Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, ha valaki nem...

Mit jelent az, ha valaki nem vallásos, de keresztény?

Figyelt kérdés
Nemrég megismertem egy lányt, és egy beszélgetés alkalmával megkérdeztem, hogy kapott-e vallásos nevelést, erre azt válaszolta, hogy Ő nem vallásos, hanem keresztény. De a kereszténység egy vallás, nem? Egyébként jár Templomba, olvassa az Igét, stb.
2013. febr. 3. 18:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A "vallásos" kifejezésnek van egy kicsit pejoratív mellékzöngéje, míg a kereszténynek nincs. A "vallásos" kifejezést manapság néha az elvakultan, megalapozatlanul hívő emberekre szokták használni, bizonyára ezt szerette volna kikerülni a kijelentésével.

Szerintem azonban csak lovagolt a szavakon. Édesmindegy, hogy hogyan fogalmazunk: hívő, vallásos, keresztény, keresztyén, mind ugyanazt jelenti, egyik sem hordoz negatív jelentéstartalmat.

2013. febr. 4. 15:07
 12/14 anonim ***** válasza:
21%

Kihúzva magát azt mondja,hogy nem vallásos,hanem hívő.Csak az a baj,hogy egy könyv kerettörténete köré tekeri fel az egész életét és még azt is elhiteti magával,hogy nincs ezáltal korlátozva.

Slusszpoén gyanánt még fogalomzavarral is küszködik........

2013. febr. 4. 18:39
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Járjatok el gyülekezetbe emberek. Ez a hit éve. Minden valamire való keresztény hallotta már ezt. És sajnálom azokat akik szerint a lány csak nem rendelkezett elég tudással.. Szerintem nagyon okos volt. És is mindig ezt mondom.

Ha eljártok és nem megszokásból, hanem mert érdekel és szeretnétek Istenről hallani, akkor megkapjátok a választ..

Egyébként, ez tanítás.. Több igehirdetőtől is hallottam már, hogy nem akar vallásos lenni (ez alatt értjük a megszokott, ezt tanították, azért mert ott vannak a barátaim, vagy hogy jó példát mutassak másoknak, és fényezzem magam, gondolatokat) ellenben keresztény (ez alatt az élő, személyes kapcsolatot Istennel, amely nem megszokáson alapul, hanem mert érdekel, meg szereti Istent, mert meg akarja valóban ismerni, és nem azért hogy fényezze magát, hogy mekkora ember, mert Ő mindig megy, de közben nem figyel, és nem jut át neki..)

"Mert mit használ az embernek ha az egész világot megnyeri, de az Ő lelkébe kárt vall?"

2013. febr. 5. 14:24
 14/14 anonim ***** válasza:

Én értelmezésem szerint:

Én sem vallom magam vallásosnak viszont kereszténynek igen. Ezt úgy szoktam érteni, hogy a kereszténység alaptanításait, azt amiről a Biblia TÉNYLEG szól, értem magamra érvényesnek. Ebbe beletartozik a felekezetbe/gyülekezetbe járás. Tehát tényleges hitélet zajlik nem csak képmutatás.

Nálam a vallásos az pejoratív értelmű: Olyan személy aki csak tradícióból, kötelezőből jár mondjuk templomba, vagy csak vallásos, dogmatikus cselekedeteket csinál: Például zsinórban mormolja az üdvözlégyeket esetleg mondogatja hogy ő így hisz, úgy hisz, de közben tényleges hite semmi nincs, a Bibliáról semmit nem tud, nem aszerint él és helyette megy kocsmázni...

2013. febr. 6. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!