Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A LaVey féle "sátánistákra"...

A LaVey féle "sátánistákra" ez igaz általában?

Figyelt kérdés

Nem csinálnak rituálét, mert inkább ateisták.

A Sátánt egy viselkedési formának fogják fel.

És még hallottam róla, hogy elég intelligens emberek követik ezt a féle "vallást"

Ehhez még fűzne valaki valamit?

2012. nov. 18. 21:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én itt a 3. válaszadó vagyok. ebből sok mindent megtudhatsz a kérdésedre.
2013. jan. 13. 20:37
 12/12 anonim ***** válasza:
LaVey úgy fogalmazott a Sátáni Bibliában, hogy azért nem hívja a vallását egyszerűen csak humanizmusnak/ateizmusnak, mert a Sátánizmusnak VANNAK dogmái és rituáléi. Szóval de, vannak, nagyon is alaposan kidolgozott, rituáléik és egyéb vallási szertartásaik. Ettől függetlenül persze továbbra is ateisták, akik az emberiség történelme során felbukkant valamennyi istenségre úgy tekintenek, mint emberek által alkotott mesefigurákra, amiket az egyházak többnyire arra használtak fel, hogy ember és természetidegen viselkedésformákat kényszerítsenek a követőikre.
2013. febr. 27. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!