Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az meg lehet valahol nézni,...

Az meg lehet valahol nézni, hogy a szentmisén épp' melyik dalokat fogjuk énekelni? (róm. Kat. )

Figyelt kérdés

Nem ismerek sok dalt, és megtanulnék párat, de jó lenne azt, amit másnap énekelnénk :)

Fel van ez valahol tüntetve, hogy mit kell énekelni az adott misén, vagy ezt a kántor/pap dönti el?

Előre is köszönöm!

2012. okt. 28. 20:35
 1/4 Ozmium42 ***** válasza:
Általában a régi templomokban van egy tábla a falon, amin számok vannak. Azok a dalok sorrendjét és számát jelölik a daloskönyvben (vagy ilyesmi könyvecske, sosem használtam, mert megtanultam fejből sok mise után), modernebb templomokban, pl. ahova járok, diavetítővel kivetítik a falra a dalok szövegét.
2012. okt. 28. 21:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Jajj, ismerem azt a számosat, de nem szokták kiírni, pedig van olyan kijelző :/
2012. okt. 28. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Az adott napi miserendet a kántor állítja össze, esetlegesen a plébános iránymutatásai szerint. Viszont az egyes liturgikus időszakok elég jól belőhetők, ugyanúgy, mint az áldozási énekek vagy az ún. miseénekek, amelyeknek van kezdő és felajánlási versszaka. A legtöbb templomban még a Hozsannát használják (ebben vannak a Szent Vagy Uram! énekei), de szintén használják az Éneklő Egyház című kiadványt is.

De az se lenne rossz, ha rávennéd a kántort, hogy a hét egyik napjára szervezzen énektanulást a vasárnapi énekekkel.Még valami kórus is kijöhet belőle :)

2012. okt. 28. 23:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Szerintem erre az énekkarra nem lenne sok jelentkező ... :)

De köszi a válaszokat! :)

2012. nov. 4. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!