Noé bárkájában hol lehettek a föld alatti élőlények, valamint a vízi élőlények közül az édes ill. sós vizűek, (attól függően, hogy milyen vizű volt az özönvíz) valamint a folyami halak?
a bárka pontos méretei le vannak írva a bibliában, 140m hosszú, 15m magas, és 30m széles (ha jól emlékszem). A föld alatti emlősök (vakond, ürge, stb) minden bizonnyal vitt magával Noé. Viszont a rovarok többsége ahogy képes átvészelni egy egész telet, úgy a 40 napos esőzést (mert a biblia szerint ennyi kellett az özönvízhez), majd az utána pár hónapig tartó apadást is kibírta. A növények szintén kibírnak lazán egy ilyen jellegű özönvizet. még ha nem is az összes, a de minden növényből maradhatott fenn 1-2 példány. Viszont természetesen megvan a valószínűsége annak, hogy számtalan faj az özönvíztől pusztult ki.
A folyami és tengeri halak nagyon jó kérdés, erre én sem tudom a választ, de hidd el, hogy Isten gondolt rá.
Ami pedig azt illeti, Noé bárkája nem szimbolikus, nem mitikus történet, hanem exact, valós, megtörtént sztori. Nem mellesleg Noé bárkája mind a mai napig megtalálható törökországban, az Ararát hegyén, jégbe fagyva.
szerintem összmagasság.
egy ilyen hajónak a vízkiszorítása kb 4 méter lefelé, ami azt jelenti, hogy 11 méter állhatott ki belőle. ez kb egy 4 emeletes ház.
úgy képzeld el a Noé bárkáját, mint egy mai modern tanker hajó. nagyjából annak az arányait követte.
"Honnan veszed, hogy akkor volt sós és édes víz"
Már ennek felfogásához is ész kell?Honnan a jó fenéből került volna a tengerekbe só, ha nem volt kezdettől fogva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!