Az evolúció és Isten létezése miért zárja ki egymást?
"de még mindig jobb magyarázat, mint az evolúció"
Elvégre te akkora tudós vagy hogy ezt kijelentheted!0 tudással!
" amikor a majomból előember lett."
Hallottál olyanról hogy közös ős? Hallottál olyanról hogy mutáció? Ilyet hogy majom emberré változott senki nem mondta!
"Hallottál olyanról hogy közös ős?
Hallottam bizony, és hol van?
"Ilyet hogy majom emberré változott senki nem mondta!"
Jogos, hülye megfogalmazás volt. Újrafogalmazom. Az evolúciós elméleten kívül mi bizonyítja, hogy a majomnak és az embernek közös őse volt?
Hallottál olyanról hogy mutáció? Igen, de azért erre alapozni az evolúció elméletét, merész elképzelés.
"Én nem mondtam ilyet, hogy a majomból előember lett. Azt mondtam hogy előemberek voltak. Különbség. Én legalább felvállalok egy álnevet. Ti miért nem ? ... mortal."
A megjegyzés nekem szólt, és jogos volt.
Szerintem butaság azt gondolni, hogy a kettő kizárja egymást.
Előttem már írták, hogy az evolúciónak az a lényege, hogy egy faj tökéletesedik azáltal, hogy mindig alkalmazkodik a környezethez. Isten ettől függetlenül tökéletesnek alkotott meg minden élőlényt, pl. a katica úgy önmagában tökéletes, nem kell lóvá fejlődnie. (ezt amúgy Darwin is így gondolta) Isten adta azt a képességet is az élőlényeknek, hogy ha kell akkor alkalmazkodni tudjanak a környezethez (lásd Darwin pintyeinek a csőrei)
Az evolúció csak a tökéletesedést magyarázza, az alkalmazkodást a környezethez, amelyben élnek az állatok, növények. A Galapagos szigeteken találta meg Darwin az evolúció létét igazoló nyomokat, ahol a teknősök ugyanattól az őstől kellett, hogy származzanak például, de azért, mert más szigetre kerültek, a páncéljuk másfajta lett. Egy másik szigeten más élelemre találtak, a nyakuk jobban megnyúlt, hogy feljebb lévő táplálék elérésére is alkalmas legyen, és ez a páncéljukon is megmutatkozott egy idő után.
De ugyanilyen eltéréseket talált madarakon is, a csőrükön például.
Az evolúció tehát alkalmazkodás egy megváltozott környezethez, a teremtés egy másik történet.
A világ örök változásban van. Semmi sem ugyanolyan, mint tegnap volt, és ma sem ugyanolyan, mint holnap lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!