Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért teremtette Isten az embert?

Miért teremtette Isten az embert?

Figyelt kérdés

Mi az isteni célja az ember létének? Ha fejlődünk a földi életben, mi felé haladhatunk? Mi az értelme az élet megpróbáltatásainak? Hova követjük Krisztust?

Kinek mi a véleménye erről?

2012. okt. 23. 00:31
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó 2 válaszoló!

A beszélgetésetekhez szeretnék hozzászólni néhány gondolattal:

Nekem is és a történelemben már sokaknak gondot jelentett, hogy nem történik-e valami igazságtalanság azokkal, akik akár jóval Krisztus előtt élvén, akár később, de egy távoli őserdő törzsi körülményei között, nyilván öltek is ha kellett, és Krisztusról sem hallottak, de alapjában véve jó és erkölcsös emberek voltak, szerették gyermekeiket, segítőkészek voltak szomszédaikkal stb...

A választ számomra a szentírások adták meg:

1 Pét. 4:6

"Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben."

Ez a vers, (valamint 1 Pét. 3:18-20 együttesen) világossá teszik, hogy Jézus lelke az alatt a 3 nap alatt, amíg teste Aritmetiai József sírboltjában volt, meglátogatta a lélekvilág börtönében lévő meg nem keresztelt bűnösök lelkét és hírdette nekik az evangéliumot, hogy megtérhessenek. Tehát azok számára akiknek életükben nem volt lehetőségük az evangélium befogadására, azoknak biztosan lesz még lehetőségük a lélekvilágban befogadni azt.

Kétségtelen azonban, hogy ott már nincs testük és bár elfogadják az evangéliumot, keresztelkedni már nem tudnak.

Ezt látták és tudták az apostoli kor őskeresztényei is és ezért a halott családtagjaikért is megkeresztelkedtek, ahogyan azt Pál apostol le is írja a szentírásban.

1 Kor. 15:29

"Különben mit cselekesznek azok, a kik a halottakért keresztelkednek meg, a halottak teljességgel nem támadnak fel? Miért is keresztelkednek meg a halottakért?"

Nyilván azért, mert halottként elfogadják majd a helyettesítő szertartást és amikor feltámadnak megdicsőült testben csatlakoznak a szentekhez.

Joseph F. Smith próféta (a mormon egyház időrendben 6. elnöke), 1918-ban hozta nyilvánosságra azt a kinyilatkoztatást (amely azóta a Tan és Szövetségek 138. szakaszaként ismert), amely részletesen magyarázza a Biblia idézett verseit.

Itt olvasható:

[link]

Egyéb további információ:

www.jezuskrisztusegyhaza.hu

t

2012. okt. 31. 11:07
 32/43 dragonline ***** válasza:

A kérdező kommentje:

''Számomra a Szentírások és a józan ész azt üzenik, hogy Istenembriók vagyunk. ''

Szavaid szerint akkor minden emberből egy-egy isten fog kifejlődni.

Mi értelme lenne annak hogy az Isten csak a földön pár tízmilliárdnyi másik istent hozzon létre?

Elhiszem hogy sok ember már most (így Istenembrió korában is) azt hiszi hogy isten, de attól még hogy azt hiszi,nem az :-))

2012. nov. 11. 17:43
 33/43 A kérdező kommentje:

Kedves dragonline!

Hogy mi az értelme?

--Egyfelől minden ami él szaporodik is, biztosítva ezzel a terjedést, fennmaradást és a fejlődés lehetőségét is. (ez a biológiai ok)

--Másfelől, nagyon sok a munka. A világegyetem hatalmas és az anyag sok helyen még rendezetlen.

Hogy minden emberből-e?

--Minden embrióban benne van elvileg a felnőtté válás lehetősége, de nem mindegyik válik azzá.

2012. nov. 11. 21:56
 34/43 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ez egyátalán nem Biblikus megállapítás.

1. A Biblia csak annyit ír, hogy Isten a maga KÉPÉRE formálta az embert. Valami, és valaminek a képe korántsem ugyanaz.

2. A Biblia egyértelműen rögzíti, hogy Isten mindenható és mindenek felett áll, emberi értelemmel felfoghatatlan. NINCS olyan, hogy "túl sok neki a munka".

Nem, minket embernek teremtett, és így van célja velünk. Nem voltunk, nem is vagyunk, és nem is leszünk Istenek. ( Isten ments...!:D)

2012. nov. 12. 10:13
 35/43 A kérdező kommentje:
Én nem tudok olyan bibliai verset, amely igazolná ezt (a valóban elterjedt) felfoghatatlan, megismerhetetlen istenképet.
2012. nov. 13. 21:42
 36/43 dragonline ***** válasza:

A kérdező kommentje:

''Kedves dragonline!

Hogy mi az értelme?

--Egyfelől minden ami él szaporodik is, biztosítva ezzel a terjedést, fennmaradást és a fejlődés lehetőségét is. (ez a biológiai ok)

--Másfelől, nagyon sok a munka. A világegyetem hatalmas és az anyag sok helyen még rendezetlen.

Hogy minden emberből-e?

--Minden embrióban benne van elvileg a felnőtté válás lehetősége, de nem mindegyik válik azzá.''

Magasabb színvonalú választ várok.

Ez nekem nem mond semmit.Nem látok logikát és értelmet benne.

2012. nov. 14. 17:35
 37/43 anonim ***** válasza:

Istennel kapcsolatba lehet kerülni, meg lehet ismerni, de teljes egészében felfogni emberi aggyal sohasem fogjuk tudni. Végtelen és mindenható, viszont lehet vele személyes kapcsolatot létesíteni. (Erről bővebben itt: https://www.youtube.com/watch?v=of3uNz9M0Ms )

Igeversek:

A Jób 29:5-ben és a Jób 40:2-ben Jób Mindenhatóként nevezi meg Istent.

De ha elolvasod a Jób 38-39-et, ez végig erről szól, hogy Isten mindenek felett Úr.

Jób 42:1-3 ,,Felelt Jób, és ezt mondta az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál. Ki merné elhomályosítani az örök rendet tudatlanul? Azért mondottam, hogy nem értem. Csodálatosabbak ezek, semhogy felfoghatnám."

...van még. Ez csak a Jób könyve volt. De tele van vele az egész Biblia. Itt szerepel még a mindenható szó:

1 Mózes 17:1; 1 Mózes 28:3; 1Mózes 35:11; 1Mózes 43:14; 1Mózes 48:3; 2Mózes 6:3; Jób könyvében összesen 14 helyen hívja mindenhatónak Istent Jób; Jelenésekben 6 igevers, Zsoltárokban 2 igevers hívja így... És akkor még csak a mindenható szót néztük.

2012. nov. 15. 23:45
 38/43 dragonline ***** válasza:

''Istennel kapcsolatba lehet kerülni, meg lehet ismerni, de teljes egészében felfogni emberi aggyal sohasem fogjuk tudni. Végtelen és mindenható, viszont lehet vele személyes kapcsolatot létesíteni. (Erről bővebben itt: https://www.youtube.com/watch?v=of3uNz9M0Ms )

Igeversek:

A Jób 29:5-ben és a Jób 40:2-ben Jób Mindenhatóként nevezi meg Istent.

De ha elolvasod a Jób 38-39-et, ez végig erről szól, hogy Isten mindenek felett Úr.

Jób 42:1-3 ,,Felelt Jób, és ezt mondta az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál. Ki merné elhomályosítani az örök rendet tudatlanul? Azért mondottam, hogy nem értem. Csodálatosabbak ezek, semhogy felfoghatnám."

...van még. Ez csak a Jób könyve volt. De tele van vele az egész Biblia. Itt szerepel még a mindenható szó:

1 Mózes 17:1; 1 Mózes 28:3; 1Mózes 35:11; 1Mózes 43:14; 1Mózes 48:3; 2Mózes 6:3; Jób könyvében összesen 14 helyen hívja mindenhatónak Istent Jób; Jelenésekben 6 igevers, Zsoltárokban 2 igevers hívja így... És akkor még csak a mindenható szót néztük.''

Ha a zsidó történészek szerint Mózes nem létezett akkor hogyan írt könyvet ?

Istennel személyes kapcsolatot létesíteni nem lehet könnyű,ha csak a mi univerzumunkat vesszük figyelembe akkor másodpercenként pár milliárd kapcsolatot kellene kiszolgálnia.

Nem hinném hogy Isten szolga lenne....

2012. nov. 16. 14:27
 39/43 A kérdező kommentje:

2 Móz. 33:11

„Az Úr pedig beszéle Mózessel színről színre, a mint szokott ember szólani barátjával;”

2 Móz. 33:21-23

„És monda az Úr: Ímé van hely én nálam; állj a kősziklára.

És mikor átmegy előtted az én dicsőségem, a kőszikla hasadékába állatlak téged, és kezemmel betakarlak téged, míg átvonulok.

Azután kezemet elveszem rólad, és hátulról meglátsz engemet, de orczámat nem láthatod.”

Hát ennyit a megismerhetetlen, felfoghatatlan test nélküli Istenről. :-)

2012. nov. 16. 19:11
 40/43 anonim ***** válasza:
55%
isten azért teremtette az embert, mert nem volt állatkertje.
2012. nov. 26. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!