Mit kell csinálnom, ha bemegyek egy római katolikus templomba? Csak leülök, és hallgatok? És a katolikusok mikor és hogyan imádkoznak?
Voltam katolikus, úgyhogy pontosan tudom mi a helyzet.
Csak leülsz és hallgatsz.
Imádkozás pedig kizárólag mise alatt van, előre betanult szövegeket mondanak el.
Ami engem illet, én csak azt vártam hogy mikor mondja a pap: "békében távozzunk az Úr nevében..."
Ha elmész a templomba akkor szoktak lenni a padokban kis könyvek, amiben az énekek mellett a mise szövege is benne van, ezt használhatod. De lehet kapni könyvesboltban is, Hozsanna a neve.
Amúgy meg figyeld a többieket, hogy mikor állnak fel, mikor térdelnek le stb.
A legrosszabb helyre írtál, mert itt előbb-utóbb megtalálnak és bántanak, vagy esetleg rossz tanácsot kapsz, persze nem biztos, hogy szándékosan.
Ha érdekel a templomba járás miértje és az egésznek a lényege és folyamata,akkor menj el a helyi templomba és mise után menj oda a paphoz és mond el neki mit szeretnél és ő segíteni fog.
Ha bemész akkor letérdelsz és keresztet vetsz az oltár felé.
Ezután leülsz egy hátsó padba és figyeled hogy ki mikor mit csinál. Mise után megkérdezheted a papot, ill. elolvashatod a zsolozsmában hogy mikor mit miért csinálnak.
kzs pedig sosem volt katolikus ha mindig a mise végét várta ahelyett hogy figyelt volna.
@ előbbi válaszadó
Úgy voltam katolikus, hogy annak idején anyám "elcipelt" oda.
De sohasem érdekelt, és alig vártam, hogy vége legyen a misének. Így ment ez évekig.
Felnőttként már saját magam kezdtem keresni Istent, de nem a Katolikus Egyház keretei között.
Karizmatikus neoprotestáns-jellegű keresztény gyülekezethez tartozom, a katolikus múltamat pedig végleg feladtam.
# 8/8 Időpont tegnap 21:25
És szerinted ki a halált érdekli az anti-katolikus propagagandád? Megsúgom: senkit. Ez a kérdés nem erről szólt, ha bajod van a kat. egyházzal akkor maradj csöndben, a kutyát sem érdekli, mert se a kérdező, se a többiek nem erre kiváncsiak.
9."Ès szerinted ki a halált èrdekli a anti-katolikus propagandád"
Na pontosan ez èrdekel,hogy milyen szèpen megtanít a k.vallás beszèlgetni.Legalább 100 èvel le vagy maradva más vallásoktol,lassan csak az ilyenek maradnak mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!