Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány ember élt Káin és Ábel...

Hány ember élt Káin és Ábel korában? És miért nem volt jó Káin "áldozata" az Úrnak? Jobban szereti az égett, döghús szagát?

Figyelt kérdés
A Biblia ezt írja:Van Ádám és Éva.Majd lesz 2 gyermekük,Káin és Ábel.Káin megöli Ábelt.Ezután az Úr megpecsételi Káint,hogy a TÖBBI EMBER ne bántsa.
2008. máj. 25. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok.

De a Biblia íróinak ez nem volt fontos.

Mint ahogy akkoriban a nők sem voltak fontosak - így pl. a leánygyermekeket nem is szokták említeni.

2008. máj. 27. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Káin áldozata ugyanolyan jó lett volna Istennek, mint Ábelé. Teljesen mindegy volt neki, hogy gyümölcs az áldozat vagy állat. Az áldozás volt a lényeg. Áldozatra azért volt szükség, mert az ember valaha tökéletes volt, de elveszítette ezt a kiváltságát, és az áldozat (mindegy, hogy növény vagy állat) előre mutatott egy jövőbeni áldozatra, Jézuséra. Mivel az első emberpár elveszítette a tökéletes életet, Jézus volt a "visszavásárló." Életért életet kellett adni. Mivel még akkor nem jött el Jézus, így Isten elfogadta a növényi és az állati áldozatot is, mert akkor még nem volt tökéletes áldozat.

A baj az volt, hogy Káin nem tiszta szívből áldozott. Több alkalommal figyelmeztette Isten arra, hogy változtassa meg a rossz indítékát, Káin, azonban figyelmen kívül hagyta az Isteni figyelmeztetést (Mózes első könyve 4. fejezet 6, 7 versek), aminek az lett a következménye, hogy elhatalmasodott rajta az indulat, a féltékenység és megölte Ábelt.

Tehát, ha Káin szívállapota olyan lett volna, mint a testvéréé, Ábelé, és megváltoztatta volna gonosz indítékát - mindegy, hogy gyümölcsöt visz, vagy állatot - Isten elfogadta volna tőle. Isten a szívek vizsgálója. "Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, Isten azt nézi, ami a szívben van."

Mivel Káin növénytermesztő volt, nem is vihetett volna mást, mint növényt áldozatnak, Ábel viszont állattenyésztéssel foglalkozott, így természetes, hogy állatot áldozott.

2008. jún. 16. 18:32
 3/5 anonim válasza:
0%

hány ember élt akkor a földön ?

Mikor az Istenek látták, hogy Ádám és Éva tökéletes (teremtvények az Istenek hasonmására, képmására) megindították az embergyártást, így tudott Káin Lod földjén megnősülni. Ha jól emlékszem Lod földje, vagy ilyesmi ahová a bujdosása után ment élni

2008. jún. 27. 00:23
 4/5 anonim ***** válasza:
14%

"Mivel az első emberpár elveszítette a tökéletes életet, Jézus volt a "visszavásárló." Életért életet kellett adni."

Na, pontosan ezért nem értem hol jövök ÉN a képbe.

Szóval az első béna emberpár elcseszte. Ez a Jézus gyerek lerendezte. Gól.

Ez engem hol érint?

Mert az utódjuk vagyok? Kollektív bűnösség? Szép dolog, mondhatom...

2008. júl. 5. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

A bűnösség hol rejlik? Hogyan érint minket? "Kollektív bűnösség?"

A genetikában rejlik. Mint ahogy genetikailag egy betegségre való hajlamot öröklünk, úgy öröklődik a bűn is szülőkről a gyermekekre. A bűn: a betegség, az öregség és a halál. Jézus, érted, értem és másokért is letette a tökéletes életét, úgymond vérét adta, hogy ismét abba a helyeselt állapotba legyünk, amilyen az első emberpár eredetileg volt. Ennek megértéséhez, és hogy az ember hogyan jut el ebbe az állapotba, úgy lehet megérteni, ha egy szisztematikus módszerrel tanuljuk a Bibliát, mindenről bizonyítékot szerzünk, mert ezt nem lehet két sorban megválaszolni.

Elég vagányul hangzik, hogy "Jézus gyerek", de szerintem a Világegyetem Megalkotójának fia azért több tiszteletet érdemel. Nemdebár?!

2008. júl. 15. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!