Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Ti hogyan magyarázzátok...

Hívők! Ti hogyan magyarázzátok a bibliát? Szó szerint elhiszitek a benne leírtakat?

Figyelt kérdés
A bibliában leírt történetek egyértelműen kitaláció,mese. Nyilvánvaló,hogy a földön nem 7-nap alatt fejlődött ki minden élet,hogy szűzen senki nem fog gyereket szülni stb. Ti valóban elhiszitek azt a sok badarságot amit leírnak benne?

2012. okt. 27. 16:44
1 2
 11/18 Waff ***** válasza:

Körülbelül erre akartam én is kilyukadni Szabolcs.

Istennek az idő nem tényező.

2012. okt. 29. 17:43
 12/18 Hazardteam ***** válasza:
Eleve az időnek, csak a térben van értelme, amúgy is "időleges":) A teret pedig Isten teremtette, neki ez nem kunszt, Ő a főfizikus. Olyan könyvet sem írhatott volna más, mint Isten. Pár félrefordításból adódó félreértéstől eltekintve, egységes, logikus egészet alkot az évezredeken átívelve. Gyakran még némelyk profi és kipróbált emberi író sem képes olyan könyvet írni, amiben ne mondana ellent saját magának, ne "csempészne" bele illogikus tartalmakat, vagy ne lenne tudománytalan. A biblia meg nagyon nagyon sűrű, nincs fölösleges szösszenet benne, baromira kompakt és egybehangzó. Néha mondjuk az az érzésem, hogy ahogy Istent is "rejtőzködő Istennek" nevezi, ez alól nem kivétel a beszéde, a biblia sem. Úgyhogy néha azon tanakodom, hogy vagy Istennek van egy sajátos humora, vagy az a cél, hogy az egész írást ismerd, mert elszórta benne a kész információkat és csak egyben értelmezhető, hogy aki csak felszínesen "méltatja" megismerni és átfutja, vagy még annyi sem, csak beleolvasgat, annak full hülyeségnek és értelmetlennek tűnjön. Vagy mindkettő:) Én birom Isten humorát, nagyon nagy forma:)
2012. okt. 29. 18:29
 13/18 szabolcs1988 ***** válasza:
Örülök neki, hogy akkor egy véleményen vagyunk. Tehát Isten nem fizikai 7 nap alatt Teremtette a világot, hanem akár ezer vagy akár millió év alatt.
2012. nov. 4. 13:35
 14/18 Hazardteam ***** válasza:
46%
Egész pontosan 6 nap alatt. S lőn reggel és lőn este első nap, második nap stb nap. Jézus meg borrá változtatta a vizet, nagy kaland. Nem ültetett szőlőt, nem várt 5-6 évet, nem metszegette, kacsolta, nem szüretelte le, nem taposta ki, erjesztette meg, töltötte hordókba és érlelte évekig. Ugyanennyi erővel Isten bármikor alkothat anyagot és energiát is. De még ha a hidrogénen és héliumon kívüli atomos anyagokat a szupernóvákkal pöfögtette volna is ki, akkor sem kötelező megvárnia milliárd éveket, mivel az univerzális állandókat is ő alkotta és felügyeli, bármikor felülírhatja, ha akarja (és fogja is tenni)
2012. nov. 4. 14:26
 15/18 lsandor ***** válasza:
Igen, tehát Isten mindenható. A Biblia teremtési beszámolója pedig reális és logikus, csak utána kell nézni
2012. nov. 7. 07:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen.

Kár, hogy sokan nem. Jobb lenne a világ, ha mindenki értené és úgy is élne és cselekedne.

Nekem az a mese, hogy amőbából lettem és voltam majom is. Minden pusztul a születése után, még soha senki nem figyelte meg, hogy bármi fiatalodott volna vagy fejlődne. A tudomány mégis ezt állítja. Számomra nagyon bizarr, hogy van aki elhiszi ezt a humbugot.

2012. nov. 11. 22:30
 17/18 szabolcs1988 ***** válasza:

Számomra is az a furcsa az emberek gondolkodásában, hogy sokan nem hisznek a Teremtésben, pedig ez bizonyított tény. Inkább az evolúcióban hisznek, amelyet eddig még senki nem tudott bebizonyítani, csak feltevések vannak.

Valamint ha figyelmesen olvassuk a bibliában leírt történeteket, akkor egyrészt pontos és megbízható. Valamint hogy különböző korszakokból valók az írók, mégis a szent szellem által egy egységes belső összhang jellemzi.

A benne leírt történetek pedig tanulságul íródtak le a számunkra.

2012. dec. 9. 14:04
 18/18 anonim ***** válasza:
A legnagyobb mertekbe hiszem minden egyes szava az Isten szava az eg es a fold elmullik de Isten szava megmarad mindorokre es beteljesedik
2014. okt. 3. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!