Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért az iszlámhívők között...

Miért az iszlámhívők között van ennyi elvakult terrorista?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy tudom, hogy nem minden iszlamista tömeggyilkos terrorista, sőt nagyon sokan elítélik az iszlámhívők között ezeket a cselekményeket.

Én magam keresztény vagyok, és nyilván jól esne, ha mindenki abban hinne, amiben én, de soha nem akartam senkit meggyőzni, pláne nem azzal, hogy önellentmondóan ezreket gyilkolunk meg. Bár erre szép példa volt az inkvizíció úgy 500 éve... Olyat se hallottam még, hogy egy zsidó pisztolyt fog valaki fejéhez, hogy térjen meg. Vagy egy buddhista.. vagy bárki.

Tehát az a kérdésem, hogy mit gondoltok, miért pont ennél a vallásnál alakult ki ez?

Miért lesz jobb nekik, ha a Föld nyugati felén robbantgatnak, ártatlanokat ölnek?

Tényleg előítélet nélkül szeretném megérteni ezt.

2013. jan. 17. 22:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Napirai11 válasza:

2001. szeptember 11-ét nem fogom elfelejteni amég élek, pedig akkor még csak tizenkilenc éves voltam, a gimnázium utolsó évében, érettségi előtt.

Aznap délután semmi mást nem csináltam, mint bármikor, megírtam a leckéimet, avagy a leckék egy részét.

Elmentem uzsonnázni, olyan négy óra lehetett. Uzsonna után tudtam meg, mi történt, nem közölték előbb, mert nem akartak megzavarni a tanulásban.

Ekkor tudtam meg, hogy mi történt, hogy becsapódtak a gépek A World Trade Centerbe, a Fehér Házba, és a Pentagonba, és egy gépet hogy ne érhessen célba, lelőttek Pittburgh közelében.

Álltam földbe gyökerezett lábbal, és alig hittem el, ami történt, az merült fel tizenkilenc éves agyamban, hogy ki az a barom, aki ezt kitervelte, olyan jó lenne az illetőt jól agyonverni, pedig akkor még az áldozatok számáról fogalmam sem volt.

Nem az merült fel bennem, hogy x vallásúakat kéne kiirtani, hanem azt az embert kéne agyonverni, aki ezt kitervelte.

Másnap már mindenki azt harsogta, hogy Oszama bin Laden, és az iskolában is azt tárgyaltuk páran az osztálytársaimmal, hogy hogyan kéne kivégezni ezt a barmot. Nem a muszlimokat akartuk kivégezni, csak azt az embert, aki ezt kitervelte.

Jómagam meg voltam arról győződve, hogy aki ezt kitalálta, annak valami nagyon nincs rendben a fejében, de az eszembe sem jutott, hogy erről egy vallás tehet.

Minket még nem a gyűlöletre neveltek!

Félek atól, hogy egy mai tizenkilenc éves már nem így gondolkodik, ő már menne fegyverrel a kézben, ha azt mondaná neki egy nagy fejes, hogy a muszlimok ellen háborúzni kell, ők mennének, ez tuti.

Mi még nem mentünk volna, ebben ezer százalékig biztos vagyok.

Üdv: Napirai

2013. jan. 18. 22:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ők legalább tesznek valamit az elnyomás ellen. Ez egy védekező háború.

Ennek ellenére azért rossz, mert nem a célszemélyek szenvednek tőle.

Hogy miért pont ők?

Mert a dszihád törvénye szerint minden eszköz megengedett az Iszlám terjesztéséhez. Más vallások néhány szközt tiltanak, pl. a kereszténység az ölést.

Az inkvizícióról az beszéljen, aki tudja, mi az. Azok egyszerű, világi törvények alapján lévő kivégzések voltak. Ma is halálra ítélik a gyilkosokat. Akkor több száz év alatt mintegy 50000 embert öltek meg, ebből 45000-et Sp.-ban és Port.-ban, ahol teljesen a kormány irányította. A papoknak eleve azt tanították, hogy boszorkányok nincsenek. Azokat ítélték el, akik más állatait lopták el és áldozták fel, meg mindenfajta "orosságokkal" megölték a betegeket. Csak a filmekben ölik meg a tisztaszívű, szépséges fiatal lánypkat boszorkányság vádjával. De a film nem valóság.

2013. jan. 19. 13:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Ha a most még csak nyolc,és hat évesunokaöcséim felnőtt korukban ártatlan emberek ellen fognának fegyvert csak azért, mert muszlimok, akkor én kimondhatatlanul el lennék k eseredve, akkor én nem akarnék tovább élni.

2013. jan. 20. 17:15
 14/17 خديج&# ***** válasza:
66%
A dzsihád szót félréértitek. Nagyon széles a jelentése. NEM FELTÉTLENÜL FEGYVERES HARC (ez csak a legradikálisabbak vallják, nem a többség), hanem a szó eredeti és legjellemzőbb jelentése BELSŐ ERŐFESZÍTÉS (ALLAH/ISTEN ÚJTÁN). Eszem ágában sincs erőszakosan hitet terjeszteni, a muszlimok 90%-ának meg sem fordul a fejében, az erőszakos hittérítést viszont úgy gondolom, mostanában kicsit máshol van jelen,ott, ahol és akik úton-útfélen a saját hitükkel zaklatnak, hogy térjek át mindenféle más vallásra és nem hagynak békén!!! Akik terroristák, azok ha bármilyen más vallásba születtek volna bele, akkor is azt csinálnák, mert olyanok, olyan a természetük,jellemük. Csak sokan ezt nem vallási hanem faji alapra teszik és az alapján irtanak embereket. Van, akinek meg ürügy sem kell és minden szó nélkül üt.
2013. jan. 20. 17:30
 15/17 خديج&# ***** válasza:
mármint öl.
2013. jan. 20. 17:30
 16/17 anonim ***** válasza:

14-es!

Igen, tudom, hogy nem feltétlenül jelent fegyveres harcot. De az sincs megtiltva (legalábbis történelemből így tanultam). Míg a kereszténység tiltja, mert egyszer valamelyik tanítvány elborzadt egy bűnön és megkérdezte Jézust, mivel néki adatott minden hatalom, hogy miért nem pusztítja el őket. Erre Jézus azt mondta, hogy nem elpusztítani jött, hanem gyógyítani.

2013. jan. 21. 18:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Azért, mert az áll a Koránban, hogy az iszlám hívő legnagyobb öröme, ha ölhet és meghalhat Allahért. -.-"
2013. febr. 10. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!