Miért van olyan sok filoszemita itt?

filoszemita=zsidóbarát.
Ha valaki kereszténynek valja magát, akkor azt jelenti, komolyan veszi a bibliában leírtakat.
Ha nem veszi komolyan, akkor nem beszélhetünk komolyan keresztényről. Ez világos.
Amennyiben tehát komolyan vesszük Isten igéjét, akkor egyértlmű belőle, hogy gyakorlatilag az ószövetség 99%-a a zsidókról szól.
Újszövetségben az evangéliumok tartalmazzák, hogy a világ megváltója zsidó. Az apostolok zsidók. Pál apostol a pogányok apostola zsidó.
Az ószövetségi tízparancsolat Mózes által adatott Istentől a zsidóknak.
A keresztények a zsidó Messiásban hisznek.
Sorolhatnám még, de hogy lehetne kihagyni a zsidókat a kereszténységből, ha még a Messiás is zsidó? :D
Aki keresztény léttére nem zsidóbarát, akkor hogyan hihet Jézus megváltásában, a tízparancsolatban, az apostolok leveleinek, akik zsidók..stb... ez nélkülözné az épp értelmű gondolkodást.

Milyen arany középutat?
Vagy szereted a zsidókat, vagy nem. Ez nem olyan mint a spenót, hogy ha muszáj megeszem :D
Ha te hívő keresztény ember lennél, aki hiszi a bibliai igazságokat, akkor rájönnél, még a felét sem soroltam fel annak, amit a zsidóknak köszönhet a világ.
Persze vannak, voltak, lesznek befordult emberek, akik magukat sem tudják hová tenni és gyülölik a zsidókat.
Van az a fajta zsigeri zsidógyűlölet, mikor megmagyarázhatatlanul utálják őket és kiirtanák mindet. Ez már annyira ördögi.
Tudomásul kell venned, hogy a világ megváltója zsidóként született meg és nyíltan felvállalta, hogy elsősorban hozzájuk küldetett.
Az "elsősorbant" kihangsúlyozom, mert nem az én találmányom, újszövetségi ige.
Voltak köztük akik befogadták, mások keresztre feszítették.. mégis első tanítványai zsidók voltak, feltámadása után is zsidók hirdették az evangéliumot...és lassanként jutott el hozzánk, a nemzetekhez.
Úgy vélem tehát, igazságtalan lenne nem szeretni őket és nem hálásnak lenni feléjük. Ha a messiás szerette őket, akkor miért legyünk semlegesek, középuton lévők?
Egyáltalán mi az hogy középút?
Senki nem mondta, add a vagyonod nekik, vagy kenegesd a hátukat, de úgy hiszem úgy kell hozzájuk állnunk, ahogy Isten áll hozzájuk.
Isten soha nem vonta vissza a zsidókra kimondott igéit.
Kettőt idézek csak a sok ezereből:
Isten magát így definiálja: Én az Úr,Izrael Szentje vagyok.
Isten a zsidókat így nevezi: Az én választott népem.
Akkor te mit akarsz? :)
Ja, mert csak szeretni vagy gyűlölni lehet valakit. A közömbösségről hallottál már? Csak azt nem értem, hogy míg egyes keresztények ki nem állhatják őket, mások alig tudnak kimászni a szentséges fenekükből.
Meg azt sem tudom, hogy most te akkor a zsidó vallású emberekről beszélsz, vagy a zsidó nemzetiségűekről.
Lehet, hogy az van a Bibliában amit te írsz, yuda, én nem tudom, de akkor a katolikusok, vagy éppen Luther Marci anno miért volt olyan ellenséges velük. Te meg kebledre öleled őket. Itt valami ellentmondás vagyon.

Jézus, sosem tanította az embereket a nemzeti öntudatra, és arra sem, hogy ha valaki más nemzetiségű, akkor elvan ásva.
Bizonyára ismered az irgalmas Szamaritánusról szóló szemléltetését.
A kérdés az volt: "ki a felebarátom?"
Mivel a Zsidók nem barátkoztak a Szamaritánusokkal, evvel rávilágított, hogy mindenki a felebarátom, bárhova tartozzon is.
Nem lehet gyűlölni senkit, még az ellenséget sem, legfeljebb a tetteit nem lehet szeretni.
De a gonoszt jóval kell meggyőzni.
Aki ezt ne tartja be az nem lehet Jézus követője.

A keresztények mindenkit szeretnek.
De a zsidó vallást hamisnak tartják.
A zsidó népet is, mint mindenki mást is, szeretnek. Maximum azt nem szeretheti egy keresztény, amit egy adott ember csinál. Mint Jézus is, olyanok a követői: a bűnöst szereti, a bűnt gyűlöli.
Bakker, attól, hogy valaki nem antiszemita, még nem kell filoszemita legyen. Meg mi köze kedves 33%-os a nemzeti dolognak ehhez? Az antiszemitizmus egy elég nemzetközi ideológia. De most egyébként a filoszemitizmusról van szó, az is elég nemzetközi.
Kedves okean, a keresztények vallási alapon utálták a zsidókat, nem faji alapon. És vannak, akik vallási alapon szeretik őket manapság. Én csak erről érdeklődöm. Nem tudom, hogy jön ide állandóan az antiszemitizmus, meg a fajgyűlölet.

Érdekes módon észrevehető, hogy legfőképpen a neoprotestáns kisegyházakban vannak sokan, akik keblükre ölelik a zsidókat. Amikor én egy szanszkrit vagy hindí köszönési formát használtam - Namaste, aminek a jelentése lényegében az, hogy a bennem lévő lélek leborul a benned lévő lélek előtt, vagyis 100% tisztelet - akkor egyből támadás ért bizonyos keresztényektől, hogy miért mondok én ilyet.
De azt elfelejtik, hogy ők meg héber nyelven köszöngetnek, meg bármit mondanak, előtte utána van szintén héberül a "Béke! Béke! Béke!" szólásuk.
Ez miatt tiltottam is ismerőst, amikor ott shalomézott a FB oldalamon. Engem ne égessen ilyenekkel, főleg, ha nem fogadja el az én nézetemet, de tűzel-vassal térítene a sajátjára.
Akinek nem inge, nem veszi ezt magára és továbbá is igaz keresztény lehet. Akinél pedig kicsapja ez a hozzászólásom a biztosítékot, az szerintem nézzen mélyen magába. Esetleg mehet Izraelbe, a BÉKÉS emberek közé. Akik olyan szinten betartják a saját törvényeiket, hogy pl. SZOMBATI napon ártatlan lakosságba is LŐNEK! Ennyit a szombat megtartásáról... Farizeusoknál is rosszabbak.

Szia!
"Ja, mert csak szeretni vagy gyűlölni lehet valakit. A
közömbösségről hallottál már?"
Igen én hallottam róla. Én egy 'filoszemita' azért mert
a zsidók olyan különleges helyzetben vannak és lesznek a messiás színrelépéséig, ('végig tart a háború elhatároztatott a pusztulás...'Dán.9:26), hogy velük kapcsolatosan a közömbösség is a MULASZTÁSnak a bűne. A Biblia szerint az sem enyhébb bűn mint a végrehajtott gonoszság! A törvényben 613 parancs van a zsidóknak, és annak majdnem a fele előírás és nem tiltó parancsolat. Pl. ez is egy előírás: 'Szeresd felebarátodat mint önmagadat!'
Jézus az ezeréves királysága előtt a nemzetek ítéletét ezek a szempontok szerint fogja végrehajtani:
Máté 25:32 És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól...
Máté 25:41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre...
Máté 25:42 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Máté 25:43 Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem...Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg eggyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
Remélem nem kell bizonygatni hogy Jézus mint akinek az elítélésének oka az volt, hogy Ő 'a zsidók királya', kikre értette a 'legkissebbek' kifejezést, és átkozottaknak nevezte a közömbösöket, míg az irgalmasokat, akik segítettek rajtuk, az Atyja áldottainak. Ezek alapján helyesen teszed megújjítod a gondolkodásod!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!