Bűnnek számít a kereszténységben ha valaki háborúban embert öl?
Ha háborús időben behívnak katonának, és nem mész, akkor akár azonnal főbe is lőhetnek, mint katonaszökevényt. Ha esélyt akarsz a túlélésre, akkor be kell vonulnod.
A katolikus álláspont szerint a családért és az otthonért, a szabadságért, a nemzetért és a hitért harcolni nem bűn.
Egyébként tudjátok, hogy miket műveltek azok a békés muszlimok közvetlenül a keresztes háborúk előtt?
Minden hívő, magát kereszténynek valló ember gondolkozzon el azon, hogy kinek tartozunk elszámolással az életünket és az imádatunkat illetően? Ha megvan a válasz, akkor megvan a bibliai igaz válasz arra is, amit a kérdező feltett!
"Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el. Vagy úgy gondolod, nem kérhetném meg az Atyámat, hogy most mindjárt több mint tizenkét légió angyalt adjon mellém?" (Máté 26:52).
Jézusnak rendkívüli méretű sereg állt rendelkezésére, de Péter nem volt katona ebben a seregben, mint ahogyan egyetlen más ember sem! Ez a lényeg. Pétert és Jézus többi követőjét inkább ’emberek halászainak’ hívták el (Máté 4:19) Akkor Péternek és másoknak milyen hadakozást engedélyezett Jézus? Max. a szellemi hadviselést és az önvédelmet keresztényi szellemben. A mi fegyvereink – a testi hadviseléstől eltérően – szellemiek és „az Isten által hatalmasak” az igazság tevékeny hirdetésére (János 17:11, 14; 2Korintusz 10:3, 4).
"Mert bár a testben járunk, nem aszerint viselünk hadat, amik a testben vagyunk. Hadviselésünk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem az Isten által hatalmasak erődítések lerontására."
Néhány órával később Jézus még világosabbá tette a helyzetet Pilátus előtt. Ezt mondta: „Az én Királyságom nem e világból való. Ha e világból való volna az én Királyságom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én Királyságom nem innen való” (János 18:36). Eltérően Dávid királyságától, amelyet a földön alapítottak meg, az a Királyság, amelyet Isten Jézusnak adott, az égben van, és annak lesz a feladata, hogy békét hozzon a földre."
Vannak, akik a fent idézett Máté 26:52-s versét úgy óhajtják értelmezni, hogy ez a parancs nem általános érvényű, csak a Jézusra vonatkozó jövendölések beteljesedése miatti intelem volt ez Jézus részéről. Ezt nyilvánvalóan a borzalmasan véres "keresztény" történelem miatt mondják, magukat mentegetve. Csakhogy Jézus Krisztus mire hivatkozott??? Erre? Nem, hanem arra, hogy a tanítványai azért nem "vitézkedtek" az elfogatása idején, mert az Ő Királysága NEM E VILÁGBÓL VALÓ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!