Ha leányanyaként szülök, és az apuka semmilyen módon nincs a képben (tehát az én nevem fogja viselni a gyerek), akkor a református egyházban megkereszteltethetem?
Úgy tudom, akkor kitalálnak neki egy apai nevet is.
Amúgy meg lehet kereszteltetni... esetleg meg kell keresni a papot, aki hajlandó rá.
De nem lenne jobb megvárni, amíg ő maga eldönti?
Kedves Kérdező!
Természetesen megkeresztelik, keresd meg a lakóhelyeden a helyi gyülekezetet, ill. ha nagyvárosban laksz, és megírod, hogy hol (akár privátban is) szívesen ajánlok gyülekezetet.
Elnézést kérek, de amit az első válaszban olvashatunk, az butaság. A kereszteléskor nem találnak ki semmiféle apai nevet a gyermeknek, hanem a keresztelés anyakönyvezésekor a születési anyakönyvi kivonatban szereplő adatokkal fogják anyakönyvezni.
Sok boldogságot kívánok!
Egy református lelkipásztor
Kedves Lelkipásztor! Köszönöm a válaszod! Meg fogom keresni a hozzám legközelebb eső gyülekezetet. Én még csak szimpatikus lelkipásztorral találkoztam eddig, ezért a bizalom megvan. :)
Kedves másik válaszoló! Én nem szeretnék kitalált nevet a gyerekemnek. Nagyon szép vezetéknevem van, és a családban úgysincs fiú unoka, aki továbbvinné. Szerintem nem lehet akadály, hogy az én nevem kapja!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!