?

Figyelt kérdés

Lehet,hogy a kíváncsiságom,vagy talán a tudatlanságom késztetett arra,hogy feltegyem ezt a kérdést,de minden bizonnyal mindkettő. Lehet nem is a Vallás kategóriában kellett volna feltegyem ezt a kérdést hanem inkább az Ezotéria kategóriába.De ha oda tettem volna ott olyan válaszokat kapnék amit tudok,inkább keresztény szemszögből nézve vagyok kíváncsi erre a "rejtélyre".

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. febr. 5. 01:09
 1/7 anonim ***** válasza:
A keresztények nem istenítik Szatjanarajana Rádzsu-t.(Sri Sathya Sai Baba-t).
2013. febr. 5. 07:25
 2/7 juraj zsok ***** válasza:

A narancssárga ruhájáról és jellegzetes frizurájáról ismert Sai Babának több millió követője van a világban, köztük Magyarországon is. Bhagavan Sri Sathya Sai Baba 1926-ban született Indiában. Állítólag már gyermekkorában is csodatévő képességével hívta fel magára a figyelmet: istentiszteletek után egy üres zsákból ételt osztogatott, előre megjósolt késõbbi eseményeket, különbözõ tárgyakat teremtett elõ a semmibõl. Már gyermekkorában kijelentette, hogy ő a 19. században él Shirdi Sai Baba reinkarnációja.

Sai Baba nem alapított új vallást, azt tanítota, hogy mindenki tartson ki meglévő hite mellett és azt erősítse....ami valljuk be nem a legjobb életút ,az Isten keresésben. A világ különböző pontjain több ezer Sai Központ alakult.A gururól nagy népszerűsége ellenére sokan az tartják, hogy a csodatételei egyszerű csalások. Néhány volt követője szexuális molesztálással is megvádolta: 2004-ben a BBC egyik műsorában számolt be arról két amerikai férfi, hogy Sai Baba a nemi szervüket simogatta egy gyógyító szertartás részeként, ám rendőrségi vagy bírósági ügy nem lett belőle. A szent ember egyébként soha nem házasodott meg, és gyerekei sincsenek.

röviden ennyi:-)

2013. febr. 5. 07:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Jézus azt mondta, hogy lesznek hamis próféták, akik csodákat fognak tenni, és sokakat becsapnak, hogy azok ne ismerjék meg az igazságot.
2013. febr. 5. 09:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Első,biztos vagyok benne,hogy igazad van! Viszont hallottam olyant is például,hogy vannak papok is akik valamilyen módon követik "néhány" úgymond praktikáját.

Második,köszönöm a bő magyarázatot.Ne haragudj de szerintem azért nem mindegy,hogy valaki azt mondj,hogy ő keresztény de közbe más tanokat követ ez valahogy nem áll össze. Ne vedd személyeskedésnek kérlek,ez csak az én felfogásom.Ettől függetlenül nem állítom azt,hogy ő nem lehetett,vagy nem volt egy jó ember.

Harmadik,igen azt tudjuk,hogy milyen figyelmeztetések vannak.Gondolom sokan úgy gondolják,hogy pl Sai Baba is egy ilyen megtévesztő és inkább gonosz erőkkel felruházott ember volt.

Én nem tudom csak feltételezek. Minden esetre amiket olvastam róla,hát!....megosztoznak a vélemények.

Még egyszer köszi a válaszokat.

2013. febr. 5. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
2013. febr. 5. 19:56
 6/7 Granulátum ***** válasza:
Hármas! Jézus volt az egyik...
2013. febr. 5. 20:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Csaló vagy nem csaló,de viszont van valami ami rejtélyes benne. Megnéztem néhány fotóját és azt kell mondjam,hogy eléggé ijesztő,különösen az egyik. Azon már elég idős lehet,lehet,hogy kinevettek most,de van benne valami démoni,valami amit mindennek lehet nevezni csak jónak nem.

Ne haragudjatok de Jézust nem lehet egy kalap alá tenni vele. Legalábbis ez az én véleményem.

2013. febr. 6. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!