Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kispapok (akik papnak...

A kispapok (akik papnak tanulnak) miért csak titokban tartanak barátnőt?

Figyelt kérdés
A cölibátus nem csak azután van, hogy igazi papokká válnak? Akkor előtte miért titkolják barátnőiket?
2012. dec. 13. 02:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

"A görög katolikusok és a görögkeletiek például össze tudják egyeztetni a családot és a papi hivatást, de a püspökök ott is nőtlenek."

Ti milyen Bibliát olvastok?

"Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú..." (1 Tim 3:2)

2012. dec. 13. 18:54
 12/14 anonim ***** válasza:
27%

Ha nem tudnád, akkor a Kereszténység és a Zsidók is a Bibliát olvassák. X)

Ha nem tudtam, akkor ne pattogj!

Amúgy én mindkét vallást megvetem.

2012. dec. 13. 18:54
 13/14 Molnár Sándorné ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A papság félreértette a Biblia szavait. A Jelenések 14:4 verse ezt irja: "Ezek azok, akik asszonyokkal nem fertőztették meg magukat, mert szüzek. Ezek azok, akik követik a Bárányt valahová megy. Ezek áron vétettek meg az emberek közül Istennek és a Báránynak zsengéiül."

Erre a Biblia idézetre hivatkozva hozták be a cölibátus rendeletét.

Viszont ha megnézzük a Biblia szavait pl. a Timóteus I. 4:3,4 verse mit ir: "Akik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadásra való élvezésre a hivőknek és azoknak akik megismerték az igazságot. Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmisem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal."

Tehát itt megemliti, hogy vannak akik tiltják a házasságot. De Jézus apostolai között is szép számmal voltak házas emberek. Igaz, Pál apostol arról irt, hogy ha valaki ugy dönt hogy nem házasodik, és meg tudja tartóztatni magát, tegye. De ha nem tudja megtartóztatni magát, jobb a házasságban él, mintsem paráznaság bünébe essen. Tehát a Biblia egyáltalán nem tiltja a házasságot. Ahogy látni is lehet, a papok magatartásán, nem nagyon tartják be - tisztelet a nagyon ritka kivételnek -. És ezzel máris bünt követtek el, ami Isten előtt utálatos.

Csak ennyit akartam irni. Üdvözlettel: Judit!

2012. dec. 14. 10:41
 14/14 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Elfelejtettem megemliteni egy fontos dolgot. Amikor arról ir, hogy "nem fertőztetik meg magukat asszonyokkal", ez nem szó szerinti nőkre utal. A Bibliában több helyen az "asszony" szó "szervezetekre" utal. Pl. a Jelenések könyvében is. Tehát ez azt jelenti, hogy akik Isten utját követik, nem "paráználkodhatnak" politikai hatalommal. Bocsánat, hogy kifelejtettem az előző levelemből. Még jó hogy észrevettem. Üdv.Judit!

2012. dec. 14. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!