Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Biblia idézetet...

Az alábbi Biblia idézetet ismerve hogyan lehet félelem nélkül gyereket vállalni? Vagy ez nem a jövőre vonatkozik?

Figyelt kérdés
"19Jaj a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! 20Imádkozzatok, hogy ne télen vagy szombaton kelljen menekülnötök! 21"
2012. nov. 19. 21:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a 9. válaszban rosszul, hiányosan idéztem, mert úgy nem világos:

1. És kijővén Jézus a templomból, tovább méne; és hozzámenének az ő tanítványai, hogy mutogassák néki a templom épületeit.

2. Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.

3. Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?

Tehát a lerombolást és a világ végét nem tudták elválasztani.

2012. nov. 20. 08:54
 12/26 anonim ***** válasza:

A kedves 4-es válaszolónak:

Nem szó szerint kell venni ezeket. A szombat, és a tél, valaminek a végét jelenti.

az egyik a hét végét, a másik az év végét.

Azt sejteti az a vers, hogy ne az utolsó pillanatban akarjunk megtérni, hanem a kellő időben amikor felismertük a jeleket, haladéktalanul cselekedjünk, és ne "aludjunk"

Mert ez képmutatásnak számít.

2012. nov. 20. 13:05
 13/26 anonim ***** válasza:
29%

Minden ijesztgetés nélkül:

Nagyon jól írta az egyik válaszoló, hogy a teremtő nem a kort nézi. A Jeruzsálemben maradt zsidók a gyermekeikkel együtt elpusztultak, olyan nagy nyomorúság volt, hogy Josefus Flávius történet író a következőket írta:

"Az ott maradtak közül sokan ember húsra vetemedtek.

akkora volt az éhség, hogy a szülő anyák azt figyelték, ki szül meg előbb, mert annak a gyermekét megették."

S ne felejtsük el Jézus szavait:

(Máté 24:21, 22) 21 mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig; nem, és nem is lesz többé. 22 Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok.

Olyan nagy nyomorúság lesz amilyen nem volt az utolsó napokban, Hát, milyen lehet ha az emberek már éltek át a fent említett nyomorúsághoz hasonlót?

De azt is figyeljük meg, hogy a választottakért gyorsan fog cselekedni a teremtő, mert akkor azok is meghalnának.

ezért hát ne aludjunk, mint némelyek, hanem kezdjünk el keresztény módjára élni-..

2012. nov. 20. 13:14
 14/26 anonim ***** válasza:

"Nem szó szerint kell venni ezeket. A szombat, és a tél, valaminek a végét jelenti.

az egyik a hét végét, a másik az év végét."

Olvasd el kérdező az egész fejezetet, de ha csak egy két sort is elolvasol abból, látható, hogy az idézetem amit itt most idéztem, nem állja meg egyáltalán a helyét.

15. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):

16. Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

17. A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;

18. És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.

19. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.

20. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:

Pontos történelmi eseményt mond el, nem egy filozófiai-teológiai eszmefuttatást elemez, hogy imádkozz, hogy ne a legvégén térj meg, hanem előtte. Ez például a lator esetében is látható, hogy lényegtelen is tud lenni.

2012. nov. 20. 13:51
 15/26 yuda ***** válasza:
67%

10-es válaszoló!

Hazardteam épp nem jár erre, de mivel ugyanazt a bibliát olvassuk mindannyian, válaszolok én.

Jób féleleme: Jób 3.25

Mert amitől remegve remegtem, az jöve reám, és amitől rettegtem, az esék rajtam.

Tudtad, hogy a félelem is egyfajta hit és behozza az életedbe amitől félsz? Azt kapod az életben, amiben hiszel. Ha negatív hited van, Isten óvjon magadtól... :)

"Melyik törvény vonatkozik arra, hogy nem szabad félni?"

Neked mindenre törvény kell? Törvénymániás vagy? Egy ige nem lenne jó, törvény nélkül? :D

Legyen két ige, ami óv a saját félelemedtől...ha akarod vedd úgy, hogy Jézus parancsolta, tehát törvény.

Márk 5:3 Jézus pedig, amint hallá a beszédet, amit mondanak vala, azonnal monda a zsinagóga fejének: Ne félj, csak higyj.

Lukács 8:50 Jézus pedig mikor ezt hallotta, felele néki, mondván: Ne félj; csak higyj, és megtartatik.

"3: Jézus is bűnös lett volna?"

Nem tudom hogy vagy ezzel, de Jézushoz hasonlítani magad, ahhoz a keresztáldozathoz amit egyedül Ő volt képes elvégezni...?

Azért ne állítsd már be Jézust valami félős, pipogya embernek.

Ő azért jött, azért született a világra, hogy az emberiséget megváltsa a bűneitől. Ha nem tette volna meg, akkor maradhatnál még a bűneidben és mehetnél a kárhozatra.

Mivel emberré lett, megkisértetett mindenben. Volt fáradt, éhes, szomjas, stb... sőt valóban egyfajta gyötrődés is volt benne, a közelgő szenvedés miatt, de olvasd tovább! Itt nem akármilyen súly nehezedett a vállára: az egész emberiség sorsa függött egyedül rajta. senki más nem végezhette volna el, ami előtte állt.

Nem maradt meg abban az állapotban, hanem addig imádkozott, hogy még ezen is átment. Tudod kiért csinálta az egészet? Teérted és énértem és minden emberért.

Ismétlem, az ő szenvedéseit, gyötrelmeit azért ne magadhoz mérd és ne rakd egy súlycsoportba a saját "kis" félelmeiddel. A te félelmeid maximum a környezetedre hatnak, de Jézuson az egész emberiség sorsa múlott és az Atyától való elszakadás, amikor azonosult a bűneinkkel.

..és azt is tegyük hozzá, hogy te nem tudod mi következik rád és úgy félsz... legtöbbször még a másnapod is kiszámíthatatlan---ellenben Jézus meghatározott forgatókönyv alapján cselekedett és tudta az egészet, mikor-mi fog történni és ennek teljesen tudatában volt végig. Nem érte semmi váratlanul. Ha így belegondolsz sem érzed át a felelősségét?

2012. nov. 20. 17:38
 16/26 anonim ***** válasza:
40%

"Nem tudom hogy vagy ezzel, de Jézushoz hasonlítani magad, ahhoz a keresztáldozathoz amit egyedül Ő volt képes elvégezni...?"

"Ismétlem, az ő szenvedéseit, gyötrelmeit azért ne magadhoz mérd és ne rakd egy súlycsoportba a saját "kis" félelmeiddel."

Mi van???

Mikor hoztam párhuzamba??? Miről beszélsz? Inkább ne szólaltál volna meg!

" Mert a mitől remegve remegtem, az jöve reám, és a mitől rettegtem, az esék rajtam."

Mert mi is esett rajta? Elvesztett mindent és elvesztette az összes gyerekét és családját. Ki az, aki nem félne ettől. Hol bún a félelem? Nem kell törvény, de attól, hogy Krisztus azt mondta, hogy ne félj, hanem higyj, az nem jelenti azt, hogy bűn a félelem.

Amúgy köszönöm az idézetet, Jób valóban félt. Mondanál egy embert, akiben nem volt vagy nincs félelem?

Visszatérve az eredeti problémámhoz Hazardteam (illetve általa a hit gyülekezet) Jóbos példájához a problémám a következő, talán más szavakkal érthetőbben: Azt állította, hogy Jóbnak a bűne a félelme volt. Ez nem igaz! Jóbnak nem a félelme volt a bűne. Ugyan azt csinálnátok vele, amit a barátai csináltak, hogy vádolták és találgatták, hogy miért esett az a rengeteg csapás rajta. De ha megnézitek Isten beszédét a forgószélből hozzá, ő sem vádolta semmivel sem.

Ennyit erről.

Szia

2012. nov. 20. 18:55
 17/26 anonim ***** válasza:
Hazardteam nem hites, ez úgy derült ki számomra, hogy egyszer én is ezt mondtam neki, mert azt hittem, hogy az. Viszont igaz, hogy nem sok dolgot találtam, ami a kettőnk véleményében eltért volna (én meg hites vagyok.)
2012. nov. 20. 19:26
 18/26 anonim ***** válasza:

Egyébként igaza van abban, hogy nekünk nem kell (szabad) félnünk, hiszen olyan személy van mellettünk, aki mindent meg tud tenni, minden helyzetet megoldani.

18 A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. (1 János 4.)

2012. nov. 20. 19:29
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem tudok egy hozzászólást egyben megírni :)

Még ezt szerettem volna:

Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek? (Zsolt. 27:1)

2012. nov. 20. 19:30
 20/26 Hazardteam ***** válasza:
41%

"Visszatérve az eredeti problémámhoz Hazardteam (illetve általa a hit gyülekezet) Jóbos példájához a problémám a következő, talán más szavakkal érthetőbben: Azt állította, hogy Jóbnak a bűne a félelme volt"

Kedves izé.. nemtom ki vagy, nem írsz ki nevet, na mindegy szóüval az, aki volt szíves csavarni egyet a mondanivalómon. Előszöris hadd kezdjem azzal, hogy halovány lila gőzöm sincs, hogy tudtad ennyire félre értelmezni, amiket leírtam, én elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák, meg minden, de ahhoz, hogy ezt "olvasd" ki abból a szösszenetemből, szerintem már komoly tehetség kell, vagy nem is tudom micsoda, ezen még gondolkodnom kell:) Te még sohasem hallottad azt a kifejezést, hogy "az az egyetlen bűne"? Ha esetleg nem hallottad volna, olyasmit jelent, hogy "ott hibázott, hogy", nem szószerinti "bűnt" jelent és én sem ilyen pejoratív, vagy elítélő mellékzöngével írtam. A szellemvilágnak konkrét és következetes törvényei vannak, a "rést" is azért írtam, hogy közérthetőbb legyen, ahogy a félelem "negatív hit" természetéről szóló folytatást is ugyanezért. A sátánnak pontosan annyi "joga" van egy-egy ember életében tevékenykedni, amennyit ezek alapján a szellemi törvények alapján megteHET, se több-se kevesebb. Hogy mik ezek, abba most inkább nem mennék bele, túl hosszú lenne és nem biztos, hogy ez a megfelelő helye. A lényeg Jób esetében viszont az, hogy mindent megtett, krisztusra néző engesztelő áldozatokat mutatott be és könyörgött a gyermekeiért nap, mint nap, igaz módon élt és Istent követte, neki engedelmeskedve (megintcsak nem fejtem ki bővebben) viszont egy dolog volt, ami résként tátongott a pajzsán, a félelem. Eredetileg ez az ige így szól: "amitől féltem, az jött rám". A sátánnak ki kellett kérnie Jóbot, egyezkedve Istennel és ez ma még igazabb, mióta totálisan le lett fegyverezve. De mint "jó" jogász és rendkívüli intelligencia, nem okoz neki gondot, hogy mindenkiben ilyen "rést" találjon. Ami miatt mégsem tehet meg mindent, amihez egyébként "joga" volna, az a kegyelem, Jézus Krisztus vére, ami kiált a szentekért és maga Jézus, aki az Atya jobbján közben jár miértünk. De ez inkább ajándék, mintsem "kiérdemelt", vagy "méltányos" gyakorlat. Egyikünk sem "dolgozott" meg ezért és egyikünk sem lenne képes "kiérdemelni", ahogy az igazzá tételt sem Isten előtt, még akkor sem, ha az ember úgy érezné, hogy mindent jól csinált és abszolute betartott minden törvényt (képtelenség) Isten még az angyalaiban is talál hibát, pedig ők nincsenek annyi hatásnak kitéve és nem félvakon bóklásznak, mint mi emberek. Rám sok mindent lehet mondani, de azt elég nehezen, hogy törvénykező lennék, szóval pont nekem intézni ilyet, aki mélységesen tisztelem Jóbot és alig várom, hogy jobban megismerhessem elég nagymértékű meglódult fantáziát igényel, legalábbis, ha ismered az itteni/eddigi pár hónapnyi ténykedésemet..

Még valami. Ezt a Hit gyülekezetes dolgot most nem tudom, hogy dícséretnek, vagy lefitymáló megjegyzésnek kellene vennem, ha a sejtésem helytálló, akkor inkább az utóbbinak szántad. Ezzel együtt hadd jegyezzem meg, hidd el, ha valaki, én tudnám hogyha a hit gyülekezetébe járnék, de ilyenről nincs tudomásom, hacsak nem vagyok alvajáró, vagy ilyesmi, de azt ugyanúgy nem tudhatnád, mint ahogy azt sem, hogy hitgyülis vagyok, vagy sem. Igazság szerint nem zavar túlságosan, hogy állandóan lehitgyüliseznek, vagy leszektásoznak, maximum annyiból, hogy ismerve a természetemet őket sajnálom ilyenkor, mert ha én írok vagy teszek valami hülyeséget, akkor az "összemosás" miatt őket bélyegzik meg, mondjuk van erre egy régi jó magyar mondás: "akinek nem inge, annak jürgen"

Voltam én már minden. Youtube-on pl. rendszeresen lezsidóznak, csak mert egynémely antiszemita véleményével ellentétes dolgot fogalmazok meg, munkahelyen sütöttek már nekem horogkeresztet, üvöltötték már a pofámba, hogy dögöltem volna meg anyámmal együtt a gázkamrában stb. De ugyanígy voltam már "antiszemita" is, csak mert valakik nem értették a mondanivalómat, sőt cigány, tudatlan ésatöbbi, ahogy értelmes, szép, csúnya, alacsony, magas stb stb. Mivel ez nem egy "énblog" ezért abba is hagyom, a lényeg annyi, hogy: KÉRDEZD MEG, HOGY ODA JÁROK E, HA ÉRDEKEL!:) Vagy járok e akárhová (nem) Ha pedig nem érdekel, akkor fölösleges ilyenekkel dobálózni, ugyanis kapásból tudnék 2 "világi" pszichológiai művet mondani, ahol Jób félelmét hozzák fel példaként, ezeket már tizenX éve ismerem, az pedig megint más kérdés, hogy te is ugyanabba a szabó ervin könyvtárba jártál e, vagy hasonlóan jól felszereltbe, akadt e a kezed ügyébe valaha ésatöbbi. Mindezt a hitgyülisek "védelmében" írom, mert szerintem van elég gondjuk nélkülem és a szösszeneteim nélkül is, nem kell, hogy még mittomén, az én beszólogatásaimat is nekik tulajdonítsák. Nekem ők (bocs fiúk-lányok) épphogy túl khm.. "simulékonyak" vagy talán jobb szó lenne rá a "plasztikus" vagy mégjobban leírják azok a kifejezések, hogy "fát lehetne vágni a hátukon" és "elhordoznak minden szutykot szeretetben".

Így megvan?

2012. nov. 20. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!