Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbálást meg kell gyónni?

A maszturbálást meg kell gyónni?

Figyelt kérdés
14/L
2012. dec. 25. 12:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

ezért utálom a vallást úgy ahogy van. de főleg az ilyen idegesít. felnőtt emberek ilyet magyaráznak bele egy gyerek fejébe, utána meg a pszichológusnál köt ki, mert szorong meg stb.

nyugodtan csináld és ne legyen bűntudatod ilyen miatt. majdhogynem biztosra mondom, hogy a hittan tanárod is maszturbált gyerek korában.

2012. dec. 25. 13:14
 12/20 menta34 ***** válasza:

A hittan tanárod egy pedofil állat, ha ezt elvárja tőled.

Azonnal menekülj legalább gondolatban, azaz SZARD LE. Nem neked akar jót, hidd el. Ne foglalkozz vele, ha családod erőlteti kamuból töltsd el az időt ott, de nehogy komolyan vedd, mert nem érted van, hanem az egyház hatalmáért, az egyházi emberek hatalmáért.

Ne hagyd, hogy kihasználjanak, leigázzanak, rád erőltessenek olyan dolgokat amit józan ésszel te is érzel, hogy túlzás.

2012. dec. 25. 13:17
 13/20 Hole Hunter ***** válasza:
Nagyon részletesen gyónd meg...hadd egye a penész a lelkipásztort...ehhe.
2012. dec. 25. 13:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Valamiért nekem régebben ez még csak eszembe sem jutott, hogy ezt meg kell gyónni. Nem is gyóntam meg soha.
2012. dec. 25. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Nézzük a biblia szemszögéből, elvégre az az Isten nézete erről is, nem a számít Én mit gondolok.

. Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. ’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak (Titusz 3:3).

Szívleljük meg Pál apostol intését: „tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől”, és ’öljük meg földi testtagjainkat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában’ (2Kor 7:1; Kol 3:5).. Az önkielégítés nemhogy nem ’öli meg a nemi vágyakozást’, hanem még ösztönzi és táplálja is azt!

Ezek kemény szavak, de a biblia, vagy is Isten gondolatai, ezért tartsunk önvizsgálatot, helyesen cselekszem-e Isten szavával összhangban?

18 Mivel napjainkban oly nagy mértékben kihangsúlyozzák a nemiséget, sok fiatalban már akkor felébred a szexuális kielégülés utáni vágy, amikor még nincsenek olyan helyzetben, hogy megházasodjanak. Ennek következtében egyesek a saját nemi részeik izgatása útján keresnek kielégülést. Ez a maszturbáció vagy önkielégítés. Helyes-e vagy bölcs dolog-e ilyet tenni?

19 A Szentírás ezt tanácsolja: „Fojtsátok el tehát földi testtagjaitokban a paráznaságot, tisztátalanságot, nemi vágyat, káros kívánságot és a mohóságot” (Kolossé 3:5). ’Elfojtja-e testtagjaiban a nemi vágyat’ az, aki a maszturbációt gyakorolja? Ellenkezőleg, felébreszti a nemi vágyat. A Biblia arra buzdít, hogy kerüljük az ilyen zavarokhoz vezető gondolkodásmódot és viselkedést, váltsuk fel azt egészséges tevékenységgel és önuralom gyakorlásával (Filippi 4:8; Galata 5:22, 23). Ha ezen a téren komoly erőfeszítéseket teszünk, elkerülhetjük az önkielégítést. Ez pedig elmebeli, érzelmi és szellemi vonatkozásban is a javunkra válik.

2012. dec. 25. 17:10
 16/20 menta34 ***** válasza:
55%

#15 szívesen elbeszélgetnék veled élőben. Félek, hogy ha itt írnám le a véleményem elég hamar törlésre kerülne.

Ami az egész vallási hozzáállásotokban a legaljasabb, hogy alapvető biológiai szükségletre, kényszerre állíjátok, hogy rossz, ezzel szégyent keltetek egy teljesen normális gyerekben, kihasználjátok azon élvezkedtek, hogy elmeséli a legszemélyesebb titkait, majd elvárjátok, hogy behódoljon és meggyónja.

Szánalmas, felháborító.

Kérdező, próbálj meg felvilágosultan gondolkodni. Jelenleg demokrácia van, a demokrácia szabályait törvények és rendeletek szabályozzák, azért, hogy az emberek együttélése békés legyen. Nos gondoljuk csak át, mi a tiltott a jól kialakult demokráciákban? a maszturbálás, vagy a kiskorúak szexuális kihasználása, élvezkedés azon, hogy szegény szégyenkezve kell elmesélje a legbelsőbb személyes titkait?

Aki bigott és ezért jelenti a hozzászólásom, majd elszámol idővel.

2012. dec. 25. 20:24
 17/20 A kérdező kommentje:
16-os igazad van, ez egy természetes dolog, mindig tudtam hogy nagyon álszent emberek vannak az egyházban, de most felnyitottad a szemem. Nem fogok csak úgy megalászkodni mindenki előtt.
2012. dec. 25. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os

Nem vagyok egyetlen egyháznak a tagja sem.

Ha észre vetted volna, akkor a bibliából idéztem ami nem egyezik az emberek által felállított Demokráciával.

Ha meg figyelted volna a gyónásról nem is írtam.

annyit írtam, hogy a teremtő hogyan vélekedik erről.

Ez nem az Én véleményem hanem a teremtő véleménye, így nem engem kritizálsz, hanem az élet forrását.

A demokrácia pedig nem egyezik az Isteni gondolkodással.

Jézus nem tanította, a politikát, hogy egy kereszténynek bele kellene avatkozni, és nemzeti öntudatra sem nevelt.

Én a Jehova Tanúi imádati formához tartozom.

2012. dec. 25. 22:45
 19/20 menta34 ***** válasza:

#18 A teremtő szavait írtad? Lassítsunk már. Idéztél a Biblia sokadik átiratának magyarra fordításából, amit állítólag próféták írtak, állítólag isteni sugallatra és állítólag isten létezik és állítólag ő a teremtő.

A kérdező pedig TÉNYLEGESEN egy fiatal lány, akinek TÉNYLEGES biológiai igényeibe és TÉNYLEGES legbelsőbb magánéletébe avatkoznának bele ködös feltételezésekre hivatkozva.

Értsünk már szót :)

2012. dec. 25. 23:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Folytassuk még a nevetséges gondolatmenet kritizálását:

"Az önkielégítés nemhogy nem ’öli meg a nemi vágyakozást’, hanem még ösztönzi és táplálja is azt!"

Aha, persze, próbálj meg légyszíves 5x kielégülni egymás után, és mondd azt utána, hogy még csak jobban kívánod a szexet!

Továbbá, ha Isten teremtette az embert, akkor minek táplálta bele a génjeibe, hogy már 13-14 évesen is érezzen nemi vágyat, amikor még szexelnie sem illene?

Ha pedig az evolúció útján jött létre az ember, és van Isten, akkor Isten tudja jól, hogy az ember az egyedfejlődéssel úgy alakult, hogy nemi vágyat érezzen fiatalon, mert így hamarabb fog szaporodni. Az evolúció ugyebár nem tudja tartani az iramot a civilizált világunkkal (bár ugye tudjuk, hogy azért nem is olyan régen még 14-15 éves lányokat is férjhez adtak anno), de Isten tudja ezt, és miért ne fogadná el?

Ha Isten mégse létezne, akkor meg nincs miről beszélni.

2012. dec. 26. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!