Mi az hogy Krisztus rabszolgája?
amikor minden gondolkodás nélkül mész és teszed amit kér, és nem bírálod felül a Isten döntéseit
no meg persze ragaszkodsz hozzá, oda vagy érte
Szia!
Nem összekeverendő az emberi hatalmasságok általi életromboló elnyomással!Ez szolgálat,a benned ÉLŐ Krisztusnak való örömteli engedelmesség!Választhatsz,hogy az Egó libidójának vagy a téged és mindenkit befogadó szeretetnek szolgálsz!
Én a gyerekeim rabszolgája (is) vagyok a legnagyobb örömmel. Én akartam őket, megkaptam őket és most boldogan adnám az életemet is értük.
És ez csak egy szimpla emberi érzés. Krisztusért ugyanígy érezni is ilyen, csak annyiban más, hogy őt nem én szültem.
Fausztina nővér elég részletesen ír erről a naplójában, olvasd el ha érdekel:
Szerintem egyébként a lényege az ilyen "rabszolgaságnak" az hogy az ember lemond a saját akaratáról és azt teszi amit Isten szeretne. Bár ezt akkor még valószínűleg nem látja be de Isten akarata a legjobb terv ami az ember életében történhet. Amikor valaki üdvözül és láthatja a teljes képet akkor már ezt belátja.
Sokan vannak aki imában lemondanak a saját szabad akaratukról (szerintem nagyon helyesen). Ez is hasonló, mert innentől Isten átveheti az irányítást ha akarja. Azt hiszem ezt Isten meg is teszi néha de az ember nem biztos hogy észreveszi hogy ez megtörtént, azt hiszi hogy amit tett az a saját döntése volt, mert Isten elrejti előle azt hogy most átvette a vezérlést.
Egyszer velem is előfordult hogy Isten átvette a vezérlést. Az történt hogy kimondtam magamban valamit imaként, de közben éreztem hogy ezt én mondom ugyan de nem az én ötletem volt és nem is én akartam hanem valaki más.
Az ember egy háromszöghöz hasonlít: mindig van valami a csúcsán. Ez lehet Jézus Krisztus, lehet önmaga, lehet az alkohol, a szex, a munka, a szabadság vágya stb. Ezt nevezzük az ember urának, istenének. Ez a legfőbb motivációja, gondolkodásának alapja, cselekedetei mozgatórugója.
Az ember képletesen szólva eleve rabszolga. A kereszténység tanítása alapján az ember a bűnbeeséssel a Sátán szolgaságába esett. Krisztus innen váltott meg minket. A megváltani kifejezés egy rabszolga "kivásárlását" jelenti, például egy rabságba vetett adós hátralékának a kifizetését (a bűn szót a bibliai nyelvekben és a latinban is vissza lehet adni az adósság, tartozás szavakkal). Ekkor azonban a rabszolga annak a tulajdonába kerül, aki kiváltotta.
Krisztus felszabadított minket, de nem vetett rabságba. Az ember szabadon dönt arról, hogy beáll-e Krisztus szolgálatába. De ekkor inkább szabadosnak nevezik.
Fentiek alapján a "Krisztus rabszolgája" kifejezés helyes, de félreérthető.
Márk 8:34-"Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a kínoszlopát, és állandóan kövessen engem".
Ami azt jelenti, hogy a saját akaratunk elé tesszük Jézus akaratát, ezt szívből és örömmel tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!