Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az állatoknak tényleg nem jár...

Az állatoknak tényleg nem jár még egy esély? Nekik miért nem, amikor nem is ők voltak a bűnösök?

Figyelt kérdés

Jehova tanúi szerint az embernek van esélye egy új, paradicsomi életre.De azt mondják, az állatoknak csak egy életük van.De állítólag ez nem baj, hiszen úgysem tudják felfogni az élet jelentőségét úgy, ahogy az ember.

Nos, én ezzel nem egészen értek egyet.A társállatok például elég értelmesek, nem hinném, hogy például egy kutya csupán ösztönből szomorkodik, ha meghal a társa.

Az állat is sokat szenvedhet, az miért nem kaphat újabb esélyt egy biztonságosabb világban?

A Biblia szerint az egész teremtés együtt sóhajtozik mióta az ember a bűnt a világba hozta.Akkor nem lenne elég, ha az ember bűnhődne csak?

2013. jan. 29. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo en inkabb azt mondanam hogy ne vedd alapul a Bibliai irasokat mert alairom vannak igaz es jo tanacsok benne, de az nagyon keves a tobbi mind szinezek es mese mely 6.000 evet vesz alapul. Ha meg szetnezel es informalodsz akkor rajossz hogy Adam es Eva sosem volt az elso emberpar a Foldon 6.000 eve, mert joval a Bibliai idointervallum elott mar leteztek emberek a Foldon.

A Bibliaban minden megtalalhato amit jelen esetben is nehezen erthetunk meg, mert jelenleg nem letezik vagy nincs tudomasunk pl olyan elolenyrol, mely felig ember felig allat. De ha tudomanyos szemszogbol nezzuk akkor mi is kepesek vagyunk mar ilyeneket alkotni csak mindezt nagy titokban. Beszelo allatok a Bibliaban, intelligensek, veszedelmesek, hany de hany osi kulturaban leteztek ilyen felig ember felig allatok, sokban. Mi miert is alkotnank ilyeneket ? csak azert hogy kiserletezzunk lassuk mire lehet hasznalni ha 2 DNS kombinaciot alkotunk, hat ez volt a multban is csak nem Isten-ek alkottak akiknek hiszik sokan.

Persze hogy Istent feltetelezel vagy valami hatalmas erot aki ilyen dolgokat meg tud alkotni,de akkor most miert nem leteznek kerubok,beszelo kigyok, ember feju lovak vagy emberfeju szarnyas tehenek ? Ha valaki filozofiara gondol akkor melyen a beka feneke alatt van az informaltsaga mert kesz tenyek bizonyitjak a letuket.

Ami az allatok bunhosseget illeti nincs se emberi bun csak tudatlansag es szeretet hianyban szenvedok, ennek fogva mint sokan masok en is tapasztaltam hogy mennyire szeretet igenylo es kifejezo lenyekrol van szo es szukseg eseten mindent megtesznek azert hogy vedjek es tamogassak a kozeleben levo gazdit vagy szemelyeket.

2013. jan. 29. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Engem személy szerint nem érdekel hogy mi lesz az állatokkal, ha elpusztulnak. Ezzel nem azt mondom, hogy akár mit meg lehet velük tenni, mert érezni éreznek, de hogy lekük nincs szerintem ez biztos. Az oviban jó játszani egy kisautóval, de mikor egyetemre mész szerintem nem csak ciki magaddal vinni de felesleges is, mert úgysem foglakozol már vele többet. Semmi értelme. Így vagyok az állatokkal is, itt jó mert benépesítik a földet, élővé teszik, színessé. De hogy a mennyben is a kutya trutyit kapargassam a cipőmről, na azt már nem.
2013. jan. 29. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

együtt érzek veled hidd el, magam is tartok állatot, van egy szép, Shar-pei-labrador kutyusom, de nem az első, mert már pusztult el állatom.

Ádám idejében is elpusztultak az állatok, nekik a teremtő nem adott soha sem arra a kilátásra, hogy örökké éljenek.

Isten az emberek érdekében teremtette meg az állatokat. Az állatok segíteni tudnak a munkavégzésben, és az emberek társaivá, kedvenceivé válhatnak.

Nekik az életben más feladatot, és más rendeltetést adott a teremtő.

Persze azt sosem engedte, ennek ellenére, hogy az állatoknak ezért rossz soruk legyen, a Mózesi törvényben nem egy helyen lehet olvasni, hogy sokak kikaptak ha nem megfelelően bántak az állatokkal, csak mert alacsonyabb rendűnek teremtettek, nem jogosította fel az embert, hogy bántsa.

Az emberek másmilyennek lettek teremtve, mint az állatok. A mi létformánk magasabb az állatokénál, mint ahogy az angyaloké is magasabb az emberi létformánál (Héberek 2:7). Az állatokkal ellentétben az ember „Isten képmására” lett megalkotva (1Mózes 1:27). Valamint az állatokkal ellentétben a Biblia Ádámot ’Isten fiának’ nevezi (Lukács 3:38)

Jézus Krisztus azt mondta, hogy „az örök élet” elnyeréséhez hitet kell gyakorolnunk, és ismeretet kell szereznünk Istenről — erre az állatok képtelenek (János 3:36; 17:3).

2013. jan. 29. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Én láttam mikroszkóp alatt a sajátom és egy sertés combizom sejtjét.

"A" állítás:

Semmi különbséget nem találtam "kettőnk" közt.

"B" állítás:

Nem vagyok sertés.

Következtetés:

A Jehova Tanúi elmehetnek a sunyiba,vagy az állatok nélküli Übermensch Ösztön Nélküli Paradicsomjukba.

2013. jan. 29. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az állatok lelke és értelme nincs egy szinten a mienkkel.

2013. jan. 29. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:

A Biblia íróit nem érdekelték az állatok. Természetesnek vették, hogy azt csinálnak velük, amit akarnak.

Te viszont a való életben élsz.

2013. jan. 30. 01:16
 7/7 lsandor ***** válasza:
33%

Isten bizonyos állatokat ösztönösen bölcsnek alkotott. De ez nem jelenti azt, hogy gondolkodnak. Isten az állatokat eredetileg múlandónak alkotta. Ezt nem mi mondjuk, nem mi döntöttük el, hogy így lesz. Isten határozott így

Valamint igen az egész teremtés sóhajtozik, de ez nem jelenti azt, hogy az állatok örökké élnének. Tökéletes körülmények között biztosan jóval tovább élnének, de akkor sem örökké

2013. jan. 30. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!