A mennyben minden kívánságunk teljesül?
előző kommentelőnek üzenem
Nem, mert akkor szerintem elég sokan azt kívánnák, hogy újra éljenek vagy esetleg másnak rosszat akarnának. Passz
Amúgy meg nincs mennyország. Se ehhez hasonló dolgok. Ha meghalsz akkor már a kukacoké leszel.
az attól függ..
ha a keresztények által hitt mennyre gondolsz, akkor meg kell különböztetni, hogy olyan kívánságra gondolsz-e amit itt az életben fogalmazol meg, vagy olyanra amit ott fogsz kívánni
nyilván nem fogsz új számítógépet, sportkocsit esetleg jó nőket kapni (na igen, ki lehet logikázni hogy fiú vagyok XD)
ellenben a keresztény tanítás és hit szerint ott már nem fogsz akarni semmi mást mint hogy Isten közelében lehess élvezd az ő szeretetét és ezért dicsőítsd Őt (nem lesznek mindennapi gondjaid sem), ilyen értelemben minden kívánságod teljesülni fog (HA odakerülsz :P)
A testünk természetesen a kukacoké lesz.
Most komolyan megkérdem, ha valaki nem tudja elfogadni a kérdésben megfogalmazott állítást (hogy van menny) akkor az mire válaszol?
Ha pedig nem a kérdésre válaszol, akkor minek szólal meg?
Az én felfogásom szerint a mennyország és pokol nem helyek, ahol pl. bulizni lehet, sötét van, vagy fényesség. Tudom valahogy így van leírva a bibliában, de ezek csak metaforák. A fenti két fogalom a lelkünk állapotára akar utalni. A mennyország egy pozitív állapotot jelent, amelyet mondjuk hasonlíthatunk a jól végzett munka utáni érzéshez, a pokol meg ennek az ellenkezője.
Továbbá szerintem, ellentétben sok keresztény nézetével, isten mikor kilátásba helyezi ezt a két dolgot, nem büntetni vagy jutalmazni akar, csak figyelmeztet bennünket arra, hogy amit teszünk azért felelősek vagyunk, és a következményeit viselnünk kell. Hasonló ez ahhoz mint amikor a gyermekünket figyelmeztetjük, hogy ne tégy ezt vagy azt, mert nem lesz jó vége. Amikor azt mondjuk a gyerekünknek ne narkózz, mert szétesik a személyiséged, haszontalan zombi leszel, és a végén belepusztulsz, a pokolra jutsz. Ha mégis megteszi, és az lesz a vége, az nem azért van , mert mi "beigértük" neki.
Egy biztos a pokol nem az a hely ahol bulizni lenne kedvünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!