Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az evolúció és Isten létezése...

Az evolúció és Isten létezése miért zárja ki egymást?

Figyelt kérdés
evolúció, Isten
2012. nov. 14. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:

"de még mindig jobb magyarázat, mint az evolúció"

Elvégre te akkora tudós vagy hogy ezt kijelentheted!0 tudással!

2012. nov. 14. 14:46
 22/71 anonim ***** válasza:
52%

" amikor a majomból előember lett."

Hallottál olyanról hogy közös ős? Hallottál olyanról hogy mutáció? Ilyet hogy majom emberré változott senki nem mondta!

2012. nov. 14. 14:49
 23/71 anonim ***** válasza:
Kedves 16., a bibliát Mózes kezdte el irni, tekercsekre. Isten áldásának, szellemének jelenlétében. Minek kellett volna a tudomány ? Amúgy meg volt tudomány már Mózes idejében is. Épitészmérnökök, fáraók, orvoslással foglalkozók, stb. És Mózes se volt egy hülyegyerek. Maga a fáraó lánya biztositotta számára a tanittatását. Mózes nagy ember volt.
2012. nov. 14. 14:52
 24/71 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam ilyet, hogy a majomból előember lett. Azt mondtam hogy előemberek voltak. Különbség. Én legalább felvállalok egy álnevet. Ti miért nem ? ... mortal.
2012. nov. 14. 14:58
 25/71 Andizsuzsi ***** válasza:
50%

"Hallottál olyanról hogy közös ős?

Hallottam bizony, és hol van?

"Ilyet hogy majom emberré változott senki nem mondta!"

Jogos, hülye megfogalmazás volt. Újrafogalmazom. Az evolúciós elméleten kívül mi bizonyítja, hogy a majomnak és az embernek közös őse volt?

Hallottál olyanról hogy mutáció? Igen, de azért erre alapozni az evolúció elméletét, merész elképzelés.

2012. nov. 14. 15:07
 26/71 Andizsuzsi ***** válasza:

"Én nem mondtam ilyet, hogy a majomból előember lett. Azt mondtam hogy előemberek voltak. Különbség. Én legalább felvállalok egy álnevet. Ti miért nem ? ... mortal."

A megjegyzés nekem szólt, és jogos volt.

2012. nov. 14. 15:08
 27/71 anonim ***** válasza:
ja, azt a békás - gyikos dolgot, csak kapásból irtam, gyorsan. Tudtam hogy ezen majd fennakadtok, tényleg nem volt logikus, de kösz - a baktérium szintjén van a logikám. Igen , lehet. D
2012. nov. 14. 15:14
 28/71 anonim ***** válasza:

Szerintem butaság azt gondolni, hogy a kettő kizárja egymást.

Előttem már írták, hogy az evolúciónak az a lényege, hogy egy faj tökéletesedik azáltal, hogy mindig alkalmazkodik a környezethez. Isten ettől függetlenül tökéletesnek alkotott meg minden élőlényt, pl. a katica úgy önmagában tökéletes, nem kell lóvá fejlődnie. (ezt amúgy Darwin is így gondolta) Isten adta azt a képességet is az élőlényeknek, hogy ha kell akkor alkalmazkodni tudjanak a környezethez (lásd Darwin pintyeinek a csőrei)

2012. nov. 14. 16:32
 29/71 anonim ***** válasza:
77%

Az evolúció csak a tökéletesedést magyarázza, az alkalmazkodást a környezethez, amelyben élnek az állatok, növények. A Galapagos szigeteken találta meg Darwin az evolúció létét igazoló nyomokat, ahol a teknősök ugyanattól az őstől kellett, hogy származzanak például, de azért, mert más szigetre kerültek, a páncéljuk másfajta lett. Egy másik szigeten más élelemre találtak, a nyakuk jobban megnyúlt, hogy feljebb lévő táplálék elérésére is alkalmas legyen, és ez a páncéljukon is megmutatkozott egy idő után.

De ugyanilyen eltéréseket talált madarakon is, a csőrükön például.

Az evolúció tehát alkalmazkodás egy megváltozott környezethez, a teremtés egy másik történet.

A világ örök változásban van. Semmi sem ugyanolyan, mint tegnap volt, és ma sem ugyanolyan, mint holnap lesz.

2012. nov. 14. 17:26
 30/71 anonim ***** válasza:
Az evolúció elmélete csak egy vélemény az eredetünkről, amely nagyon nagy időtartamokba képzeli bele tudományos kritériumok alapján hogy minden természetesen úton 'fejlődött' az anyagból, míg a teremtéstörténet szerint egy felsőbbrendű, intelligens, mindenható lény, Isten alkotta ezt a világot hat nap alatt. Nem csak az életet, hanem az anyagot is. Nem a semmiből készítette, hanem a láthatatlanból. Az evolúció elmélet írója Isten létét, a természetfelettit, a mindentudást, a mindenhatóságot zárja ki, a teremtéstörténet pedig az evolúciót, az anyag fejlődését.
2012. nov. 14. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!