Valóságos esemény volt-e az Exodus, vagy vallási mítosz?
"Ertem. En itt a temat befejezettnek tekintem, mivel szamodra nem lehet semmilyen bizonyitekot felmutatni, ami ha nem is gyozne meg, de legalabb elgondolkodtatna, hogy elfogulatlanul tanulmanyozd es vizsgald az Izraelitak kivonulasat Egyiptombol."
Én kifejezetten elfogulatlanul vizsgálom a kérdést, és feltételezem, hogy pl. Israel Finkelstein professzor, a Tel-avivi Egyetem régészeti intézetének igazgatója, illetve Neil A. Silberman amerikai történész, régészprofesszor, aki a jeruzsálemi Héber Egyetemen régészettel is foglalkozik, szintén elfogulatlanul állították a "Keine Posaunen vor Jericho, Die archäologische Wahrheit über die Bibel" ( [link] ) című könyvükben azt, hogy a Tórában részletezett egyiptomi tartózkodás és az onnan "történt" kivonulás nem egyeztethető össze a realitással.
Más a helyzet a vallási motiváltságú kutatókkal, akik mindenáron igazolni szeretnék a bibliai magyarázatok történelmi hitelességét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!