Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Bármit tehetsz, csak ne...

"Bármit tehetsz, csak ne árts! " Ez lehetséges úgy, mármint ennek élni úgy, hogy gyerekkoromban eltapostam a hangyákat és kitépkedtem a szöcskék lábát?

Figyelt kérdés
Nem viccből kérdezem. Nem, nem vagyok elmeroggyant. Ez is két vallásnak az alapmondata. A lelkiismeretem miatt kérdezem. Már nem csinálok ilyeneket.
2012. dec. 14. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Ezek olyan semmitmondó bölcsességek, nem csak a valláűsokban vannak ilyenek, tele van vele a facebook is..

Már eleve képtelenség az egész, meg nincsen pontosan meghatározva az "ártás" szó. Mert az én értelmezésem szerint, ha egy másik élőlényt elpusztítok,akkor azzal ártok. De ezek szerint az összes állat bűnös, beleértve az embert is, mert az élőlények mindegyike(kivéve a növényeket) más élőlényekkel táplálkoznak. Minden állat,rovar, vagy állatot vagy növényt eszik. Ez van. Az élethezszükséges energiát csak más élőlényekből vagyunk képesek kinyerni. Tehát már létezésünkkel ártunk másoknak ha ezt ártásnak lehet nevezni (a kukorica biztso nem értene egyet azzal, hogy mi most megegyük). Tehát ez az egész baromság, mert így NEM LEHET ÉLNI. Ahhoz meg kell hallni, hogy ne tegyél kárt valamiben.

2012. dec. 14. 10:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem. Ez nem azt jelenti, hogy valaki nem árt, ezért vegetáriánus lesz. Ez rossz elgondolás. Az önkényes és fölösleges ártásról van szó. Amit megeszel, az te vagy, mondja a sok keleti vallás, a buddhizmus is. Mindegy, hogy növény vagy állat.

Tehát újra kérdezem. Élhetek tisztán és őszintén ennek, ha azokat az állatokat a puszta szórakozás okán pusztítottam el?

2012. dec. 14. 11:20
 3/7 anonim ***** válasza:

- Bűneid bocsánatot nyertek! - mondta Jézus a bénának.

- Rabbi, Te nem mondhatsz ilyet! - mondta a Főpap - A bűnöket csak Isten bocsáthatja meg.

- Mi könnyebb, mondd! Azt mondani, hogy bűneid bocsánatot nyertek, vagy azt mondani - Kelj föl és járj?

Kelj föl, és járj!!! - mondta végül Jézus a sántának, és az felkele...

Amiről írsz, az a múlt. Jóvá tehető!

Igen, élhetsz tisztán és tiszta életet a jelenben úgy is, ha gyerekként nem ilyen voltál.

Az, hogy a Mindenható/Allah/Buddha kedvére való változások történtek az életedben - lehetőséget ad, hogy ne a múlton bánkódj, hanem a jelenben élj értelmes és nekik tetsző életet.

A múlt már nincs, a jövő még nincs, egyetlen valóság a jelen! Itt tessék teljesíteni a követelményrendszert!

Sok sikert kivánok hozzá!

2012. dec. 14. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Itt volt egy kérdés a wiccákról és ott láttam ezt.

Szerintem nem lehetséges, mert nem lehet tudni, hogy amit épp saját örömre teszel (mondjuk épp Biblia ellenes tett), de akkor és ott nem árt másnak, az utána sem fog.

2012. dec. 14. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"Bármit tehetsz, csak ne árts!" - ezzel az elmélettel csak az a problémám, hogy ki szabja meg, hogy mi számít ártásnak. Szerintem nem ártok azzal senkinek, ha most egy stukkerral inkább szépen fejbe lövöm a szomszédot, hiszen már órák óta üvölteti a zenét, nem lehet tőle pihenni és amúgy is áthullott a kertembe az ő fájának a lombja.

Ez így etikus?

2012. dec. 14. 15:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem értem, mi ezen olyan nehéz, hogy nem értitek. A gyilkosság, a kínzás ártásnak számít, de ha azért ölsz, hogy utána megedd - kannibalizmus kizárva, hacsak nem vagy imádkozó sáska -, akkor nem.
2012. dec. 14. 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem igazi artas. Marmint gyerekkent nem hiszem, hogy szandekosan, rosszindulatbol bantottad az allatokat...
2012. dec. 14. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!