Keresem a hitem. Merre induljak?
"Szinte mindegyikbe találtam valamit ami nekem nem oda való."
Ez nem het szempont. Két logikasi érték létezik. Valami
-vagy igaz
-vagy hamis
„A szűk kapun lépjetek be! Tágas a kapu és széles az út, mely a kárhozatba visz, bizony sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu, és milyen keskeny az út, mely az életre visz, bizony kevesen találják meg azt” (Mt 7,13--14):
Szerintem így szándékosan nem nagyon fogod megtalálni a hitedet. Ahhoz szerintem kell valami "szikra", ami kiváltja az emberben, amit nem lehet csak úgy előidézni. Ha állandóan keresed, szerintem csak csalódni fogsz.
Másrészt: nem kell maximálisan egyetérteni minden vallási tanítással. nem attól vagy jó hívő, hogy vakon hiszel mindent, amit tanítanak. A vak hit nem jó semmire. Fontos, hogy kételkedj, hogy feltedd magadnak a kérdéseket azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikkel nem értesz egyet. A vallásos emberek is tévedhetnek, lehet, hogy pont neked van igazad. Hitben sem szégyen az, ha más véleményen vagy, mint esetleg a többség.
Az első, hogy tedd félre az előítéleteidet,
mások előítéleteit, és ne azt keresd, amit elutasítasz, hanem azt, amit elfogadsz.
Juss döntésre, mit szeretnél.
Filozófiát?
Erkölcsi tanítást?
Vagy vallást?
A vallásban elkerülhetetlen kérdés az Isten. Amiben nincs Isten, az csak filozófia vagy erkölcsi alapelv.
Gondold végig a TE tapasztalataidat, találkoztál-e már Vele, akár teremtményben, akár gondolatban, függetlenül attól, hogy mit is gondolsz Róla. Légy egészen elfogulatlan és őszinte magadhoz. Gondold végig, mi irányítja az életedet, és tapasztaltad-e már, hogy valami nagyobb erő kormányozza a sorsodat, vagy hogy amit először rossznak gondoltál, végül jóra fordult, és hogy hálás vagy-e bármiért, ami csak úgy, különösebb erőfeszítés nélkül az öledbe pottyant. Ha a válaszod IGEN, akkor az Isten jóindulatával már találkoztál. Ez az első lépés, és Istennek nagyon sok arca van, de mind érted van, és a javadra. Ha keresed az Istent, Ő eléd siet. Van, akinek több munkájába kerül megtalálni Őt, de annál értékesebb lesz, ha megtaláltad.
Csak egyvalamit ne tégy: nagyon kérlek, ne érd be mások hitének szidalmazásával, és olyan vallással sem, ami csak kritizál, de nem segít és ami csak elutasít, de nem szeret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!