A Stégmár családnév az zsidó erdetu?
Szívesen megmondanám a pontos oldalt, de bevallom őszintén, nem tudom hová mentettem "a biztonság kedvéért":)
Ha beütöd google-be, hogy "mormon familytree research" és ehez hasonlókat, nagyon sok oldalhivatkozást fog kiköpni, én is így találtam meg anno. Nyilván annak örülnél jobban, ha a pontos (és kezesbárány) oldalt közölném, de sajnos nem emlékszem a pontos címére. Ha időközben megtalálom, bemásolom ide, csak őszintén szólva nem nagyon érdekelt olyan nagyon mélyen már ez a téma egy idő után, őgyhogy hanyagoltam. Viszont azt tudom, hogy magyarországon is végigjárták a levéltárakat, még a falvakat is és amit lehetett digitalizáltak és bevitték a rendszerükbe. Először a 90-es években olvastam róla egy cikket, amelyben a cikkíró arról regélt, hogy legutóbb, mikor USA-ban járt, mondták neki ezt a családfás dolgot. Erre ő, ismerve pontosan a családfáját, elment (akkor még nem volt internet) hogy lecsekkolja hol bukik a rendszer. Végülis, a saját neve, pár felmenőjének neve és születési helye/ideje után az ottani számtech rendszer kidobta tök pontosan a további felmenőinek, házasságaik, gyerekeik, stb. teljes listáját, még olyanokat is talált, akikről ő sem tudott, pár ilyen "számkivetettet" vagy feketebárányt. Olvastam, hogy azóta már végigjárták a mormonok magyarország területének jelentős részét és tovább gyűjtötték az adatokat, úgyhogy gondolom még pontosabb, mint volt. Vallás és nézet függetlenül talán érdemes használni a rendszerüket, ha már ennyire komolyan veszik valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!