Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen az igaz Istenkép?

Milyen az igaz Istenkép?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is szeretném kérni, hogy csak hívők válaszoljanak.

Szóval, kiolvastam a Bibliát, járok gyülekezetbe, mégis tudom magamban, hogy az én Istenképem rossz. Úgy gondolom, hogy Isten mindig csak bánt, nem segít, nem szeret, elhagyja az embereket. Tudom, hogy ez rossz kép Istenről, mégis akárhogy agyalok, akárhogy szeretném megérteni azt, hogy Isten mindent megbocsájt (a Szentlélek elleni káromlást kivéve), mégis a rossz Istenképem mellett maradok. Milyen az igaz Istenkép? Miért gondolok rosszat Istenről? :(

2012. dec. 14. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele sokszor...azt szeretném, ha megérintene és közvetlenül szólna hozzám, hogy miért megyek át azon, azokon a dolgokon, amin. Nekem viszont nem bibliai az istenképem, vagyis nem vallom azt, hogy bármely könyvben benne lenne az Isten. Sokaknak elég, ha imádkoznak, vagy templomba járnak, vagy egy könyvet olvasgatnak, de sokan vannak olyanok, mint mi..
2012. dec. 14. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Istenkèpet nagy rèszben meghatàrozza az, hogy annak idejèn milyen volt a kapcsolatunk a szüleinkkel. Mivel Isten Atyànak szòlìtjuk, ebbôl kifolyòlag èrdemes vègiggondolni, hogy milyen a kapcsolat az èdesapànkkal. pl. ha valakinek az èdesapja nagyon kemèny ember volt, szigorù, büntetô, akkor sajnos ezt fogja gondolni Istenrôl is. Mert bent mèlyen a szìvèben, lelkèben sebeket, hordozz. De ebbôl van gyògyulàs.

Kèrni kell az Urat, hogy gyògyitsa meg a koràbbi negatìv tapasztalatokat.

Èn a katolikus karizmatikus megùjulàson keresztül nagyon sokat gyògyultam. Vannak nagyon jò könyvek, amelyek beszerezhetôk. Pl a Marana tha.hu oldalon interneten keresztül is rendelhetsz.

pl:

êletünk nyolc szakaszànak gyògyìtàsa.

Az èlet sebeinek gyògyìtàsa

Sôt ha van kedved vannak imaszeminàriumok is, kifejezetten erre a problèmàra. ês bàrki elmehet rà, felekezettôl független, ja ès ingyenes. De ezt csak akkor tedd meg, ha nem vagy katolikus ellenes.

Kivànom neked, hogy az Ùr töltsön el tèged dràga Szentlelkèvel ès èrintsen meg az Ô gyògyìtò szeretetèvel. Ismeretlenül is imàdkozom èrted. :)

2012. dec. 14. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Az elôbb csak nèhàny szòban irtam, az Istenkèprôl. De ha van kedved mèlyebben beszèlgetni ròla. îrj privàtban.
2012. dec. 14. 15:55
 4/6 yuda ***** válasza:

Erőteljesen azon múlik, milyen gyülekezetbe jársz, mennyire ragaszkodnak a bibliai igazságokhoz.

Ha hűen követik az írásokat és van Istentől felkent vezető, akkor ha rendszeresen eljársz, egy helyes istenképet kapsz, vagyis hogy Isten: Atya, szerető, gondoskodó édesapa, aki körül akar venni a szeretetével, jókedvvével, meg akar áldani, egészségessé akar tenni..és ehhez hasonlók.

Elvileg tehát ennek kell hirdetve legyen Istenről.

Jézus megváltása által az ember kibékült Istennel, legalábbis azok, akik hittel elfogadják ezt az igazságot. Bűnei megbocsátattak, eltöröltettek = megigazult.

Ha viszont nem ez az evangélium ( =jó hír) hirdettetik a gyülekezetedben, akkor rossz helyen vagy és bajosan fogsz helyesen gondolkodni Istenről.

Tehát ha jó helyen vagy, akkor elvileg a vezetők olyan őszinte istenkövető életet élnek, hogy fordulhatsz hozzájuk bizalommal egyéni segítsékérésre. Fognak adni jó ötleteket, amiken már maguk is végigmentek, kipróbált emberek.

Ismétlem, ha nem a szerető Isten, szerető Atya, aki úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte ... szóval nem ez az Isten van hirdetve nálatok, akkor ugyzsi és menekülj el onnan.

2012. dec. 14. 16:28
 5/6 A kérdező kommentje:

4. válaszoló!

Köszönöm a választ, és az imát is! :)

A többieknek is köszönöm a választ! :)

2012. dec. 14. 19:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem erre egyes ateisták jobban tudnak válaszolni.

De ha neked a segítségnél fontosabb, hogy csak hívők válaszoljanak...

legyen meg a te akaratod.

2012. dec. 17. 21:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!