Miért olyan kegyetlen az Isten?
Figyelt kérdés
Mindig azokat bünteti, akik jók. Akik rosszak, azok mindig szerencsések, és a buneiket is elnézik...2012. dec. 2. 20:18
11/20 anonim válasza:
Egyértelmű azok számára ,akik nem hisznek és nem kérik az ő segítségét. (Istenét)
12/20 Értékes válasza:
Ezt azért érzed így, mert valójában nem Ismerted meg Istent, és a szándékát. Nem érted meg azt, hogy mi miért történik. Ezért úgy gondolom, hogy bőséges ismeretre kell szert tenned a Bibliából. Én magam is sok nehézségen mentem át, és még fogok is, mivel egy ma nem gyógyítható krónikus betegségben szenvedek több mint 30 éve. A Biblia tanításának a megértése és Isten személyiségének a megismerése egy értelművé tette számomra, hogy mi a sok szenvedés oka, és eddig Isten milyen lépéseket tett a végleges megszüntetés érdekébe. Én úgy érzem, mindig mellettem volt, és a nehézségek között is megerősített. Én csak azt tudom javasolni, hogy szerezz több Ismeretet Jehováról és a szándékáról. Ebben segítségedre lehet a www.jw.org/hu oldal.
13/20 anonim válasza:
Isten nem kegyetlen! Isten jó, ő maga a Szeretet! Isten jónak teremtette a világot és az embereket is. De: Isten az embert egyben szabadnak is teremtette. Ő nem befolyásolja a döntéseinket. Így hozhatunk jó és rossz döntéseket. Nem szabad Istenre kenni, ha mások bajt okoznak neked. Viszont, ha imádkozol értük hittel, bizalommal, bizony elérheted, hogy megváltozzanak.
14/20 anonim válasza:
Nagyon általánosítasz, kérdező. Amit írtál, az úgy en block az emberekre nem igaz; de az egyes emberre vetítve sem.
Én is sokszor nyivákolok nehéz helyzetek, problémák stb. miatt; úgy látszik, nagyon jó ember vagyok... Á, nem, csak vicc akart lenni.
Nézz körül alaposan a világban, majd rájössz, hogy nem te vagy a legrosszabb helyzetben. A Biblia meg azt írja valahol, hogy ne irigykedj a bűnösökre, hogy milyen jó dolguk van. (Már ha az van, mert ez sem igaz mindig és mindenkire.)
15/20 lsandor válasza:
A Zsoltárok könyve 73. fejezetében egy ilyen helyzetről olvashatsz. Érdekes tanulsággal szolgál
17/20 anonim válasza:
Isten nem kegyetlen, nem tesz semmi olyat amitől neked az életed nehezebb lenne. Gondolj bele ha mindenkinek folyton segítene mikor valaki kéri akkor hova lenne a világ? Még a wc re sem akarna kimenni senki, hogy teljesíthetnéd a sorsod, ha még a legkisebb akadály előtt is rögtög Isten segítsége után kiabálsz? Ő csak hagyja hogy minden megtörténjen. Az, hogy most neked nem a legjobb az életed, nem biztos hogy az ő hibája. Ha te semmit sem teszel azért hogy jobb legyen neked, hogy várhatod el mástól(különösképpen az Úrtól),hogy segítsen neked? Nem ismered a mondást? Segíts magadon s az Isten is megsegít.
18/20 Hazardteam válasza:
Poén, hogy a kütekedő figura hozzászólását törölték, a rá adott "bélás" válaszomat viszont nem. Így legalább totál idiótának néznek, hogy itt elbélázok magamban:D Grat modik!
19/20 A kérdező kommentje:
Amúgy jogos.
De mindig ezt csináljak, kérdéseket is törölnek, ami totál megfelelne...
2012. dec. 11. 16:18
20/20 világvége1 válasza:
Nemhogy a jókat – őket segíti –, senkit nem büntet Isten a fizikai világokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!