Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtátok, hogy nem a karácsony...

Tudtátok, hogy nem a karácsony a legnagyobb ünnepe az Egyháznak?

Figyelt kérdés

Nagyon zavar, hogy a telicsicsázott karácsonyi ünnepet félreértelmezik, és azt hiszik, az a legfontosabb a katolikus naptárban :S Persze, akit érdekel, az úgyis tudja, mert tanulta, vagy később utánaolvas.

Miért a karácsonyt van ennyire túlreklámozva? Félretájékoztatják az embereket...

2012. nov. 15. 19:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én viszont úgy látom, hogy a legtöbb emberhez így jut el Jézus, hisz a gyereknek is azt tanítják, hogy az ajándékot Jézusa hozza, és a gyerek meg fogja kérdezni, hogy ki az a Jézus és így el tud jutni hozzá az evangélium. Nem minden szülő neveli vallásosan a gyermekét és legyetek kedvesek nem ítélkezni.

Pont ezért nem látok benne rosszat.

2012. nov. 16. 07:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy a katolikus naptár mit tart fontosnak vagy sem, én döntöm el, hogy mi fontosabb. A Karácsony a szeretet ünnepe és szerintem ezért nagyon is fontos mindenki életében, normális ahogy előttem is irta valaki, nem csak Karácsonykor kell szeretnünk egymást, de a Karácsonyi ünnepeknek van egy olyan hangulata amit egy ünnep sem tud visszaadni. Normális, hogy egyesek üzletet csinálnak belőle, ha van rá vevő. Sajnálom ha téged visszataszit a Karácsony, de gondolkozz el azon, hogy nem azért nem kedveled mert baj van a szeretet adásoddal és kapásoddal. Számomra ez az ünnep fontosabb mint húsvét.
2012. nov. 16. 09:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A Karácsony hangsúlyának vannak teológiai okai is. Abban a korban az arianusok és a gnosztikusok is hitték és állították Jézus feltámadását, de az ariánusok tagadták, hogy Jézus Isten, s így nem beszéltek megtestesülésről, a gnosztikusok pedig tagadták Jézus testi mivoltát, s így szintén nem beszéltek róla. A keresztény hit a karácsony ünnepében pont a megtestesülést ünnepli. Ennek a hittételnek a hangsúlya sok más helyen fellelhető (katolikus vagy: ott az Úrangyala, a hosszabb hitvallás mondásakor a "megtestesült a Szentlélek erejéből" szavakra hajolunk meg, Mária tiszteletéhez is sok köze van).

Nem az a baj, hogy a világ valamit lát a karácsonyban, hanem hogy igazából mi sem tudunk mit kezdeni a megtestesülés hitével. Mi magunk se látunk a pásztorok, a bárányok meg a jászol mögé. Nem látjuk, hogy az értünk meghaló Krisztus pályájának kezdetét, önkiüresítése ragyogó képét (kiszolgáltatott, vacogó csecsemő egy barlangistálló jászlában!) ünnepeljük ezen a napon.

2012. nov. 19. 18:23
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as: szerintem minden kereszténynek látni kéne!

De igazad van, kár hogy sokan nem látják. 11-essel is egyetértek, ha nem lenne kulturálisan is ekkora ünnep egy-két ismerősöm talán nem is hallott volna Jézusról, mert a felmenői több generáció óta pogányok.

2012. nov. 19. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!