Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bp 11 kerületben lakom szeretn...

Bp 11 kerületben lakom szeretnék gyülekeztbe járni! Ajánlanátok nekem 11 kerben Pünkösdi gyülekezetet?

Figyelt kérdés

2013. jan. 26. 17:34
1 2
 11/17 anonim válasza:

A Pünkösdi gyülekezethez nagyon hasonló az Új Apostoli Egyház. Templomuk Kőbánya-Kispesten a Nádasdy utca 89. alatt

van. Istentiszteletet vasárnap délelőtt 10 órakor tartanak.

A 68-as busszal vagy a 194-el is jól elérhető.

Őszintén ajánlom!

2013. jan. 30. 08:35
 12/17 anonim válasza:

Én is a Hit Gyülekezetét tudom ajánlani. Ha érdekel, hogy Ők milyenek, vasárnaponként az ATV-n ismétlik a régi Isten-tiszteletek prédikációit. Ha Isten Igéjéről szeretnél többet tudni, javasolnám a Pax tv-n látható Andrew Womack és Joyce Meyer tanításait hallgatni.

Kívánom, hogy igazi Biblia alapú tanításokat adó gyülekezetet válasz. Adjon ehhez az Úr Jézus sok bölcsességet!

Szeretettel: Mária

2013. jan. 30. 15:52
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mária Isten áldjon
2013. jan. 30. 19:40
 14/17 anonim válasza:

Szia, olyan jo latni itt ilyen kerdest is.

Van egy nagyon jo gyulekezet a Blaha Lujza teri es a Kiraly utcai villamos megallo kozott. Bar egy kicsit szabadabb szellemu osszevetve mas gyulekezetekkel; talan azert, mert a gyuli gyokere USA-bol ered. A legtobb biblia ora ket nyelvu, azaz angolul predikal valamelyik testver es magyarra tolmacsolja egy masik testver.

A kozeg nagyon kellemes. Erdemes lenne elnezned oda, mert nincs messze a 11 ker-tol.

De ami a legfontosabb, kerdezd meg elotte Istent, hogy hova jarj!

Isten aldjon bosegesen!

Egy testver

2013. jan. 31. 18:56
 15/17 anonim válasza:

Bocsi, a gyulekezet neve: Golgota Keresztény Gyülekezet, 1073 Budapest Erzsébet körút 13.

[link]

2013. jan. 31. 19:01
 16/17 saveme ***** válasza:

Talán túl szkeptikus vagyok, de az olvasottak kapcsán felmerült pár rossz emlék. Pünki révén én is ismerem a járást, hogyan szoktak az emberek menőzni, hogy milyen penge az ő gyülijük, a pásztor, meg a dicsőítés, meg mekkora kenet van. Ha esetleg még igazak is ezek, akkor is olyan snassz, hogy ha emberi erő van igénybe véve. Isten nem szorul rá. Nekem inkább a gyülekezeti egó, magyarán büszkeség jut eszembe, ami nagyon el van burjánozva, de ennek a díjazása Istennél mindig a bukás. Nem Jézust kéne hirdetni a gyülekezet helyett? És nem Istenhez kéne vezetni az embereket a gyülekezeti alkalmak helyett? Nem a kősziklára épülést kéne tanítani a felekezeti teológia, szokás- és törvényrendszer helyett? (Akinek inge az vegye magára)

Kedves kérdező, te pedig szerintem is oda menj, ahova Isten vezet, ne ahova gyorsan elérsz, vagy ahol a legnyájasabb a pásztor. Személy szerint sokkal fontosabbnak tartom, hogy valódi, elérhető, átlátszó emberekből álló (praktikusan kis) közösséget találj (akár egy nagyobb gyülekezeten belül is), mert a csak tanítások hallgatása és a padban ülés el fog altatni. Minél hamarabb rászoksz az önálló Biblia fogyasztásra, annál jobb. Sajnos az erre nevelés sem divat, mert az emberi piramisok inognak, ha az építőkövek kövek kinőnek a egyenkocka, emberi vezetésre szorulás szintjéről.

2013. febr. 2. 23:15
 17/17 Középút ***** válasza:

Szia

Még soha nem voltam ott - én egy gödöllői gyülekezetbe járok - de pünkösdi vonalon látatlanul is merem ajánlani az Omega hálózat újbudai gyülekezetét: Budapest XI. Brassó u. 91. (Budai Művészház)

Lelkipásztor: Szentesi Zoltán

Alkalmak: szerdánként 19 órától,

vasárnaponként 16 órától.

Isten áldjon és a Szentszellem segítsen a Krisztus követésben!

2013. jún. 6. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!