Hogy lehet egy olyan Istenben, istenképben hinni, akinek
parancsait, szavait a pápák sem tartották be? Ha ők nem
féltek a pokoltól, akkor az egyszerű embereket miért
rémisztgették ilyen badarságokkal?
11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Én részemről végeztem az egyházakkal, vallásokkal is. Hívő embernek tartom magam, nem vallásosnak. Sajnos ráébredtem arra, hogy teljesen hülyének voltam nézve. Mostmár szereteten alapuló, bensőséges kapcsolattal igyekszem közeledni a Teremtő felé, mindegy bárki vagy bármi is legyen Ő. Nemcsak a papokon keresztül meg a templomban lehet megtalálni Őt, sőt. Zavar hogy ilyen ökörségeket beszélnek.
12/25 anonim válasza:
2012. okt. 27. 22:07
13/25 anonim válasza:
Helyes! Az egyházak hamisakká váltak!
A kicsi nyájba tartozni kegyelem!
2012. okt. 27. 22:09
Hát sajnos azok akik pont példát kellene mutassanak a híveiknek, alacsonyabb szinten állnak nagyon sokszor a híveknél és akkor valójában, hogy is kövess és hígy amikor látod, hogy Ők mit cselekednek vagy cselekedtek. Sajnos a legtöbb aljaságot a világon Isten nevében követték el és ez egy nagyon nagy bűn, de mindenki a saját tetteiért felel. Szomorú, hogy az emberek milyen gonoszak tudnak lenni egymással. Én már rég csak hívő ember vagyok de nem vallásos, szerintem pont ezekért a dolgokért. Onnan kezdve, hogy a hit nevében egyházat alapítanak már rögtön üzletté válik az egész és kezd lefele hanyatlani. Így inkább vagyok magányos farkas. A hitem rám és csak Istenre tartozik és az imáimat Isten akárhol meghallgatja, nem kell azért a templomba az első sorban ülnöm.
2012. okt. 27. 23:00
Amit írtál, az csak a római katolikus egyházra vonatkozik. Sajnos minden felekezetben vannak képmutatók, és sajnos nem egy példát láthatunk arra is, hogy vezető tisztséget betöltő személyek válnak hitehagyottá vagy fordulnak el az Úrtól. Ez nem az Úr hibája, hanem az egyes embereké.
2012. okt. 28. 14:22
Egy valamiről megfeledkeztél: Isten kegyelméről. Az ember bűnös, de Isten megbocsát, és segít megközelíteni az ideált. Az ember gyarló, és a keresztség nem véd meg a bűnök elkövetésétől.
Nem azért ijesztgetnek ördöggel és pokollal, hogy félelemből bújj oda Istenhez, hanem valós veszélyre figyelmeztetnek. Ha nem kéred Isten bocsánatát, és nem fogadod el Jézus áldozatát, akkor minden hiába.
2012. okt. 28. 15:32
Azért, mert egyesek rosszul járnak a kijelölt úton, még nem jelenti azt, hogy nincs is út!
Azért, mert voltak rossz pápák, még nem jelenti azt, hogy a kereszténység tanai nem igazak!
Ennyi erővel akkor az iskolákat is be lehetne tiltani, mivel rossz tanárok is vannak....
Gondolkozz el....
2012. okt. 28. 19:09
a VI. Sándor nevű zsidó származású Borgia (B-Orgia) pápa meg sem volt keresztelve,
mivel tudta, hogy nem ez a kereszténység lényege
2012. okt. 30. 10:32
jah és a családban hasonlóan folyt a nemi élet, mint a Dávidéban
2012. okt. 30. 10:33
A vallás és annak terjesztői két különböző dolog. Az emberekben benne van a bűn, mégha pápának is nevezik. Lehet hogy egy hétköznapi emberben nagyobb az íisten iránti szeretet és tisztelet mint némely papban, vagy pápában. Ne ítéld el a vallást a követői és gykorlói tettei miatt. Te légy attól függetlenül jó keresztény. Ha a pápa leveti magát a 20-dik emeletről és azt kiáltja kövessetek mert ez Isten akarata akkor te is megteszed. Ha józanul gondolkodsz, NEM. Tedd ezt a vallás gyakorlása közben i, csak úgy tégy ahogy neked tetszik és ne úgy mint ahogy másoktól látod vagy várják tőled.
2012. nov. 4. 05:46
Kapcsolódó kérdések: