14/F vagyok és szeretnék orgonázni egypár hétköznapi misén?
Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni,hogy a miseénekeket a kántor választja-e ki?A szomszéd faluban van egy 80 éves kántor aki magától tanult játszani orgonán,de eléggé hamisan és rosszul játszik.A papot jól ismerem sokszor ministrálok neki,jó barátsagban vagyunk.Vele meg tudnám beszélni a dolgot. Csak azt szeretném tudni,hohy pontosan mia kántor kötelessége,dolga?(nagyon szertnék orgonáni és jól is megy)Egyébként most megyek zenesuliba 6. osztályba zongorára2009. aug. 29. 21:30
1/8 anonim válasza:
"14/F vagyok és szeretnék orgonázni egypár hétköznapi misén?"
A kérdésre válaszolva szerintem nem szeretnél.
Viccet félretéve: Beszéld meg a pappal és a kántorral is. Talán nem lesz kifogásuk.
2/8 anonim válasza:
szerintem nem vagy 14/f és nem szeretnél orgonázni.
:).
Ha kijelentő mondatot írsz, akkor ne írj kérdőjelet a végére. Amúgy a kántor hamisan orgonázik? az gáz. Jártál zongora/orgona órákra? ismered a kottákat? Ha nem, akkor annyit mondok, hogy tudás nélkül nehéz lesz.
3/8 anonim válasza:
szerintem kérdezd meg a kántort és a papot, lehet hogy megengedik:)
am szerintem jó ötlet:)
4/8 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem kérdőjelet,hogy megengedje a gép a kérdés kiírását.Egyébkénz köszönöm a válaszokat.
2009. aug. 29. 22:22
5/8 A kérdező kommentje:
amúgy járok zonogorára,de ezt amár leírtam.
2009. aug. 29. 22:23
6/8 anonim válasza:
A pappal összhangban, igen, a kántor választja ki az énekeket, a diákat, ő rakja be a vetítőbe, ha erre nincs kijelölt személy.
7/8 anonim válasza:
Nem a kántor választja ki az énekeket.
Minden misére megvannak az énekek, hogy miket kell / lehet énekelni. Úgy mint az evangélium.
8/8 anonim válasza:
A kántor nem tud hamisan játszani. Max. az orgona hangolódott el, vagyis a sípok. De azokhoz könyörgöm ne nyúlj!! Milyen a hangszer? Az énekeket megtalálod az Adoremusban, több helyen is, de van a ahol a kántor választ. Ahhoz tapasztalat kell. Ismerni kell az egyházi ünnepeket és az énekeskönyveket. Min kántorképző nélkül ne próbálkozz. Ha tényleg érdekel, végezd el. nem túl hosszú, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!