Mit jelent az, ha valaki nem vallásos, de keresztény?
Szia!
A kereszténység beavatás az emberi alpállásba az evangéliumi életrend alapján,míg a hozzá csatolt exoterikus dogmatizmus a vallásosság.
A nem vallásos azt jelenti hogy hívő ugyan de nem veszi olyan komolyan , szigorúan a vallása szokásait.
Lehet hívő de nem vallásos ugyanúgy keresztény , muszlim , zsidó is.
Például a mi családunk hívő de nem vallásos.Csak ünnepekkor szoktunk templomba menni.
És ím, az én értelmezésem:
okos lány. Én is hívő vagyok, nem vallásos. Tehát nem azért járok templomba, mert úgy neveltek, vagy az a szokás, de az életben nem követem a keresztény tanításokat, hanem hívő vagyok, aki aszerint próbál élni, ahogy írja a Biblia. Tehát én is kereszténynek vallom magam és nem vallásosnak.
na, okoskák, akkor már csak egy kérdés maradt:
Kategória: Kultúra és közösség » Vallás
A kereszténység az egy élet út.
az az út amelyre Jézus tanította a követőit, hogy így kell élniük, úgy mond azon az úton kell haladniuk ami bizonyítja keresztényi mivoltjukat.
Mert van ám egy másik élet pálya egy másik élet út.
Ez a siker a karrier a világi törekvések hogy legyek valaki a világban, stb.
Ezek a törekvések nem engedik, hogy Keresztény életet élj, mert nem érsz rá, fontosabbnak tartod a jelenlegi életedet a jövődnél.
A vallás szó pedig nem helyes kifejezés, mert Jézus nem vallást alapított vagy hozott létre.
Abban az értelemben használjuk a vallás szót, amikor valakinek meg valljuk a hitünket,, vagy is beszélünk róla, hogy mi Jézus tanácsai szerint élünk, buzdítjuk hogy tegye Ő is. mert hosszú távon kifizetődőbb.
Szia!
Amikor valaki megkülönbözteti magát azzal a jelzővel, hogy ő keresztény és nem vallásos, akkor azzal arra utal, hogy nem csupán fomai vallásosságot gyakorol, vagyis eljár templomba és befizeti az egyházadót, hanem személyes kapcsolata van Istennel, naponta beszél vel imádságban, olvassa a Bibliát, és igyekszik a hétköznapokban is annak tanításai szerint élni.
Üdv. Péter
Én egy keresztény lány vagyok és nem vagyok vallásos. :)
A lényeg hogy a vallásosság be szorít egy keretbe.. Megszokás megszokás hátára, és törvény szerint való élés.
Én inkább személyes kapcsolatban vagyok Istennel, nem azért járok gyülekezetbe, mert ezt tanították, vagy mert már megszoktam. Hanem Isten miatt. Mert szeretem és érdekel, és szeretném ha vele együtt járhassam azt az utat amit egyedül nekem tervezett, és vágyom arra hogy mindig velem legyen és megismerhessem még jobban.
Miért olyanok próbálják értelmezni a szó jelentését, meg elferdíteni, akiknek még az igekötők helyesírása sem megy?
Lapozzatok fel egy értelmező szótárt, vagy keressetek rá a neten, aztán vegyétek számba, mit jelent a szó a köznapi értelmében.
Aztán vegyétek azt, hogy szerintetek mit jelent.
Ha egyedül vagytok.. nos, akkor lehet, hogy tévedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!