Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Felebarátod házastársát ne...

"Felebarátod házastársát ne kívánd! " ez azt jelenti, hogy ne akarj 3. lenni egy kapcsolatban? Ezt mégis elkövetni mennyivel súlyosabb bűn a többi bűnhöz képest?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 16:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát, ha csak kívánsággal tekintettél felebarátod feleségére, az bocsánatos bűn. De ha szexuális viszonyt folytattatok, akkor a paráznaság már halálos bűn. A bocsánatos bűnnél a bűnbánat és a gyónás elég. A halálos bűnnél kicsit komolyabb vezeklésre van szükség. A katolikus teológia szerint ilyenkor kikerülsz Isten kegyelméből, szóval gyakorlatilag meg kell térned.

De manapság úgy tudom nem veszik már olyan komolyan a gyakorlatban. A halálos bűnöket is egyszerű gyónással letudják. Nme kell elzarándokolni Rómába vagy Jeruzsálembe gyalog. :)

2013. jan. 6. 20:15
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget! :))
2013. jan. 6. 20:21
 13/14 anonim ***** válasza:
46%

Nem tűnt fel senkinek ez a megosztottság?

Egy biblia van, és még is úgy van tálalva, hogy az egyik "vallásban" bűn a másikban nem.

Nem egyféle ítéletet fog akkor hozni a teremtő?

Az egyiknek elnézi mert katolikus a másiknak nem mert református...

Mi van?....

És azt mondják, hogy ez így jó Isten szemében...Jézusom mit csináltok emberek.....???????

2013. jan. 7. 00:31
 14/14 anonim ***** válasza:

"ha elmennék gyónni, akkor "fel lennék mentve" a tettem alól?"

Ha _megbánod_ és elmész gyónni, akkor igen. Nyugodtan mondd el az atyának, hogy régen nem voltál gyónni és már nem is emlékszel, hogyan kell, de ez most bántja a lelked és szeretnéd meggyónni. De ha nem érzel magadban igazi bánatot, akkor is elmehetsz és megbeszélheted ezt egy pappal ugyanott, szerintem fog tudni tanácsot adni.

2013. jan. 7. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!