Ma azt mondta valaki nekem, hogy a Biblia egy elavult könyv. Vajon napjainkban nincs gyakorlati értéke?
Az, hogy a Biblia melyik tanítása érvényes ma is, az nincs leírva a Bibliában. Jézus korántsem törölt el minden elavult törvényt - és ez amúgy is 2000 éve volt.
Azóta még sokkal több dolog avult el (pl. étkezési szabályok).
A Bibliát a természeti dolgok leírására sem lehet használni: pl. a teremtéstörténetben először vannak növények - és utána csak 1 nap (vagyis legalább 1000 év) múlva lesz Nap is.
Addig a növények mint csináltak a -200 fokos hidegben?
7. az okok megszüntetéséről szól, és csak egy példa. De ha elolvasnád az egész Hegyi Beszédet, látnád ezt.
8. és 9. a szolgákról szóló törvény a zsidók polgári törvénykönyvének a része, nem Isten parancsolatainak. A nőkről szóló rész ugyanígy a zsidókra vonatkozik.
10. csupa jóslat és arról szóló dolog, hogy bűnhődnek/bűnhődtek az emberek a hibáikért.
Minden, a Bibliában kritizált dolgot megmagyarázna, ha az alábbi 3 mondatot felfognák a nem keresztények:
1. Isten mindenható, bármit, bárhogyan megtehet.
2. Az Ószövetségi törvények a zsidókra vonatkoznak, csak az Újszövetségiek vonatkoznak a keresztényekre, de a Tízparancsolat mindkettőben benne van.
3. Vannak jelképe dolgok a Bibliában, és ezekről le is van írva, hogy jelképesek, vagy érzékelhető a szövegkörnyezetből.
"A Teremtéstörténetről le lehet szállni. Ha egyszer Isten mindenható, meg tudta oldani így is."
Ja, persze - ilyen alapon mindenről "le lehet szállni".
Tehát akkor lehetséges, hogy a világ 7 perc alatt lett teremtve, és csak tegnap.
Az emlékeidet meg az isten csak betette a fejedbe.
Innen kezdve egyenes az út a következő gondolathoz: csak én létezem. Mindenki más csak egy gondolat az én fejemben. Te is.
Illetve neked meg én nem létezem, és csak te gondolsz el engem.
Cáfold meg, ha tudod.
Hmmmmm...
Már gondolkoztam ezen. És arra jutottam, hogy a Biblia csodákkal alátámasztott, ezért hiszek benne, és aszerint ezen világ, és mindenki fizikailag létezik, és csak Isten mindenható. Az emlékes példádat is cáfolja a Biblia, azzal, hogy mást állít.
Miért is lett lepontozva a 10-es listára adott válaszom? Egyszerűen ez a 10-es lista arra jó, hogy a Bibliát nem eléggé ismerőket megvezessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!