Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy Isten az...

Mit jelent az, hogy Isten az egyszülött fiát adta értünk?

Figyelt kérdés

hogyhogy csak egy fia van, ha mindannyian Isten teremtményei vagyunk?

és az "értünk adta" alatt mit kell érteni?

2012. nov. 2. 01:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Van egy ember, akinek komoly vétsége van és a bíróság összeül. Elitélik, hogy bűnös, annyira, hogy meg kel halnia.

Tudom, némely helyen most nincs halálbüntetés, tekintsünk el ettől. Tehát meg kell halnia, olyan dolgot követett el.

Egyszer csak megjelenik egy másik ember, és önként átválalja az előbbinek minden bűnét, annak következményét a halált.

A lényeg az önkéntességen van. Így viszont az előbbi ember mentesült minden bűn alól és azok következményétől. "

ez baromság, ha valakit megbüntetnek helyettem, még ha az önként vállalta is, nem helyes.

vagy pl. valaki megerőszakolt valakit, ne büntessük meg érte, mert valakit helyette megbüntettek? Vagy emiatt hagyják a katolikusok a pedofilokat ténykedni, mert valaki ártatlan megbűnhődött a pedofilok helyett???

2012. nov. 3. 00:17
 12/14 A kérdező kommentje:

utolsó!

küld el üzenetbe a válaszod, hátha azt nem törlik ki.

2012. nov. 3. 00:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt azért nem szeretem, mert akkor csak te fogod tudni, pedig mindenkinek írtam.

Amúgy nem mentettem el (minek, ugye)...

Meg kéne kérni, hogy tegyék vissza.

Sajnos van más kérdés is, ahol ugyanígy eltüntettek.

2012. nov. 3. 00:21
 14/14 lsandor ***** válasza:

Istennek azért csak egy fia van, mivel Jézus az egyetlen akit Isten közvetlenül alkotott, tehát minden más az Jézus által jött létre.

Értünk adta, azt jelenti, hogy egy tökéletes életre volt szükség ahhoz, hogy lehetőségünk legyen megszabadulni a bűn fogságából. Ádám a tökéletes emberi életet vesztette el, egy ezzel egyenértékű dolog kellett ahhoz, hogy visszakaphassuk

2012. nov. 3. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!