Ki mit tud, gondol Jehova Tanúiról?
az én mamám jár Jehova gyűlésekre (állítása szerint :)) nem tom miért találna ki ilyet...
én csak azt tudom róluk boztosan htényleg ijesztő tud lenni... barátnőmet is elmndta mindennek meg h haljon meg mert cigizett... ott álltunka mama lépcsőházánál,mikor jöttek... :S ijesztő volt. az tény.
sziaka,
fú, nagyon sok itt a kritika, én csak annyit szeretnék hozzászólni, h a legtöbb dolgot az exjt.hu-n tudz meg, itt volt tanúk irnak...én rengeteget tudok roluk, az anyosom és sógorom is tanúk, nagyon sajnálom mindazokat akiket elhitettek ezzel a tanitásukkal, én már nem akarok káromkodni, mert nem rám jellemző, de már nagyon kezd elegem lenni a társulatukbol, amennyi hazugságot az emberbe tudnak tömni az ne igaz!!!!!!
na jo, csak olvasd el ezeket az olvasmányokat, de ha érdekel van egy teljes tanulmányom is roluk, kidolgozva-neutrál...hm, de van benne kritika is...de igaz...én mindent már átnéztem...tiszta szivemből sajnálom őket
Először is, nem szekta, hanem elismert vallás, aminek több mint 7 és fél millió tagja van.
És ahogy az egyik hozzászóló írta (szépen le is pontoztátok, mert fáj nektek hogy igaza van)- érveljetek! A Bibliából. Amíg nem győződtetek meg az igazságról, addig kár itt élcelődni és gorombáskodni.
És hogy a sötétben tapogatjuk egymást? A nagyi nem a Tanúk összejövetelén volt.
Hogy pénzt kapunk az államtól? Tévedés. Önkéntes adományokból készülnek a kiadványaink, épülnek az imádati helyeink, bonyolódnak a segélyakcióink, stb.( Jut eszembe: a katolikusok pl. segítenek egymásnak, ha katasztrófa történik? pl árvíz, vagy cunami, vagy földrengés? )Egyénileg pediig mindenki maga tartja el magát. Tudjátok, munkahely. Amíg nem győződtetek meg az igazságról velünk kapcsolatban, addig kár itt hallomás alapján írogatni. Bárki bejöhet aKirályság Termünkbe hogy saját két szemével lássa, hogy miről van ott szó, hogy milyenek a Tanúk. Mindenkit szívesen látunk.
Aki ezt nem tette meg és úgy ítélkezik, az -már ne haragudjatok- de elég primitív ember...
Mennyiben keresztények?
Az Egyházak Világtanácsa (a Katolikus Egyházon kívüli keresztény közösségek világszervezete) szerint azok a keresztények, akik a Szentháromság nevére veszik fel a keresztséget. Ezzel a Katolikus Egyház ís egyetért. Bár JT-nál van keresztség, ez rendszerint csak "Jehova nevére" történik. De még ha emlegetik is alámerítkezésnél az Atya, Fiú, Szentlélek nevét, akkor is világos: tudatosan elvetik a Szentháromságot, tehát nem tekinthetők keresztényeknek! JT közösségét álkeresztény szektának nevezhetjük.
a 16:51esnek: olvasd csak el a valláskritika oldalán a kérdés alatt való érveléseket(HOGYAN TÉRITHETÜNK MEG EGY JT)...mind Bibliábol vannak és eddig egy tanú sem tudta megcáfolni azokat- tudod mi a primitiv, ha nem jársz utána az igazságnak...hanem csak elfogadod amit eléd tárnak...meg a sok kritika ezen az oldalon, az a primitiv...
de azért legyetek jok bye :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!