Jézus = Isten?
Hogy megismerjék a földön minden népek, hogy csak az Úr az Isten, és hogy ő kívülötte nincsen más.
Királyok I. könyve:8:60
Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!
Mózes V. könyve:6:4
Jézus pedig felele néki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr.
Márk Evangéliuma:12:29
Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Jakab levél:2:19
Örülök ennek a kérdésnek.
Itt van egy pár dolog, érdemes áttanulmányoznod:
(és ne felejtsük el, hogy mindent a Biblia fényében kell nézni)
Én és az Atya egy vagyunk.
János Evangéliuma:10:30
Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
János Evangéliuma:14:8-10
Basszus, a Biblia szerintetek megbízható? 1 ember írt egy könyvet.
A vallás alapján kérdeztem, bár gyanítóm egyenlőek.
"Én és az Atya egy vagyunk.
János Evangéliuma:10:30 "
Azt ugye elismered, hogy itt, a János evangéliumban, a szűkebb és tágabb szövegkörnyezetben Jézus maga magyarázza meg, méghozzá egyértelműen, mit ért az egységen? A tanítványaival is éppen ilyen egységről (a görög 'hen') beszélt!
Itt viszont tudományos igényességű válaszokat találsz:
"Basszus, a Biblia szerintetek megbízható? 1 ember írt egy könyvet. "
Basszus, 66 könyvből áll és nem egy ember írta...
"Basszus, a Biblia szerintetek megbízható? 1 ember írt egy könyvet."
Biblia magyar jelentése: "könyvek". Az ábrahámi vallások mindegyike az ószövetségből és némelyike az újszövetségből is táplálkozik. Igaz, Jézus pedig az újszövetségben bukkan fel (ahol szintén nem csak egy evangélium van), így a kereszténységre szűkítjük a kört (ami alatt nem csak egy vallás van). A Biblia az EGYETLEN hiteles forrás ezekben a vallásokban - mert te mondtad, hogy vallás alapján kérdezed:
"A vallás alapján kérdeztem, bár gyanítóm egyenlőek."
A kereszténység melyik részére gondolsz? Például az unitáriusok szerint Jézus = Isten, míg a római katolikusoknál ugyanezt nem lehet elmondani.
Ha vallás alapján kérdezed (bár a Szentírást nem lehet megkerülni ebben a kérdésben, sőt arra kell alapozni):
Jézus "Isten egyszülött Fia, aki az Atyától született az idők kezdete előtt: Isten az Istentől, világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!