Jehova tanúi! Jehova miért engedte meg sátánnak h miután meg kísértette Évát és Ádámot vissza térjen a mennybe?
Szerintem ez még sokáig vita kérdés marad az biztos.
Mert ahogy ez a történet le van írva, kicsit homályos. Most téged kérdezlek? Te ott voltál amikor ez a terv elkészült, meg Isandor is ott volt?
Ha Sátán lett volna az aki rosszat akart az embernek? Abban biztos vagyok, hogy nem volt gonosz. A Sátánnak miért nincs neve? Miért titok a neve. Egyértelmű, hogy az író erről nem hajlandó nyilatkozni. Nem lehet egyértelműen tudni, hogy mi volt az igazi oka, hogy felnyitotta az ember szemét. STN lehet tudott valami tervről, és ezt adta tudtára az embernek.
Az is az Isteni tervben volt, hogy hibrid faj jöjjön létre a földön? Ezt is a Sátánra keni Jehova, miközben még állítólag bejárása volt hozzá. Ha igazságos lett volna Jehova, nem engedte volna. De úgy néz ki a helyzet neki nem volt érdeke, hogy közbe szóljon, már csak akkor amikor majdnem kiirtotta az egész emberiséget, és az állatokat. De szerintem, akkor sem ő volt az, aki megmentett pár embert,és állatokat, hanem aki szerette őket. Azt már ki sem merem írni, hogy ki volt az. Titok a neve.
Nektek fogalmatok nincsen...
Yoda tanácsolta istennek ,hogy üzze el Sátánt..
Mivel az a sötét oldal felé kacsingatott. Persze Isten vonakodott, nehezen hitte el amit öreg barátja állított..
De Yoda végül megmutatta neki a jövöt.
Ugy hogy szóltak a Jedi tanácsnak, és azok szépen le kisérték sátánt a pokolba.
Kedves 14/14-es!
Kérdezed, hogy hol van megirva az, hogy Sátán visszajárt a mennybe? Olvasd el a Jób 2:1-2-ig tartó versét! Igy szól: "Lőn pedig, hogy egy napon eljövének az Istennek Fiaia, hogy udvaroljanak az íUr előtt. Eljöve Sátán is közöttük, hogy udvaroljon az Ur előtt. És monda az Ur a Sátánnak: Honnét jössz? És felele a Sátán az Urnak, ezt monda: Körülkerültem és átmeg átjártam a földet."
Tehát ebből az idézetből tudjuk, Sátán szabadon közlekedett a föld és a menny között.
Ahogy itt az előbbekben az egyik hozzászóló irta, Isten komoly megfontolásból engedte Sátánt szabadon közlekedni a föld és a menny között. De ennek sulyos oka volt. A mi gonolataink nem azonosak Isten gondolataival. Mi emberként gondolkodunk, mig Isten mindennél hatalmasabb. Ha ugy ugy döntött hogy ezt teszi, akkor az igy volt helyes. De hogy ezt megértsd, ahhoz bizony komolyan kell foglalkozz a témával, és minden tiszta lesz számodra.
Üdvözöllek: Judit! Ha irnál, irj privátba!
14-es vagyok
Judit, köszönöm a válaszod. Valóban megfeledkeztem erről.
És ezek az igék alapján a Sátán szabadon közlekedik. De egy fontos kérdés: hol is közlekedik szabadon?
a Sátán válasza egyértelmű: "A földön barangoltam, ott jártam-keltem." = "Körülkerültem és átmeg átjártam a földet." (Jób 1,7; 2,2)
a FÖLDÖN!
(előzőleg volt a Mennyben a lázadás, onnan Isten letaszította, majd egy tökéletes világot hozott létre (gonoszság/sátán-menteset) de a bűnbeeséssel mégis bekerült a világba is a sátán, és próbál minél többet elvenni Istentől)
szóval a Sátán azon dolgozik, hogy az embereket kimarkolja Isten kezéből bármilyen módon. ez általában kísértésekkel történik. de! "Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni." (1Kor. 10,13)
ezek szerint Isten felülbírálja a Sátán döntéseit, és engedélyezi, vagy megakadályozza a kísértési tervet.
Én úgy gondolom ez a Isten-Sátán találkozó teljesen szokásosnak mondható (de lehet, hogy ez csak egyedi eset volt Jóbnál). Sátán vádolja az Istenhez tartozót hátha Isten, és ezt mindenképpen be akarja bizonyítani.
Amúgy pedig nem hiszem, hogy a Mennybe olyan bejárása lenne, mint ahogyan a földön "barangol" és "jár-kel". Mivel Isten nem látja szívesen az országában, ezért mikor bemehet oda (nem tudom, hogy ez milyen gyakran történik meg, vagy egyáltalán Jób esetén kívül megtörtént-e. de a kérdés szempontjából mindegy) akkor valószínűleg nem tölthet ott sok időt, és nem "járhat-kelhet", mint a földön.
De hogy miért engedi meg Isten, hogy visszatérjen a sátán? Lehetne más módja is ennek a "találkozónak". De egyet értek Judittal, hogy Isten tudja mi a helyes, mi a legjobb. Nekünk nem érdemes ezen törni a fejünket, mert Isten gondolatai számunkra néha felfoghatatlanok.
Az éjjel Isten ráébresztett arra, hogy tévedtem az előző válaszban..
A sátán azért ment fel Istenhez, mert Isten rendelte oda. Isten meghívta az egész angyal sereget. És a sátán (gonosz) angyal volta miatt hivatalos volt.
És a sátánnak (habár lázadó angyal) kötelessége volt megjelenni az Úr előtt. Hiszen van, hogy ő sem tud vitatkozni az Isten parancsával.
Az okát, hogy Isten miért hívta meg a lázadó angyalokat is, nem tudom. De lehet, hogy nem is kell mindent megérteni Istennel, és az ő tetteivel kspcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!