Miért fonódott össze ennyire Magyarországon a kereszténység (főként a katolikus kereszténység) a szélsőjobboldali eszmékkel?
Kedves kérdező, kérlek írd le az igehelyet, ami a szélsőjobboldali eszméket támogatja.
Utána tudunk csak érdemben válaszolni.
Tévedsz kedves barátom.
Az biztos, hogy nem mondott a számító gépről semmit, de azt vedd már alapul, hogy a kor előre haladtával, némelyek akik Jézus tanítását előmozdítják azoknak miért is tiltaná meg Jézus, hogy gyorsítsák fel a munkájukat, hogy a felgyorsult világban is terjedjen a Jó hír, ami nem tűr halasztást.
Amikor feltalálták a nyomtatást, miért lenne bűn, hogy ne kézzel írjanak, hanem hamarabb elkészüljenek a biblia terjesztésével?
Nem a modern technika a baj, hanem az amire használják, és rosszul
"Köszönöm a roppant szofisztikált ellenvéleményt."
Ha "katolikus" létedre a közvetlen környezeted szélsőjobboldalinak tart, akkor biztosan nem vagy százas, de ez legyen a te bajod, engem nem érdekel....
"Jézus lélegezni sem tanított, illetve a számítógép használatára sem buzdított."
Sőt, gyűlöletre, gonoszságra vagy éppenséggel paráznaságra sem ösztönzött senkit.
tudatlan!
senki nem imádja a képet - nem a kép az imádat tárgya!
senki nem a képHEZ, szoborHOZ imádkozik! -
NEM KELL HAZUDOZNI
Nem akarom a világi egyházakat bántani, mert mindenki azt csinál amit akar, majd a teremtő elé oda áll mindenki azon a napon
DE:Igen is használnak különböző tárgyakat az imádatukban, mint a rózsafüzér, különböző bibliában leírt emberek képmásaihoz, vagy szobraihoz intézik az imájukat, tudom Én is voltam tagja sajnos...
ezen felül a Templomaik tele vannak különböző Bibliában leírt emberek szobraival,nem beszélve a Mária imádatról, ami egyenesen Isten gyalázó, mert a biblia sehol nem írja, hogy Máriához kellene imádkozni, így személyi kultuszt is kialakítottak.
Jézus határozottan kijelentette, hogy az Atyjához kell imádkozni, Jézus nevében mert Ő a közvetítő, nem Mária.
De rengeteg olyan van ami biblia ellenes,
De mint mondtam az Ő dolguk, csak sajnos félre vezetik az embereket azzal, hogy "régen fent állt vallások", és azt hiszik az emberek, hogy az így jó.
De emlékezzünk meg az Izraelitákról akik elhagyták az Istenüket, és felrúgták a vele kötött szövetséget is.
Erre a Teremtő is elhagyta őket.
Bár jó lehet létezik Izrael népe, de elvesztették Isten kegyét.
Ugyan ez lesz ezekkel a vallásokkal is.
Bár léteznek, de Isten nem támogatja őket és nem ismeri őket el, Ők csak azt hiszik, mint az Izraeliták is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!