Jehova Tanúi mikor mennek el maguktól?
Pár hónapja a lányom ajtót nyitott nekik, mert nem tudta ki csenget. Kapott tőlük egy folyóiratot, gondolta elfogadja, baja nem lesz belőle. Közölték ha legközelebb erre járnak, szeretnének vele beszélgetni róla. Jöttek is már egy hét múlva. A lányom nem volt itthon, ezt mondtuk is nekik és azt is, hogy valószínűleg nem érdekli ez a vallás. Hétről hétre visszajárnak, a lányom vagy nincs itthon vagy épp siet munkába. Olyan is van hogy egyszerűen nem nyitunk ajtót. A lányom egyszer mondta is már nekik, hogy nem szeretne csatlakozni, de lerázhatatlanok és elkezdték győzködni, hogy csak beszélgessenek, csak általános dolgokról, cseverészni meg ilyesmi.
Ma megint itt voltak (nem tudom ki az az idióta aki beengedi őket a lépcsőházba) csengettek egy jó darabig, nem nyitottam ajtót, nincs itt a lányom sem. A szomszédnál is csengettek, ott sem kaptak választ. Még jó pár percig álltak itt, aztán mentek a következő emeletre. A körtúra végén még egyszer kopogtattak nálunk és a szomszédoknál, majd elmentek. Jönnek majd jövő héten.
Ha nem küldjük el őket agresszívabban, akkor már örökké itt fognak körözni nálunk? Miért csinálják ezt? Pénzt kapnak érte? Vagy ki van nekik adva a limit mennyi lelket kell megmenteniük az üdvösséghez? Vagy miért ilyen levakarhatatlanok?
Ha csöngetnek és ők állnak az ajtóban, akkor köszönj nekik és csukd be az ajtót, gondolom ebből értenek.
Nálunk is járnak rendszeresen, de én már nem nyitok ajtót.
Azt szokták mondani, valamit kérdezni kell tőlük a vallásukról, amire nem tudnak válaszolni és talán elmennek.
Amúgy szerintem elvitetheted őket a rendőrséggel, ha ennyi alkalom után is zaklatnak.
Az aki Al Bundy esetét belinkelte, kérdésem.:
Te keresztény vagy?
Ha igen Jézus neked az mondta, hogy ha valaki bibliával a kezében meglátogat, azt verd fejbe?
Nem limit kell, mert nem a mennyiség számít hanem a minőség. de ezt már többször leírtam.
ezt a munkát addig kell végezni amíg Jézus a nem mondja elég.
A teremtőt soha nem a számok érdekelték.Hanem a tiszta szívű önkéntes áldozatok.
A keresztényeknek nem állat áldozatot kell bemutatni.
Ez a vers megmutatja milyen áldozat kell a teremtőnek:
(Héberek 13:15) 15 Őáltala ajánljunk fel mindenkor az Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkak gyümölcsét, amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett.
Szerinted mit jelent a nyilvános kijelentés, hogy bezárkózok a lakásomba és megtartom magamnak az áldozatot, vagy felajánlom a teremtőnek, hogy másokkal is megosztom a jó hírt?............
Megnyugtatlak nem sokára befejezzük.......
pár prófécia van már csak hátra.az nem olyan sok már.
Szerintem meg békén kéne hagyni azt, akit nem érdekeltek. Ennyire egyszerű. De látom, ez neked magas.
Nem, ne zárkózz be a lakásodba az örömhíreddel. De ha megmondják neked, hogy kösz, nem, akkor kopjál le. Te sem örülnél, ha mondjuk elszánt reformátusok vagy katolikusok naponta becsengetnének, hogy nem akarsz-e áttérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!