A nyomorúság megöli a jószándékot?

Sajnos igaz!
Sok jó barátom, volt akit ez miatt vesztettem el.
Irigység, kétszínűség, rossz indulat.
Lassan az ember csak magában bízhat!!

Én 4 felé szoktam osztani ebben a témában az embereket.
1. rosszindulató szegény
2. jóindulató szegény
3. rosszindulató gazdag
4. jóindulató gazdag
A lopásra sem lehet azt mondani, hogy a szegényekre jellemzőbb. De náluk még bizonyos helyzetben érthető is.

Bár az indulat nem a legjobb megfogalmazás...
A rosszindulatot talán ki lehetne cserélni egoistára, de még úgy sem lenne tökéletes.

Ha nem lenne ennyi szegény, akkor ennyi gazdag sem lenne.
Miért, talán azt hiszed, hogy olyan jó nyomorogni? Olyant már láttam, hogy jószívű szegény, de adakozó, jószívű gazdagot még nem.
Ki lehet próbálni, milyen szegénynek lenni.
Minél gazdagabb valaki, annál többet lop.
Elég sok gazdag ember úgy harácsolja össze a vagyonát, hogy a szegénytől veszi el. pl: ki nem fizetett munkabér, ingyen munka. Ezt kapja ma a megkeseredett szegény.

Ez nem igaz, amit írtál kedves utolsó. Legalábbis nem minden esetben.
"Olyant már láttam, hogy jószívű szegény, de adakozó, jószívű gazdagot még nem."
Tehát akkor nem is léteznek? Mivel szerinted csak a szegények szoktak adakozni a szegényeknek, gyógyítani őket stb...?
"Ki lehet próbálni, milyen szegénynek lenni."
Próbáld ki, ha szeretnéd. Vagy ha gazdag vagy, akkor segíts rajtuk. (ja vagy te szegény vagy és még interneted is van?)
"Minél gazdagabb valaki, annál többet lop."
Ez nem igaz.
"Elég sok gazdag ember úgy harácsolja össze a vagyonát, hogy a szegénytől veszi el. pl: ki nem fizetett munkabér, ingyen munka. Ezt kapja ma a megkeseredett szegény."
Ez sem teljesen igaz. A szegénynek is van lehetőséges tanulni és a dolgozni. Nem minden a pénzről szól. Sokkal inkább az egóról.
De abban egyetértek veled, hogy meg lehetne szűntetni a szegénységet ha a szegények és gazdagok is akarnák.
De a többségnek csak az ego számít.

Bocs ez jött ki belőlem, mert ezt látom, és ez nagyon fáj nekem, hogy ilyen csúf lett ez az ország.
De talán nem kellene komolyan vennem, mert nekem sem jó.
Egyébként végezhetsz te egyetemet akkor sincs munkád.
Bár nem magamról írtam, csak ezt tapasztalom az év tizedek alatt. Látom a nyomorgatást, s ez nem vicces.

Ezért is könyörög így Agur:
""szegénységet vagy gazdagságot ne adj nékem; táplálj engem hozzám illendő eledellel. Hogy megelégedvén, meg ne tagadjalak, és azt ne mondjam: kicsoda az Úr? Se pedig megszegényedvén, ne lopjak, és gonoszul ne éljek az én Istenem nevével!""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!